lördag 30 april 2011

Lida Loop!

Kom precis på när jag skrev om valborg i förra inlägget, det är sista "billiga" anmälningsdagen till Lida Loop idag! Passa på att anmäla er, det skall jag göra nu med en gång!

Vasaloppet är ännu en månad kvar har jag sett, alltså det med snö som underlag. Cykelvasan är redan fulltecknad.

Växeljustering

28 gram lättare roterande massa!
Har inte lyckats få ordning på mina växlar sedan vurpan på kolmårdsbiken. Så var över till James i eftermiddag så fixade han det! Tack! Det var tydligen ett fäste som fått sig en knäck och var böjt, så på de tre stora dreven bak på kassetten så började kedjan vandra av in emot fälgen resultatet av det var att den ramlar av kassetten. Men det fixade han och samtidigt så monterade vi av lilla klingan fram, så nu har jag bara en 18växlad cykel, men dock med 28 gram lättare! Inte illa, har länge tänkt på att jag skulle vilja göra det, men jag är inte den som skruvar om det fungerar, så min tanke var inte att göra det förrän jag har av veven i annat syfte. Men james gjorde allt plus justering riktigt snabbt och proffsigt.

Ikväll är det valborg, men jag och Marie stannar bara hemma och myser. Känns som ett bra alternativ nu när stormvindar har börjat.

Imorgon blir det 1 Maj loppet!

Tävling

Ser ut som om det blir tävling imorgon, och då 1a Maj loppet i kvänum! Ett kortare varvlopp, 4 varv alá 4,4km skall åkas. Letar febrilt på internet efter en bansträckning och höjdmeterskarta men hittar inget. synd va. Nej är det något jag är riktigt dålig på så är det att läsa på inför lopp, förstår in varför, men troligen för att jag inte finner tid för det. Alltid något annat som skall göras. Den här gången när jag tänkte förbereda mig så finns ingen information istället. Jaja, som läget ligger just nu så blir det jag och James som åker ner, eventuellt blir vi en tredje. Ska bli riktigt skoj att maxa på i ett kortare lopp, få pulsen att ligga på max och hoppas att flytet är med en! Gött!

Varit ute 50min nu och trampat ur benen litegrann och det känns bättre och bättre hela veckan. Nu känns det ju nästan till och med bra! Tänk om pangbenen skulle infinna sig imorgon runt 13:30, vilken dröm det hade varit!

Det här var ett svammelinlägg, men ändå betydelsefullt då det gav mig lite positiv energi!

En annan rolig grej är att syrran vill börja cykla, och eventuellt så har hon nu en begagnad cykel. Så nu skall hon träna så ska jag komma hem i juli/Augusti och cykla med henne, då skall vi cykla Gotland runt, nästan.

torsdag 28 april 2011

Rullskidspremiär

Igår så gjorde jag rullskidspremiär för 2011. Det kändes på ett sätt som om vinterns skidåkning har gett ett litet lyft på tekniksidan vad gäller stakningen. Hade mer naturligt än mer kraft än tidigare i stakningen, kändes effektivt. Men kroppen var riktigt seg. Jag åkte 20km och kom aldrig upp i puls riktigt. Snittade 127 vilket är väldigt lågt för mig. Sliten kropp med lite krämpor från craschen på kolmårdsbiken. Det kändes skönt att få åka rullskidor och jag ser fram emot spontana pass i sommarvärmen!

För att se om kroppen var alltför sliten så sadalde jag cykeln idag och åkte till en backe som är i stenterräng och tar 2:50 att köra. Lyckades iaf få upp pulsen bättre idag och gjorde 6st sådana intervaller på 166-168 i medelpuls.

Jag lider av motivationsbrist för tillfället, en jobbig trötthet som jag inte vet vart den kommer ifrån. Pollenallergi kan vara en mycket möjlig orsak. Eller är det något annat. Men sådant vänder alltid och jag ska se om jag kan ladda för lite ordentlig träningsrundor på tävlingsbanan kullhagarna imorgonkväll, bara för att det är KUL! Har även börjat snegla åt att köra 1maj loppet i kvänum på söndag, bara en tanke än så länge. Ser gärna att någon mer från stan åker med isf.

Kämpa vidare!

Den onda höften, ryggen, benen och vänster triceps börjar släppa, alltifrån den onödiga vurpan på kolmårdsbiken.

tisdag 26 april 2011

Bilder Kolmården

Hittade två bilder på Allt om cykel
Vid varvningen

Innan start i startfållan, något intressant finns där bak tydligen....
Slutgiltiga resultatlistan finns också att se på Kolmårdsbiken
Jag kom in på en plats 27.

Nu har jag precis gjort anmälningen inför dubbelhelgen i Swecup nere i hjo/tidaholm. Förhoppningsvis så blir det också tävling nästa tisdag, om en vecka då det står inplanerat att Värmlandsserien skall dra igång, men ännu har ingen klubb tagit sig an att arrangera denna tävling. Så hoppas någon gör det!

måndag 25 april 2011

Kolmårdsbiken

Kolmårdsbiken:
55km långlopp. Jag stod placerad längst fram i fålla 2. Flöt bara med i starten och kände på första asfaltsrakan att det går för sakta. Så när vi svängde av på gruset och svaga stigningar uppför började komma så låg jag på ordentligt och passerade många. Låg bland de främre i klunga 2 och efter ca 10km där två djupa "bandvagnsspår" korsade banan var jag inte riktigt vaken och beredd och mosade ner framhjulet i och drog runt framlänges. Båda jag och cykel klarade oss nästan utan skråmor, mindre växelproblem på cykeln och bara lite öm i kropp blev jag. Men därefter så märkte jag att träningen givit resultat och jag tappade egentligen aldrig på någon runt omkring mig, utan ofta var det jag som kunde spurta och få en ny gubbe att jaga. Jag kände mig i bra form. Hade en dispyt till när man kom till en "bro" som låg utlagd över ett gyttjehål/sumpmark så bestämde jag mig redan innan för att det borde gå att köra på rakt igenom surhålet, men nej inte om det är 60cm ren gegga, då säger det slörp så sitter framhjulet där och jag ligger framför cykeln och bakhjulet är i luften:), det var en mjuk landning då iaf. Inte som tidigare. Med det nämnda växelproblemet märkte jag i en backe när kedjan hoppade inför stora klingan bak så jag fick stanna och flytta på den igen. Kom i mål på ca 2tim 41min. Resultat finns ej uppe än, men det kommer.
Tävlingen anser jag var ritkigt skoj, rolig och varierande bana som tog tid. 55km på dryga 2:40 är ingen jättebra tid så sett. Det var ett ovanligt meriterande startfält i både herr/dam klass idag vilket alltid är skoj!
Tävlingen vanns av starke Mikael Flockhart

Startområde.
Min tävlingsrunda går att se här
Maxfart idag var 54,9km/h.
Jag är riktigt nöjd med cykeln, den är grymt skön att åka i skogen med, smidig och lätt! Kände även ett stort lyft med skorna som jag premiärtävlade med idag. Bra respons! Nu ser jag fram emot nästa på schemat som är dubbelhelg 7-8 Maj i Hjo/Tidaholm.

söndag 24 april 2011

Kolmårdsbiken

En ny touran från Volkswagen.
Nu skall vi alldeles strax åka emot Norrköping där starten för Kolmårdsbiken går imorgon kl 1100. Vädret visar helt fantastiskt fint, och vi ska få åka denna fina Volskwagen Touran från Skoglöfs Bil.
I tävlingsklass 55km är det ca 70st anmälda, detta är första gången jag skall köra Kolmårdsbiken, har tyvärr ingen större koll på banan, förutom att det är tre st olika loopar man skall köra. Det skall bli riktigt skoj att avverka premiärloppet imorgon! Jag återkommer med en liten tävlingsberättelse efter racet.

lördag 23 april 2011

Pollen

Nu känns det att pollensäsongen har satt igång, kliande ögon, snuva och allt man kan tänka sig. Blir någon form av nässpray på apoteket i eftermiddag, tabletten är okej, men måste ha något lokalt också, det hjälper bäst vid träning. Precis varit ute och kört sista racet inför tävlingen på måndag, de blev några varv i kullhagarna. Nu blire snart påsklunch, gott!

Glad Påsk!

fredag 22 april 2011

Hitta min blogg

Så här kan man tydligen hitta min blogg på google.

Sök 1: plocka runda stenar i karlskoga 1


Sök 2:vad hände på en åker i etelhem på söndagen 17 april

Det är vad två personer som hittat till mig sökt på google.. Spännande!

torsdag 21 april 2011

Kullhagarna

Dagens 4a snabba varv, övrigt är uppvärmning, kontroll varv av banan samt nedvarvning.
Jag hade en grym känsla när jag sadlade scale ltd med de nya skorna och det varma vädret det var ikväll kl 18! Som en sensommarkväll kändes det, jag rullade iväg på nysopad asfalt och i kort kort. Det bar upp till kullhagarna för 4varv på testbanan. Senast slet jag mig runt på 6:36, idag inledde jag första varvet på 6:17, då åkte jag riktigt fint, tekniskt och stabilt, men inte riktigt med den kraft jag hade kunnat. Så när jag klockade på 6:17 var jag riktigt nöjd. Så de två andra varven matade jag på betydligt mer och hade fotisättningar på båda de varven, med start och stopp. de slöt ändå på ca 6:30, vilket är grymt bra. Därefter körde jag det fjärde varvet på 6:15, vilket också blir nytt PB. Fin känsla och nu är det vår på riktigt, påsken lovar härligt väder!

onsdag 20 april 2011

träning

Idag stack jag och James ut på en runda. Vi startade med asfalt/grus utöver Niklasdamm och fick svida ut bena i backarna runt omkring där. Väl ute på 26an så svängde vi av och tog kvistmossvägens stigning i 1km och sedan bar det ut på hultets sköna motionsspår, alldeles lagom sugande i benen! James skulle skarva med en extra stig innan han skulle bege sig hem, och då for han över styret på ett ställe med en hel del stenar.... Men ingen större skada skedd, James var hel och cykeln fick sig en reva på sadeln. Därefter tog jag ensamen mig an stigningen till Björkvallen och började på att cykla på banan där, innan telefinen ringde och jag fick bege mig för ett ärende. Därefter mötte jag Ola och Robert, och hängde på dem i 20min innan vi samlades 18:30 för klubbträning. Då skarvade jag med dem i 30min innan jag for hem och skrapade ihop 3:10 i färdtid och 3:30 i utomhus tid.
Onsdagarna har ju haft en sak inplanerad de senaste veckorna. Jag och Marie har följt Sveriges mästerkock, vilekt jag tycker har varit väldigt underhållande! Matprogram är något av det bästa man kan se på tv tycker jag, finns många bra. Är det dessutom en tävling så är det ju bara ett plus! Av de två finalisterna så vann rätt kock enligt min åsikt!

tisdag 19 april 2011

Skorna

De gamla skorna, första gradens enkla shimano MTB skor vägde in på 443G per sko.
Den nya skon som James handtillverkat, väger 310G med spdplatta per sko!
Det är alltså James som tillverkat mina skor, James tillverkar i första hand skridskor för bana. Se information om James tillverkning på http://www.lewiscomposites.com/ han tillverkar även endel cykelskor för landsväg. Men jag är väldigt glad över att få vara den som testar hur hans skor för MTB funkar, och än så länge är jag väldigt nöjd. Jag har nu en sko som är 135G lättare, en sko som är styvare och överför all kraft som jag producerar. Det är en hållbar sko och framför allt, den passar mina fötter, den är nämligen avgjuten efter mina fötter. Skon är personlig och väldigt snygg. Jag har fått gjort färgsättning efter mitt önskemål. Jag är så här långt väldigt nöjd! Jag rekomenderar dessa om man vill ha en lätt, styv och en sko med perfekt passform!

Skorna i sin helhet!
Jag är en väldigt nöjd ägare utav dessa skor som heter....
.... Jakob Björklund. Det är detaljerna som gör det!

Hultrundan PB

Spalt till vänster är idag och höger den första rundan på hultrundan.
Idag var det premiär med tävlingscykel (Scale LTD 09) och de nya skorna som jag ännu ska skriva om, redan ikväll hoppas jag. Det var även premiär för cykelbyxor med bara ben samt kortärmad cykeltröja. rundan har de två tidigare gångerna tagit 1:16:** idag tog den 1:04:06 vilket känns skönt! Det var ett bra kvitto ändå att farten går framåt! Härligt!

Kort men gott:)

söndag 17 april 2011

Bilder

Albin.
Syster Emma med Erik och Clara.
Marie.

En första bild på de nya skorna!
Tre bilder ifrån grillpremiären. Det blev korv med bröd på engångsgrill!
Bjuder också på en första bild på skorna som James Lewis gjort för mig! Har tagit en hel del bilder i olika vinklar osv. Så det kommer komma ett helt eget skoinlägg här på bloggen. Skoinlägg, jag tänker inte ens kommentera det själv..... Kan bara säga att han har gjort ett kanonjobb, riktigt fina skor som jag kommer få cykla med framöver!

Intensiv helg

Nu är en intensiv helg till ända. Det har tränats endel, jobbat och framförallt en massa tid med Emma och hennes familj! Så den här helgen har varit jättebra och bara sprungit förbi.

Till kvällen så avverkade jag 4 varv på kullhagarna, efter lika många korvar i grillpremiären. Det snabbaste varvet gick på 6min och 37sek, då jag snittpulsade på 183. Med lite upptorkande och rensning av grener så är jag kanske nere på 6min och 15sek snart?! Kan man ju drömma om iaf. Det värsta är att det är så svårt att kapa sekunder.

Nu skall jag tvätta skita träningskläder och sedan slå mig ner i soffan hos Marie och mysa till Mästarnas mästare. Det väntar en 4dagars arbetsvecka för att sedan ta ledigt och ladda inför premiären på annandagpåsk med Kolmårdsbiken

lördag 16 april 2011

Andra passet

Andra passet och jobbet avklarat för dagen, när som helst kommer syster med familj för lite pizzaätande!

En kopp kaffe

Tänkte försöka hinna med att blogga lite innan jag skall iväg till jobbet. Så det får bli en kopp kaffe framför datorn för att spara tid. Morgonens träning är avklarad, 4st backintervaller som tar 4min på varje och ca 176 i medelpuls, maxade på 183. Hittade en bra liten lutning runt gamla sjukhuset där man kan köra korta explosiva spurter också! Så jag provade två sådana med.

Påvägupp.
Påväg ner.
Vi har lite av en vårsalong på jobbet Skoglöfs bil. Vi bjuder alla på gratis korv med bröd, en tur i en Volkswagen Touareg i VIPPEN som ni ser på bilden samt riktiga klipp på nya bilar. Har ni redan en bil så är det självklart bra pris om ni bokar service under helgen. Jag står där mellan 10-16 idag.

Annars har storasyster med familj kommit till Kristinehamn över helgen, mycket trevligt och roligt att se dem allihopa! Så igår bjöd jag och Marie på spaghetti och köttfärssås med maries Macaroner till efterrätt
Chokladmacaroner

torsdag 14 april 2011

Invigning ICA Maxi

Kön innan öppning.
Idag var det ivigning av Ica Maxi i stan. En ny premiär efter att det rasade förra året, måndag 1 Mars. Samma dag som jag åkte öppet spår. Idag var det dags för nypremiär och mycket folk har det varit hela dagen. Redan imorse när jag kom till jobbet strax efter halv 7 så fanns en ringlande kö på ca 100pers. Ifrån min arbetsplats har jag uppsikt över maxi hela dagen och dess parkering. Har varit fullt precis hela dagen. Själv var jag inne i affären efter jobbet och det kändes riktigt fräscht och kul att få en klok matvarutaffär i stan! Äntligen!

onsdag 13 april 2011

Skorna testade!

De nya skorna!
Cyklade 45min ikväll med de nya skorna, och vilken skillnad att gå ifrån de billiga shimano skorna till dessa!
Det första jag märkte var när jag höll i dem, hur lätta dem var, vikt kommer senare. Satte på mig dem och trampade ut och märker vilken respons man fick på varje tramptag. Verkligen styvt och kraften försvann inte någonstans. Helt fantastiskt! Nu skall dem bara tillbaka till James och få en finish på dem sen skall dem räknas som helt klara!

Fler bilder på skorna kommer efter helgen samt mer information om dessa, så håll utkik, och kolla in James hemsida så länge som tillverkat dessa skor!

Jag är riktigt nöjd!

Träning

Nu byter jag om och sticker ut, hoppas att jag gjort ett bra arbete med att byta ut den trasiga ekern i bakhjulet. Kan eventuellt få prova mina nya skor ikväll av Lewiscompsitets det ska bli riktigt spännande!

tisdag 12 april 2011

Kolmårdsbiken

Idag är sista ordinarie anmälningsdag till Kolmårdsbiken 25April, så gör som jag gjort idag och anmäl dig på Kolmårdsbiken

Häng med eliten runt Bockaracet | alltomcykel.se

Häng med eliten runt Bockaracet alltomcykel.se Riktigt sevärd film, det går riktigt fort i årets MTB-premiär!

måndag 11 april 2011

Helgens distans

I helgen bockade jag av 7,5 timme Mtb, en hel del i skog! Teknik och balans börjar komma tillbaka, och med lite mer träning på tävlingshojen så är jag redo för premiär om exakt 2veckor! Nämligen på Annandag påsk. Då blir det Kolmårdsbiken!

Igår blev det mestadels nya vägar åt Karlstadshållet, mycket grusväg. Hittade en ny backe, ligger dock en bit ifrån bara för att cykla till och träna i. Men vid några enstaka tillfällen. Den får namnet Niklasdamm backen. Många serpentinsvängar och varierande stigning i ca 1,5km. Igår rullade jag 81km och i Lördags 72km ca. Så det gör en 15,3 härliga km i detta vårväder som hela Sverige har bjudits på. Jag lyckades köra sönder en eker i bakhjulet, så nu står det på replistan.

Strax innan 8a på morgonen en söndag behöver man inte vara så snygg!

Strax innan Niklasdamm backen.
Den måste ha stått parkerad där ett bra tag.
Karta och rundan finns här 

Eftersom jag var ute så himla tidigt så kom vi även iväg till Karlstad på eftermiddagen och besökte Maries kompis och hennes familj med en nyfödd liten pojke, så vi har haft en riktigt bra helg!

lördag 9 april 2011

Bilder

Idag gick det som på räls!
Det var mest bara att flyta med!
Det var bara att hålla spår!
Idag såg jag detta vårtecken samt ett par fjärilar!

Det blev en runda på 3:30 idag och 72km. Jag inledde första halvtimmen själv, därefter plockade jag upp Ola som var med i 1timme och sedan körde jag vidare i 2timmar.
Självklart är du intresserad av att se passet i minsta detalj, och det gör man här.

Dagen bjöd på sol och mellan 5-10 grader, blåsigt var det också. Nu har man änligen kunnat börja göra korta avstick ut på lite skogsstig, körde en av stigarna 3ggr idag, precis i början av passet, mitten och det sista jag gjorde på passet. För varje gång kunde man se hur det torkade mer och mer, Det händer mycket med 10 plus och vind!

Hade en liten fundering på att kasta någon kubbpinne i eftermiddag, men tror inte det blir idag. Men det är nära nu! Om 1 månad åker jag och tre till från Gloria Victis till Schweiz och spelar kubb!

Vill man ha lite bra uppdatering om vad som händer i kubbvärlden så ta en titt på Signalgatans hemsida.

Fortsatt trevlig helg!

torsdag 7 april 2011

Hultrundan 7/4

29/3 klockade jag 1:16:27, idag 7/4 klockade jag 1:16:14. Det var exakt samma tid då jag stängde av klockan lite lite lite tidigare idag. Efter 25km låg jag idag nästan hela 3 min snabbare än senast. Men idag hade jag grym motvind på 26an tillbaka mot kristinehamn i 15km. Låg som en fällkniv över styret och vevade, stundtals nere på 17km/h och ibland 27km/h på den biten. Ibland på höger sida av vägen och ibland på vänster sida av vägen. Börjar jag redan bli mindre gotlänning, vi kan ju  blåst. Fast jag kämpade verkligen på och saktare kunde det ha gått, jag blev inte ens irreterad. Jag tog helt enkelt motvinden som en RIKTIG gotlänning gör! Medelpuls på 158.
Pass

Vilodag imorgon och fredag, hur gott är inte det!?

onsdag 6 april 2011

Lite distans

Det blev en liten distans så här på onsdagskvällen.
Först 1timme med James, sedan förlängde vi med kristinehamnsmultisports träning som drog igång vid 1830. Så det blev ca 2 timmar med div stopp. Väldigt lugnt då jag snittade 134 i puls. Började känna mig snorig under passet, men hoppas på allergi då det ändå klingat av nu och så har jag tagit en tablett.
Pass

måndag 4 april 2011

Filmer

Hemma på lunchen så stack dessa upp ur brevinkastet!
Två filmer har jag sett, och den tredje som är A serious man, har jag inte sett. Den dök upp som ett "alternativ" när jag gjorde beställningen och jag klickade snabbt in på imdb och kollade poängen på filmen. Allt över 7 brukar vara bra och det hade den. När jag idag öppnade paketet och fick se att det stod Bröderna Cohen på så blev jag besviken. Jag har ännu inte sett en bra film som dom gjort. Så jag hoppas på att denna kan ändra det! Dom andra två är väldigt bra filmer, och kan ha varit de bästa jag såg under 2010 på bio!

Klämde 10st backspurter ikväll i en kort grusbacke, ett ovanligt pass för mig och det skall finjusteras lite till nästa gång. Det kändes sjukt jobbigt, men skall nog göras lite jobbigare har jag tänkt. Avslöt med två fyror i Djurgårdsbacken!

söndag 3 april 2011

Gårdagen

Nyvaxad!
Igår blev dagen precis som jag hade skrivit här att den var planerad. Backträning 0730, Tvätt av bil 1000, Jobb 1100-1400, Vaxa bil 1400-1800. Bilen fick sig även ett oljebyte så här 15000km efter service, allt fint med ett extra oljebyte utanför serviceintervallen, så nu skall bilen bara vårstädas och sommarhjul skall på när vi får vår här, för ännu har jag inte hört att det blivit metereologisk vår här än. Känns sent.

Jag gör det frivilligt!

Det ska jag aldrig glömma.

Dagens pass som jag hade planerat till 4timmar och solsken, jag hade tänkt att efter 15km kanske jag blir tvungen att plocka av vindjackan för att bara lufta mig med underställ och cykeltröja, vem vet om jag inte till och med hade vikit upp tighsten och börjat lägga på en liten bränna på smalbenen. Tänk vad bra och skön denna söndagsrunda ska bli!

Verklighet, en titt på yr.no på Lördagskvällen visade regn mellan 7-9 så jag la om starttiden en timme senare till kl 10 så hinner det torka. Vaknar och det ser blött ut, regnet kom nog lite tidigare tänkte jag. Ställer mig på gårdsplan och söker satteliter på gpsen och drar sedan iväg, kommer någon minut innan det börjar dugga. Jaja en skur kan jag väll stå ut med. Men dem 15km första är det lätt regn, sedan börjar det vräka ner resten av rundan som fick bli 78km förutom sista km som går i enbart mulet väder... Passet fick bli endast 3timmar långt, men istället så snålade jag på bränsle och åt inget och drack 1,5dl vatten max. Fanns ingen gång under passet som jag ville stanna, för dricka i farten var inte tänkbart då jag inte hade någon fingermotorik och skulle bara drälla med flaskan. Men 1,5dl fick jag i mig. Så jag känner mig nöjd med passet ändå, då jag är ganska nöjd med snitthastigheten också. Pigga ben.
Se min runda här men i stora drag var det. Kristinehamn-Björneborg-Degerfors-Karlskoga-Bjurtjärn och slutligen Kristinehamn.

När jag kom hem var fötterna som isklumpar och händerna likaså, jag dröp av vatten. Kunde krama ur handskarna var 3edje minut under turen, och det kom ordentligt med vatten varje gång. Det som ände gjorde att man höll glatt humör var när jag i karlskoga mötte 5st på Lvg-cyklar och sedan 2st 25km senare, då visste jag att det är inte jag som är en idiot, vi gör det frivilligt! Vi hälsade glatt och benen vevade runt!

Kan konstatera att det är mycket snö kvar utanför tätorterna. Väldigt mycket, ligger ännu snö på stenar i skogskanten, där brukar snön försvinner först av allt...

Jag gör det frivilligt och tycker det är kul! Nu är det bara 3veckor till kolmårdsbiken!

lördag 2 april 2011

Innan jobb

Puls och höjd 2april
Körde igång ett tidigt backpass idag och hittade en backe som blev drygt 4min, perfekt! 4grader och disigt och väldigt fuktigt. Cykeln knakade något så fruktansvärt av en okänd anledning som jag får forska i.

Nu blir det frukost, tvätt av bil, jobb ett par timmar och vaxning av bil!