torsdag 30 juni 2011

Värmen

Jag tycker om den här värmen som är nu, vill att den ska stanna över sommaren. Körde 4st backintervaller ikväll och lite korta spurter. Kändes bra i värmen och idag påminde det om förra årets Ränneslättstur, lika varmt och torrt. Men det väntas regn och kyligare väder på söndag, även om dem nu har lättat lite för regnet på söndagen i Eksjö! Från början var det kraftigt regn, nu är det regnskurar och en symbol på sol/regnmoln. Så det kommer bli toppen!

onsdag 29 juni 2011

Skoglöfs Bil

Idag fick vi nästan HUR många nya bilar som helst till jobbet!
Vi säljer många bilar på Skoglöfs Bil!
Ikväll skrapade jag ihop 37km och 1:30 i träningstid. Det var varmt och skönt, 34 grader på mätaren när jag kom hem. Ännu ser vädret blött ut inför Ränneslättsturen på söndag.

Träning klar

Träning klar, kycklingen på grillen och jag återkommer med mera senare!
Riktigt härligt varm och skön kväll!

tisdag 28 juni 2011

Kullhagarna

Några barn har varit och modifierat banan på Kullhagarna litegrann, detta eminenta hopp samt en grop som de har grävt i ett utförsåkarparti. Detta hopp får istället passeras på vänster sida och sen en skarp höger sväng höger precis bakom hoppet och framför trädet man ser bakom hoppet. In där emellan ska man, sen skarpt vänster igen. Dagens träning gick i 5 varv på banan, planen var 4st på raken men i denna hetta 30grader så var man slut efter 2varv så jag vilade efter 2 varv och körde sen två nya på raken och lite mer vila och ett avslutande 5:e varv. Tiderna höll jag idag på runt 6min, några sek över och under, det varierade. Helt klart bra tider.

Pulskorvor för passet, så de två långa höga staplarna motsvarar 2varv på raken, sen 1dipp för vilan och sen en halv hög stapel som då såklart motsvarar det 5:e sista varvet, därefter lite lugn reducering av syra cykling.
Den här geting/monster insekten åkte med på bilen en stund när vi skulle till Karlstad och köpa Maries cykel i måndagskväll. Den var otäck.

måndag 27 juni 2011

Ny cykel

Inte till mig, men till Marie! Vi åkte direkt efter jobbet till karlstad och tittade på en begagnad hybrid. Den såg nästan ut som ny, och kostade nästan ingenting så den fick följa med oss hem. Ska bli roligt att se vad hon märker för skillnad från att cykla ha cyklat på en "vanlig" damcykel.

Jag ser verkligen fram emot långloppscupen och ränneslättsturen på söndag, även om vädret just nu visar mycket regn innan och under tävling. Men det brukar ändra sig också!

lördag 25 juni 2011

Ledig dag

Idag har vi haft en helt ledig dag från jobb och träning. Vi har promenerat bort till skymningen och spelat minigolf, Marie vann 61-60. Så returmatch är ett måste. Efter det åt vi mat och såg tennis. Under veckan har det varit Rolls royce womenscup här i stan. Har spelat gruppspel hela veckan i både singel och dubbel. Idag avgjordes singelfinalen. Det var större än jag trodde, och dem spelade en jättebra match som varade i 2,5timme. Segern gick till den sämre rankade slovenskan som besegrade den bättre rankade(155 i världen) rumänskan. Tennis var riktigt roligt att se live, vädret var uppehåll men kallt som vanligt tyvärr.
Prissumman i denna turnering som gick i lilla kristinehamn var mycket större än jag hade tänkt mig!

Rumänskan gör en serve, hon hade även en otippad variant med en underslagsserve ibland!

Prisutdelning där slovenskan får ta emot 25.000 Dollar!


fredag 24 juni 2011

Kristinehamn - Karlstad - Kristinehamn

Dagens pass
 Midsommar till ära så tänkte jag cykla till karlstad och hem igen. Det blir den såkallade Sverigeleden. Ett rent asfaltspass. Vädret var typiskt midsommaraktig vilket menas att det krävdes tights över knäna samt en underställströja under cykeltröjan. Det är sommar det....
Ungefär där jag vände.
Som man kan se på kartan där uppe så kom jag ju inte riktigt rill utkanten av karlstad som det var tänkt. Dit jag kom tog det stopp av vattnet och en lyxvilla, längre än så kom jag inte där. Jag misstänkte att jag cyklade fel när jag följde sverigeleds skylten vid skattkärr och det var där det blev fel. Jag skulle ha ignorerat den och kört rakt fram istället för en vänster sväng. Men det blev lika långt som det hade bivit även om jag kört rätt idag. Jag körde på vatten idag som energikälla, medelfart på dagenspass är 27,9km/h vilket jag är nöjd med då det blåste mer än man vill att det skall göra, och såklart så var det motvind åt båda hållen hur man nu alltid lyckas med det. När jag kom tillbaka till kristinehamn med sura ben, så hade klockan bara 96Km, det är ju alldeles för lite, så jag skarvade på med största backen för dagen! Sura ben blev surare och jag blev gladare!

Ett asfaltspass med mountainbiken blir enformigt, det är verkligen bara jag och det brummande ljudet som en bandvagn från däcken som smeker asfalten.
När jag kom hem hade älsklingen gjort jättegod midsommar mat! Min mage däremot var nog inte sugen på feta sillröror sådär direkt inpå hårdträning.
Vad fort och enkelt det hade gått om man skulle till karlstad med en landsvägshoj, skulle man ha ett jobb/dylikt i karlstad, skulle det vara fint att pendla 1vända om dagen iaf! Cykeln på tåget den andra vändan, hade varit fint, för sverigeleden var lugn och fin såhär i sommartider!

torsdag 23 juni 2011

Nyhetsförmedling

Jag kanske ska passa på att ge ut en nyhet, då jag märkt att andra rykten cirkulerar på nätet ang Thomas Löfqvist startplats i TdF. Han och hans fru väntar sitt första barn under pågående TdF, så därför har Thomas fått ett fribrev ifrån stallet och kommer således inte att deltaga i Tour de France.

Mycket roligt för Thomas och hans fru, och han gör helt rätt i att stå över detta år för familjens skull!

http://helagotland.se/sport/default.aspx?articleid=6954617

Källa: http://www.helagotland.se/

onsdag 22 juni 2011

Backintervaller

Brände av 4 backintervaller idag på 4min på varje. Längesedan jag körde backträning, det är en rolig form av träning tycker jag. Synd det inte finns någon lite längre, nu får jag avsluta sista 30sek på platten med hög växel. tråkigt. Skulle vilja klättra mycket längre och högre.
Kurvor i puls och höjd.
Äntligen fått bra ordning på bakhjulet, med bodyn/hjullagrerna. Rullade fint idag!

Imorgon är det låtsasfredag och det känns riktigt bra, snart är det 3dagar ledigt och midsommar!

måndag 20 juni 2011

Inte mycket att säga

Idag har jag inte mycket att säga. Imorgon blir det nog styrketräning på gym, måste ju samla lite erfarenheter innan jag ger mig in i styrketräningsdebatten på happymtb.org. Men så här långt så känner jag att styrketräningen är positiv för mitt cyklande. Jag får en starkare överkropp som lättare klarar av ansträngningen i skogen, ta emot stötar ifrån rötter och sten. Jag får bra tryck i pedalerna, och ofta dagar efter ett styrketräningspass kan jag känna mig ovanligt stark på cykeln.

söndag 19 juni 2011

Löpning

Körde löpning idag för ovanlighetens skull. Märks att man inte är van löpare som jag var för några år sedan.
Idag fick det bli 10km på 49:51. Benen kändes redan efter 3km men det blev aldrig värre. Däremot är fötterna ovana att hoppa runt på stigar, kände skav undertill men inget som gav några sår iaf! Skönt det. Men det var ett ganska skönt pass! 166snitt och 189maxpuls idag. 650Kcal gjorde jag av med.

Sitter nu och förundras över vädret. Hade kollat noga igår och visst visade dem regn och 12 grader från kl 0800 fram till och med hela kvällen. Men ännu inget regn, solen visar sig och det är 18grader. Inget att klaga på alls.

Nu ska vi bege oss till Karlstad för lite fika hos Maries kompis och familj. Vi spar på min goda rabarberpaj som jag gjorde igår till ett annat tillfälle. Man kan ju säkert fika ikväll igen, eller imorgon:).

lördag 18 juni 2011

Grusvägsdistans

101km idag på 3:51. Min plan idag var att hitta en cykelväg mellan Kristinehamn och Karlstad. Men efter en sträcka så kom det 3 st vilda rabieshundar och skrämde slag på mig, så jag vände och gjorde om passet till att försöka hålla mig över 25km/h idag. Det är de snabbaste 100km jag åkt iaf. Bytte Body på cykeln iförrgår och i början av rundan idag var jag inte riktigt nöjd. Kan vara så att jag nu hör och känner ett annat missljud bakifrån som inte märktes när bodyn vad kass. För Bodyn fungerade klockrent. Vid ordentlig belastning så blir det missljud och vibrationer i baknavet. Vet inte riktigt varför. Men det höll 101km utan att varken bli bättre eller sämre. Fungerar klockrent vid lätt kadens och enbart rull, då låter eller känns det inget. Men vid belastning som sagt...

Lyckades väll få till en ful bränna också. Kylslaget när jag stack ut imorse så det blev tights som går över knäna. Så det kommer bli lite etappbränna när cykelbyxorna åker på igen. Men det lär inte synas så länge innan det jämnar ut sig.

torsdag 16 juni 2011

Rullskidor

Vädret idag var för fint för att inte träna. Så det blev 1timme stakning på rullskidorna som blev 17km långt.
Rullskidor är en riktigt fin sommarsktivitet!
Imorgon blir det vilodag, ska bara cykla 5km under jobbdagen och senare på kvällen 13km när jag och Marie ska cykla ut till picasso för att det är cykelns dag här i Kristinehamn. Men all den cyklingen blir på mormors cykel, min pendlarhoj.

Pendlarcykel
Kollade seedningen inför cykelvasan med tanke på helgens Lidaloop som var. Jag missade precis startfålla 1 med 3min. Får bli bättre trampa på Ränneslättsturen istället så jag får stå i Fålla 1 på cykelvasan.

onsdag 15 juni 2011

Kvällens träning

Kvällens träning vart lugn. Körde 1timme själv först, där jag softade runt borta vid hultsspår och tog lite höjdmeter, därefter åkte jag mot klubbens träning där 2 tappra cyklister väntade. Vi åkte mot Björkvallen och visade banan där. Fast det gick lugnt så lyckades jag få ett genomslag och kände pyspunkan med en gång. Bytte slang och drog hemåt. Så lugnt kan man ha det en onsdagskväll, trevligt!

Idag fick jag ett paket med lite nya bromsbelägg, frihjulsbody, däck o nått mer. Så imorgon blir det en mekardag på gamla cykeln. Det jag funderar på i träningsväg är kanske ett löparpass, men lutar snarar åt att det inte blir. Men tanken finns.

tisdag 14 juni 2011

Styrketräning

Idag har jag varit grymt seg hela dagen, men lyckades komma iväg på lite styrketräning på gymet. Kände att jag kunde behöva träna inomhus då kanske min seghet idag kan bero på pollenallergi och mycket utomhusaktiviteter senaste tiden. För när jag väl kom igång med styrkan så fanns ju ork. Körde mest fokus på ben, men även bål och triceps med lite bröst. På mina utfall med stång och 40kg, så slog det till någon kramp eller jag tog slut, så jag fastnade i utfalls läget, skönt att Mattias var där med så han kunde ta stången för mig:). Så jag minskade ner en aning på sista setet där. Men kunde mata på fint i benpressen senare!

måndag 13 juni 2011

Foto Lida loop

Här har man precis tagit sig ner för rötterna, och nu går det liksom ganska kort men brant uppåt för lite stenar.

Frilansfoto kan ni hitta massor med bilder från detta stökiga parti på Lida loop banan.
Någon som vet om några fler sajter på nätet där man kan hitta bilder?

söndag 12 juni 2011

Lida Loop

Idag var det Lidaloop i Tullinge. Vaknade imorse i Strängnäs av regn och åskoväder. Men det var som tur bara i strängnäs och inte i tullinge. Banan bjöd på 65km härliga motionsspår och trails i skogen med mycket sten! Det var torrt och riktigt fin bana. Förra året åkte jag på 2:58 i år blev sluttiden 2:37:33. 33plats av ca 70startande i Herr Elit. Jag stod längst fram i fålla två, men efter framflyttning strax innan start var jag nog sist i fålla 2, blev lite blockerad av en funktionär, men det gör inte så mycket. Jag kunde iaf stå på upp för skidbaken utan att kliva av, men är inte nöjd alls med min start. Tappade alldeles för många ryggar att gå på, och fick slita från längre bak i fältet. Första loopen fick jag delvis ta det lugnt, varvade som 40 man, andra loopen försvann mest i något behagligt lugnt tempo och jag varade inför 3loopen med ännu plats 40. Därefter slog tankarna om och jag kände att jag tog varkligen i nu, placering efter placering plockades. På sista loopen tog jag 7placering i min klass och slutade på plats 33, men plockade betydligt fler som inte hörde till min klass. Jag hade hoppats kunna gå i mål runt plats 25, men så blev det icke denna gång. Men jag är riktigt nöjd ändå med min cykling idag, det kändes fint, och jag känner att farten finns där. Nu ska jag bara få till det perfekta loppet också! Det kommer, det kommer. Maxpuls 196 och snitt 177 idag. ca 2100Kcal förbrändes också.
Passfakta
Lida Loop är en riktigt rolig tävling, och kan jag göra en likadan förbättring tills nästa år så vinner jag;)

Jag och Tobias från karlstad har samåkt den här helgen, var trevligt med lite sällskap mot mina senaste ensamresor till alla tävlingar. Så det var kanske en bra del i uppladdningen att få vara lite social och tänka på annat när man är iväg. Tobias gjorde sin premiärtävling i ett långlopp och körde in 7min bakom mig, riktigt bra gjort!

lördag 11 juni 2011

Väder Lida Loop

Denna bjuder jag på, söker man på Tullinge på yr.no får man upp detta!

Tjejvättern och Lidaloop

Marie och hennes syster for tidigt imorse mot Motala och tjejvättern. Det är den första i deras tänkta tjejklassikern! Hoppas dem får fint väder och att det går bra!

Själv har jag precis slukat en frukost och endel kaffe. Här planeras det ut på lite finrull med cykeln och sedan packar jag ihop och åker mot strängnäs där jag övernattar för att imorgon åka till Tullinge och Lida.

Tävlingen imorgon ska man kunna följa någorlunda live på Alltomcykel och det är inte livefilmat eller så, men det kommer nog någon uppdatering om tätklungan i Herr och damelit klassen. Start kl 11:00!

torsdag 9 juni 2011

Urladdning

Ikväll var sista urladdningen innan Lida Loop, och passade bra med urladdning i ett riktigt åskväder! Hade tänkt köra 5st backintervaller, men körde bara 4st. Kändes dumt att åka mot högre höjder när det blixtrar och dundrar. Så istället för en sista intervall så körde jag lite korta spurter på hemvägen istället.

Nu är det bara att se fram emot söndag och tävling, ska bli riktigt kul! Hoppas vädret är med oss, alltså inte regn innan start, därefter start får det börja regna om det vill.

onsdag 8 juni 2011

Tromb i Kristinehamn?

3varv på Bjärkvallensbana, på andra varvet såg det ut så här i spåret och så såg det verkligen inte ut på första vad jag minns.
Finrull till jobbet för cykeltvätt direkt efter träning.
 Idag var jag seg, det är alltid så efter vilodag. Vad borde jag lära mig att helt inaktiva dagar är inte bra, utan att jag borde bli bättre på aktiv vila kanske? Eller bara ta smällen att va seg dag efter vilodag. 3varv på Björkvallen efter åskregn. Det var riktigt halt och man halkade runt ordentligt på alla stenar och rötter. Men det passade perfekt idag! Hade bara regnat på halva banan också, ena havlan var snustorr och den andra var mycket mer blöt. första varv 24min ca, andra varv 23min ca och avslutande varv på 22:31, skriver exakt eftersom det var dagens bästa tid så jag lättare kan se tillbaka på den tiden.

Imorgon hoppas jag på mycket bättre ben!

måndag 6 juni 2011

Snow Patrol - Chocolate



Ett musiktips är aldrig fel, speciellt inte av den här kalibern!

Snabbdistans

Helt okej pass för att vara mig. 51km på 1:50:31. Det var soligt men ganska blåsigt, så det kändes mer som motvind än medvind iaf. Hade nog vinden mer rakt på mig när det var öppet och på skogsvägarna hade det npog varit medvind om det varit öppet istället. Åkte på grusvägar i stort sett hela tiden, avslöt med den långa backen ned som ses på höjdmeterna, det är en stigbacke och där på stigen slöade först en tant ned mig, sedan två prommenadare med en lös hund och precis därefter två hästar.

Hittade en ny backe att plåga mig i tror jag. Nu åkte jag den bara nedför, men den kändes lång och med lösgrus, så jag kan tänka mig att det går att få upp pulsen om man kör uppför den istället!

Nu avslöt jag denna lite mera intensiva träningsperioden med ett riktigt gott pass. Denna period har innehållit, längre distans, tävlingsträning, styrka, snabbdistans. Det har varit riktigt bra träningsdagar!

Denna eftermiddag hoppas jag att vädret håller i sig, för då hämtar jag upp Marie när hon kommer med tåget, så åker vi till Picasso för en god glass i solen!

Nu är det mindre än 1 vecka till Lidaloop, som jag längtar. Ska bli riktigt skoj att få sparka igång Långloppscupen för mig i år. Det är den jag har sett fram emot under vinterns alla träningstimmar!

söndag 5 juni 2011

Öfalla Endurobana

Bilen nytvättad
Påväg till Öfalla
Passfakta
Var förbi jobbet och tvättade bilen, den blev riktigt fin tack vare min vaxning tidigare i våras. Då är det riktigt skoj att tvätta bilen sen när grunden är bra! Packade in cykeln och åkte direkt till Öfalla endurobanan som ligger mellan Karlskoga - Nora. Jag kom dit och åkte efter lite oranga pilar och när kollegan Rille kom förbi när jag trodde jag åkte ett varv, så visade det sig att jag åkt den korta banan. Så jag begav mig ut på den riktiga banan. Det är riktigt bra tungtrampad träning, det ger bra balans och bra bålstyrka. Underlag var alltså sand=Tungtrampat, djupa spår och stenpartier=Balans, och bålstyrka. Jag åkte den långa banan på 41min med några avstigningar men inga längre sträckor där man fick bära cykeln iaf. Jag kan konstatera att det är skillnad på svensk och gotländsk enduro. Jag skulle inte vilja köra riktig enduro här, det känns inte roligt. Men jag har ju aldrig varit någon endurofantast heller iof, Gotland Grand National kan man ju inte anse vara enduro utan mer lerig motocross.

Scale 40 är i behov av lite service kan jag konstatera, måste beställa ny body bak, samt så har foxgaffeln börjat fukta lite. Det är väll bodyn som känns mest akut, hoppas den inte skärihop innan jag fått en ny. För jag planerar ändå att träna på den som vanligt. Trampar man och slutar trampa så känner man vibrationer som letar sig fram till fötterna, samt att den låter lite tråkig(missljud) nu.

lördag 4 juni 2011

Presentation av Kullhagarna

På kullhagarna är den banan som jag använder för lite mer tävlingsträning. Den är teknisk, man får pressa sig själv och anstränga sig för att kunna köra fort. Den har någon kort brant backe där man får växla ned och verkligen veva runt, och känna att däcket börjar kränga runt fälgen. Den har endel rot/sten partier, den har sand, den har 1 hopp och den har väldigt tighta kruvor! Jag tycker den är perfekt, eller den kunde ha varit lite längre eventeullt. Kullhagsbanan mäter 1,70km.

I detta parti kommer man in med banans högsta hastighet, och har precis hoppat över en liten uttorkad bäck, här går det undan, man kommer in i sten/rot partiet med strax över 30km/h. Längst bort i bild väntar en 90* högerböj.
Här är högerböjen som jag nämner ovan.
En uppförsbacke precis bakom en annan 90grader högerkurva, låg växel och rötter/sten finns gömda.
Här är banans längsta stigning, börjar i sand och avslutar i lös sand precis över krönet.
En vänsterkurva som liggergömd, vänsterkurvan ses mer i detalj på bilden under.
Detta är banans svåraste parti tycker jag, den är för snäv för att kunna gå på insidan, och ute till höger blandas med både sten/rötter och väldigt lös sand. Men det brukar oftast gå med endel fokus!
 Nu till dagens andra träning.
Började som uppvärmning att fota banan. Sen drog jag loss med två varv utav 4 tänkta. De 2 varven blev 06:03 på båda faktiskt, i början på tredje varvet var bakdäcket plötsligt tomt, så jag bestämde väldigt fort att rulla hem (2min) och byta cykel och avsluta träningen på LTD:en. Så snabbt och gjort så satt jag på den andra cykeln, körde en spurt uppför backen som är en brant 50M backe, det är vad jag har till banan. Sen körde jag 3varv, varav det första sket sig i början, det andra mätte jag på 5:50 och det tredje sket sig vid det som jag kallar för svåra partiet, fick klicka ur mig, så det mätte på 06:00. Det varvet gick allmänt kasst i övrigt också.

Så nytt PB på kullhagarna för mig idag, 05:50, snitpulsade det varvet på 186 och maxade på 191. Go intervall.

Grannjävlar

Ett dåd utav grannarna högst upp, om inte grannen näst högst upp är så pass jävlig så att han ljuger också.

Kom hem efter ett klockrent pass i kullhagarna, personbästa och solen gassar. Har planen på att gå direkt in och lägga en kycklingfile på grillen. Öppnar balkongen och ser detta, det är rent ut sagt för jävligt.
Får börja med att gå upp en trappa och fråga, nej grannen där röker ju inte. Går en trappa till, ringer två gånger och ingen som öppnar. Så vem är det?! Min gissning kommer längst upp ifrån.
Så nu har jag precis städat, och skall nu lägga kycklingen på grillen iaf!

Trampa på. Finnmarksturen



Man undrar ju om det kommer en ny hit, som blir den nya officiella låten till nya Finnmarksturen?
Svårt att bräcka den här låten iaf!

Morgonträning

06:50, ombytt och klar
07:00, träningsklockan startar i underbart väder
07:38, påväg tillbaka till Kristinehamn
Har avverkat 1timme stakning nu på möra, riktigt fint pass, enbart ett myspass!
17km, 60min, medelpuls 138, maxpuls 170.

fredag 3 juni 2011

Grillpremiär

Grillad lax blev det i grillpremiären på våran balkong. Marie gjorde balkongen jättefin och trevlig att vara på för någon vecka sedan när jag var iväg och tävlade, kan ha varit när jag var i Hjo/Tidaholm. Så idag har jag hämtat en grill (elektrisk) och haft grillpremiär, smakade riktigt gott!

Nu blir det fotboll på tv.

torsdag 2 juni 2011

Lida Loop!

Nu närmar det sig Lida Loop, äntligen!
Det är nästa helg, på söndagen. Börjar bli dags att hitta ett boende så man har lite närmare till starten än dem här ca25milen från Kristinehamn. Ännu verkar det bästa alternativet vara Eskilstuna, men känns nästan pågränsen till för långt ändå. Men hittar jag inget hyffsat alternativ så blir det nog i Eskilstuna, jag tycker ju ändå om att åka ungefär 1timme till tävling, ingår lite av min laddningsritual.

Dagens tur

Dagens distanspass
Känner mig ganska nöjd med dagen tillslut. I början var det mulet, efter 3timmar blev det sol. Blåsigt var det hela tiden. Började ut till björneborg med motvind, fortsatte till bäckhammar med mera motvind, därefter hade jag en 12km kvar till Ed innan jag skulle vända och åka mot kristinehamn igen, efter Ed fick jag med/sidvind iaf! Väl efter 75km kom jag till Niklasdamm backen, men den tog jag faktiskt helt okej, på 07:07. Jag var medveten och beredd på den hårda avslutningen som skulle gå längs 26 tillbaka till kristinehamn, med både höjdmeter och motvind och tungtrafik. Men kände mig inte nöjd när jag kom in till kristinehamn så skarvade lite upp bakom Cabby och räknade in ännu en hård motvindsraksträcka när jag passerade 4timmar. Det gick bättre än förväntat efter gårdagens styrketräningspass, så nu är benen lagom möra!

Nu är jag ganska trött och har halvsovit på soffan efter jag åt i ca 45min, nu väntas en stor kopp kaffe, sedan får jag ta tag i mig själv och åka till jobbet och tvätta tävlingscykeln och handla.

Älsklingen lämnade förrästen nästan en hel cheesecake i frysen, den är riktigt god, och kommer nog gå åt under min ensamma helg! Planerar vilodag imorgon(ska jobba), sedan tror jag på lite rullskidor på lördag, och ev ett cykelpass. Samt så vill jag till karlskoga och testa deras endruobana med cykeln. Får se hur det hela styrs upp.

Nu kaffe!

Lätt väggad

Sitter här med en Cola som smakar riktigt god. Precis hemkommen från 4 timmar distans, lyckades känna av väggen lite efter 3,5 timme. Så nu sitter jag här och får rätta mig själv på stavningen, men det smiter säkert igenom ett stavfel någonstans ändå. Blev en lång och härligt runda på grus/asfaltvägar med någon enstaka stig ibland för omväxlingens skull.
Kommer mer info sen, efter en skönd dusch och lite käk.

Borlänge Tour - 2011


Ett klipp från dag nr2, starten av elitklassen och 10min fram. Som vanligt så gör inte videon riktig rättvisa:). 6:15 min in i filmen kommer partiet efter en tight vänsterkurva där min kedja brast och bromsslangen brast..

onsdag 1 juni 2011

Värmlandsserien MTB

Initiativtagaren tog själv hand om segern - nwt.se - Ditt Värmland, just nu!

Klicka på länken för en artikel om gårdagens tävling i värmlandsserien, där finns också en bild där jag är med.

Idag är det ett år sedan jag började arbeta på Skoglöfs Bil i Kristinehamn, sedan flytten hit har jag lyckats vara med i tidningen flera gånger, och även i tv. Får se när nästa gång blir:)!

Ikväll blev det styrketräning på Joannabadet, fokuserade såklart på benen, men även lite bål och triceps/axlar. Benen kändes inte så mosade från tävlingen igår så det var inga problem ivkäll, får se om de pallar med en distanstur imorgon, har dock inte bestämt om det blir asfalt eller skog/grusväg. Får nog se imorgon när jag vaknar om det blåser och hur benen känns.

I helgen är det tävlingsfri helg och långhelg, känns riktigt gött. Men kommer sakna Marie som åkt till Gotland hela långhelgen för att hjälpa till på uppstarten av Barnens garderob som öppnar dörren för dig som vill handla barnkläder på Hemse. Kommer ligga bredvid butiken Endrells, och på Lördag är det premiär. Så är du på Gotland så kika in och handla något fint!