onsdag 31 augusti 2011

Årsvurpa

Idag har jag haft min cykel Scale LTD 1 år exakt. Firades såklart med 4st backintervaller med snitt 25km/h uppför. Efter avklarat pass så återstod bara lite finrull för att få fräscha ben och känna hur fin cykel jag har, men rätt som det är så svänger en ca 85årig gubbe ut rakt framför mig, reflexmässigt har jag redan nypt på frambromsen innan jag hinner tänka, och lika snabbt har jag redan tagit en flygtur över styret och synat asfalten. Irreterad tänker jag, fan också nu gick cykeln åt helvete, det kändes verkligen så. Men jag har inte hittat någon mer skråma förutom att sadeln var helt ur position. Den är återställd nu. Jag själv, märks inget på mig, gjorde någon halvdan ramborullning och klarade mig fint! Så jag fortsätter uppladdningen inför Bockstensturen såklart!

Men vad snabbt det händer, ungefär som triss. Plötsligt händer det. Igår på nyhetsmorgon var det en som hade två lotter att skrapa, han hade under en kort tid lyckats skrapa fram 2 lotter med tv-rutor. Plötsligt händer det.

Jaja, jag och cykeln överlevde, likaså gubben. Så det blev en bra dag tillslut!

tisdag 30 augusti 2011

Tisdag

Ikväll var det tänkt 5varv på Kullhagarna, men när bakhjulet låste sig 4min in på fjärde varvet så avbröt jag där. Känns bäst att kolla orsaken innan fortsatt träning på den cykeln iaf.

Har fixat klart med boende inför helgen och Bockstensturen, blir återigen på Överlida hotell, anländer dit på fredagkväll och stannar till söndag. Jag och Marie kommer bo kungligt där!

söndag 28 augusti 2011

Efter

När jag kommit hem efter tävlingen så trotsade jag och Marie dem mörka molnen och köpte en engångs grill för lite mys vid stranden, kanske sommarens sista?

Badanka
Matplats vid vattnet
Och så klart mat!
Vi hade fin utsikt och till en början väldigt bra väder, stilla och varmt. Men rätt som det var så började det blåsa upp väldigt mycket, så vi flyttade inåt land. Blåsten kom från ingenstans.

En klockren träff

Bangolf VM

Denna intervju är ganska rolig, och spelaren blir nog lite paff.... För oss som gillar udda sporters VM.

Finnmarksturen

Så där ja, då var årets Finnmarkstur och även Långlopps SM gjort.
För min del tyckte jag att den kändes bra redan innan start, konstigt bara det. Men starten gick och jag är fruktansvärt startdålig, startade i led 1 men halkade iaf ner en del i masterstarten, jag gillar inte riktigt trängseln. Fast egentligen vet jag att det blir inte mindre trångt om jag inte gasar från start, så det är en konstig ekvation som jag räknat fel på. Mer tramp från början alltså. Jaja, la mig i klungan med Atle hansen och hjälpte till att göra lite jobb i denna. Det flöt på riktigt fint fram tills man såg att nu är det 40km kvar, och vi kom in mot industriområdet. Jag låg helt ensam, såg ingen framför eller bakom, usch vad jag fick slita tungt i motvinden och bland den dåliga skyltningen på industriområdet. Men tror också jag ska vara glad att jag var ensam just där, kändes som dåligt skyltat och hastiga svängar, kan gå illa med en adrenalinstinn klunga. Jag låg ensam fram tills det var 30km kvar, då kom jag ifatt en klunga med några juniorer där jag vilade upp mig lite för att sedan gå på bra de sista 20km, då kände jag mig stark! Backarna som kom var helt okej att bestiga, och det passerades endel folk som även kommer ikapp när det väl börjar gå utför, så det går ju på ett ut. Korsade mållinjen på tiden 2:45:10 som gav en 18 plats i H-elit. Mitt bästa resultat för året, och det känns lämpligt då det var sm också, jag är alltså nöjd!

Nya Finnmarksturen ger jag kred för banan, den var ritkigt rolig. Men lite bättre skyltat längs med banan på ganska många ställen hade inte skadat, samt vid målområdet, man visste inte om man skulle svänga höger in mot mål eller vart... Annars är jag jättenöjd med arrangemanget, banan, maten och allt runt omkring!

Nedan följer två bilder från jronbike


Här skymtas jag bakom Atle Hansen.
Påväg uppför en av backarna på slutet.
Ny maxpuls med många slag eller glapp i bandet.

fredag 26 augusti 2011

Lunch

Nu är det mat!

Tog 1 timme extra lunch idag, ville förbereda lite inför Finnmarksturen imorgon. Jag ska vara åter på jobbet kl 1300. Har precis varit ute och cyklat, till Picasson och hem igen, skönt. Imorgon skall det bli sommartemperaturer igen, låter härligt. Nu ska jag jobba 3timmar till sedan hem och packa ihop det sista och så åker jag mot Ludvika, blir stopp i Kopparberg för sömn inatt.

Imorgon är det Finnmarksturen, sjätte av sjunde deltävling i Långloppscupen och även Långlopps SM! Ny bana är det också, den mäter 71km iställer för 112km som förra årets var, sträckningen är helt annorlunda! Starten går kl 1000, imorgon såklart.

God middag!

onsdag 24 augusti 2011

Värmlandsserien MTB

Igår var fjärde deltävlingen i värmlandsserien. Denna gång höll karlskoga i tävlingen och vi skulle åka en varv bana som var 3km lång per varv. Vi hade en startslinga på ca 1,5km och därefter 4varv på banan. Som pulsfilen visar så var jag segstartad idag, kom ut som sexa in på trånga stigen och fick cykla lite avvaktande. Så fort det öppnade upp sig så avancerade jag till fjärde platsen och låg där i 1varv, så under 2 varvet passerade jag denna herre också och fick då syn på ryggarna på 1 och 2. Men ungefär samtidigt så kommer vi in i ett ganska stökigt skogsparti och solen står lågt, jag kisar och missar en rot som gör att jag smäller till sadeln med arslet och därefter åker jag med sadeln ganska ordentligt snett. Lyckades inte justera den i farten, utan den satt där den satt. Åkte de 2 varven som var kvar ståendes och med smygande kramp i ryggslutet och bevakade min tredje plats. Så denna tävling vart jag 3a. Så här långt i serien borde jag ligga på en total andra plats efter mina placeringar 2-2-4-3. Två tävlingar kvar!
Pulsfilen.
Ikväll var jag ute på sista passet inför Finnmarksturen och långlopps SM på lördag. Jag körde 5st backintervaller av det lite kortare slaget.

måndag 22 augusti 2011

Gotland Bike Battle

Bjuder på lite gamla bilder, närmare 1år exakt. Bilderna har lillasyster tagit på Gotland Bike Battle förra året, i år bestämde de sig för att ha en paus. Jag hoppas verkligen att det är en tävling som är tillbaka nästa år, en annorlunda tävling men riktigt rolig.

I trappan efter Munkkällaren
I samma trappa.
Vid leksaksavdelningen på Ica Maxi.
Men ingen idé att gräma sig över det. Imorgon får jag chans att tävla igen, då i Karlskoga och 4 deltävlingen i Värmlandsserien. Vädret verkar lovande för en fin sensommar tävling. Hoppas vi ännu några dagar fram så är det ju tävlingen igen på Lördag, då är det Ludvika som bjuder till tramp i form av Finnmarksturen som även är årets Långlopps SM!

söndag 21 augusti 2011

Tränat

Har tränat lite till idag. En bana som mäter 3km och 3 varv på den fick det bli. Uppvärmning och nedcykling räknar totalt ihop till 70min. Benen kändes ändå pigga från gardagen. Nu ska jag samla mera pang i benen och sikta på Värmlandsserien i Karlskoga på tisdagkväll, kommer bli fruktansvärt roligt!

lördag 20 augusti 2011

Kjells tur

Detta var en utprintad karta jag kunde ta till hjälp ibland, skaffades dock under turen kan man säga, lite väl sent men tur det, för den behövdes!
Så här blev min tur, lite länre, men i stort sett som originalturen! Det syns runt 62 till 68km har jag varit ute på villospår.
Höjdgrafen som ni såklart vill se!
Detta är efter 10km, då hästbacken har bestigits.
På trädet till höger finns de små skyltarna man ska följa.
Banan har nog ändrats med diverse skogsavverkning.
Ca 20km in på banan, efter man rundat en fotbollsplan.
På endurospåret, Rille ses balanserande där borta.
55Km in, på en av de värsta stigningar jag cyklat på! Riktigt brant och rolig stigning, härefter gick det utför på stenar och blöta rötter.
Finstig!
Det var ordentligt surt i markerna, fick bära cykeln runt några stora stora träskpölar, men mestadels cykelbart, men det behöver torka lite i skogen.

Nöjda ben!
Har hört att det i början av 2000-talet kördes en tävling i Karlskoga som kallades Kjells tur, numera nerlagd. Den mäter 75km 1100m i höjdstigning. Jag mötte upp Rille på nobelstadion och vi begav oss, det började med att vi kom lite fel redan efter 0.5km, vi började bära cyklarna genom ett fält med brännässlor och tistlar, fick fina brännblåsor på bena. Efter en stund ansåg vi att det var fel, vi irrade lite och bestämde oss för att hämta en karta hos hans svärfar, sagt och gjort. Han kunde även hjälpa oss att komma på rätt väg. Så nu var vi igång, det gick inte så fort men ett skönt distanstempo, fram till backarna uppför, jag cyklade upp med fart och rille kom lite därefter, men på platten var han med i bra fart! (Rille är ny inom cykel och konditionssport, han cyklar på bra och utveklingen kommer gå fort i början) Hästbacken som är efter 10km, består av travbana, så det är fin sand en stigning på ca 100m på 2km. Därefter rullade man på fina grusvägar, känns som jag redan glömt en del av banan, men det var mycket stig och sten. Efter 25km ungefär kom man ut på ett endurospår, bra tekniskt (speciellt i dagens förhållanden) och roligt! Älskar endurospår. Efter vi avverkat Endurospåret och min energikaka som Rille fått av mig tidigare inte gjort någon större effekt så bestämde vi oss för att han avslöt sin dag där och jag fortsatte själv. Nu gick det på lite asfalt och grusvägar fram tills man svängde tvärt av vänster och cyklade på fin teknisk stig, med lite sumpmark! Kom till en skylt som sa åt mig att svänga höger, där var det en hage nu, men jag såg nästa skylt också och slutet på hagen, så jag var påväg över stängslet, men när jag i periferin såg något brunt med två stora horn, så tänkte jag att det går nog att ta sig runt hagen. Det gjorde det! Lite mer grusväg innan det tog av vänster och uppför en jättefin rotig stigning. En av de brantaste jag cyklat i (pulkabacken på Sm borträknad). Den svängde runt i en lång vänsterkurva och fortsatte sedan upp till höger längs med brantkanten, fin utsikt. Väl uppe 110m senare på 1,5km så kommer det oftast en utförslöpa, och denna var riktigt rolig, man fick ha koll på hjulen. Nu närmare jag mig 62km in på banan och där jag tycker det saknas en skylt. Här kom jag fel och ödslade 5km och en heldel fustration. Men tillslut så kändes det som jag fick en snilleblixt efter att studerat kartan och satte in en "spurt" det kändes så skönt när jag liksom kom på, ja men dit skall jag ju! Fan va dum jag är.. Det visade sig vara rätt väg, och nu gick det enkla grusvägar hem, med någon kortare brant stigning. Hästbacken skulle tas igen, fast omvänt. Sen rullade jag in i Karlskoga och kände mig nöjd, tempot hade varit låg men under iaf 5timmar, så det fyller sitt syfte ändå.

Kjells tur anser jag vara en riktigt bra bana! Rolig, stigningar, mycket stig och tekniskt. Idag var banan väldigt blöt, men det var längesedan jag cyklade på blöta rötter och sten, och surmark så det gjorde inget. Regnet föll även under passet. Idag var det jag som vann alla spurtpriser. Nu hoppas jag på en torr höst, då kanske man kan cykla denna i mitten av september, fast med mera tempo!

Frågor till er:
Någon som vet när på året tävlingen brukades köra?
Hur har du upplevt tävlingen?
Varför lades den ner?


fredag 19 augusti 2011

Cykelvasan mot vasaloppet

Jämförelse mellan cykelvasan och vasaloppet 2011.
Men det är något som inte stämmer, på Cykelvasan står det höjdstigning ca 1900m, medan det på vasaloppet står ca 900m, vet inte riktigt varför det är så. Men annars är de ganska lika på höjdkurvorna, finare graf på vasaloppet på skidor, men det kanske är för att det tog längre tid? Att kurvan blir mer utdragen och jämn än på cykelvasan? För på cykelvasan är ju grafen väldigt skarpdragen.

tisdag 16 augusti 2011

Värmlandsserien MTB

Hittade en bild från denna sida:
https://picasaweb.google.com/112031692328033272498/2011_08_09Varmlandsserien#

Värmlandsserien 9/8
Riktigt MTB-väder var det där. Regn och mörka åskmoln....

Träning

Träningen efter vasan har varit ett styrkepass på gymmet. Körde mycket ben och tillslut var inte krampen långt borta alls, riktigt finpass. Det var igår, ikväll blev det ett stakpass på rullskidorna. Så på två dagar har jag täckt hela kroppen. Benpass på gymmet och överkropp med stakning. Perfekt.

Det var allt för nu.

söndag 14 augusti 2011

Svensk sportbevakning?

Handlar enbart om fotboll, man blir riktigt besviken. Suttit soffad i 1 timme ikväll för att kanske få se något från den stora svenska cykeltävlingen, Cykelvasan. Har hört att en person som tagit OS-silver Gustav Larsson var med, men det verkar inte svensk tvsport alls bry sig om. Inte ett ord hördes på sändningarna ikväll.

Har dem inte fått in mina pengar för tv-licensen?

Cykelvasan

Dagen innan, stannar till i Rämmen för en kort fikapaus.
Halvtimme innan start
Startfållan
Ett gäng folk med nervositet och adrenalinpåslag.
Kontrollen vid Mångsbodarna.
Cykelvasan:
På morgonen när vi åkte från Sollerön så pendlade temperaturen mellan 2 till 7 grader. Men så fort solen kom fram så blev det lite mer behagligt och resten av dagen kan beskrivas som varm! Liksom Vasaloppet var det här ordentligt arrangerat, inga tveksamheter i något förutom när jag skulle hämta ut min nummerlapp. I just det avseendet så tycker jag det varit många oklarheter. Men annars ett tipptopp jobb av vasaloppsfabriken! Jag placerade mig i mitten av fålla 1 och låg med bra uppför backen, som jag tyckte var mindre än jag trodde. Jag hängde med bra hela tiden och fick ibland ge lite fart åt den klunga jag låg med och allt flöt fint. Men efter ungefär halvaloppet när jag och en annan kamrat, ev startnr 24 låg och drog med varandra så märkte jag att när vi kom ut på asfalten så klarade jag inte av hans fart längre, och det var då jag fick stanna och pumpa bakdäcket för första gången. Tidmässigt ingen större förlust, men att tappa en bra fartkamrat samt ett 15tal placeringar är tungt. Kom ifatt de där 15 placeringarna igen, men fick återigen stanna i oxberg för att pumpa en andra gång, och återigen ett tapp. Så nu hade jag en stabil 100 plats ungefär när det återstod ca 3 mil. Åkte 2mål själv då och kände mig allmänt tung, väggad och trött. Aldrig roligt att ligga själv. När det återstod ca 1 mil så kom plötsligt en klunga på 20 man ikapp från ingenstans, så jag anslöt mig med dem och var med och gjorde dragjobbet. I den klungan tappade jag sedan 1man över mållinjen, så den avslutningen är jag grymt nöjd med. Har aldrig tidigare fått spurta mot någonannan över linjen, det kändes fint! Glad att de klungan som kom på slutet inte knäckte mitt självförtroende och att jag höll de flesta bakom mig in i mål!

Jag utgick från att cykelvasan var 90km, så mina mål för dagen för under 3timmar och topp 100. Tiden slöt på 3:04:54, men då på en sträcka av 94,5km som hade gett en tid under 3timmar, och exakta placeringen bland alla män blev 100. Så jag är ordentligt nöjd med årets höjdpunkt! Jag är tillbaka i fäders spår i Februari då det blir Öppet spår för mig!

Dagen var väldigt dammig och full med stenskott. Otroligt vad stenskott det kan bli av en cykel, riktigt stora stenar som flyger upp i ansiktshöjd. Fick en ordenligt på kinden, glad att det var den enda för dagen!

Tack till min älskling Marie som varit otroligt hjälpsam under dagen och alla andra dagar med såklart:)

fredag 12 augusti 2011

Mora

Om en timme ställer vi destinationen på Mora. Kommer åka en fin Golf kombi Bluemotion från Volkswagen och Skoglöfs Bil. Kommer övernatta i Mora, och åker tidigt imorgonbitti till startplatsen i Bergaby, där går starten kl 0900, och så sprätter vi iväg mot Mora i fäders spår!

Till höger har det dykt upp en liten ruta, där kommer min twitter att uppdateras såfort jag har något att skriva ut som är av intresse. Kommer göra ett försök, antingen blir det livat eller dött. Just nu är ju tyvärr risken att det blir dött, då jag inte får igång mobilfunktionen med twitter, det var mest där jag kände behovet.

torsdag 11 augusti 2011

Cykelmek

Ikväll vet jag inte om man varit cykelmek eller bara komponentbytare... Men vi började med att justera växlarna då det helt plötsligt kan tyckas börjat strula. Jag bytte kassett, lät cykeln stå, fraktade den i bilen och cyklade. På den turen fungerade det inte. Att det skulle bero på kassetten trodde jag aldrig, så jag har helt enkelt börjat leta andra fel istället. Men ikväll gav vi upp och bytte tillbaka till den andra kassetten och vips så växlar det hur fint som helst. Hur det kan bli på en fin kassett av shimanos finaste vet jag inte. Men jag är glad att det fungerar nu iaf!

Imorgon blir det lite finrull i solen som lovas, därefter åker jag och Marie till Mora någon gång mellan lunch och middag.
Just nu funderar jag på vart jag kommer starta, enligt mitt nya startnummer så är det i Led 4? Jag hade först startnr 300 vilket innebär startled 2, jag mailade och visade på mitt resultat i Engelbrektsloppet vilket ska ge startled ett. Därefter fick jag ett mail med ett nytt startnr:915. Ser man i startledslistan så innebär det startled 4? Men på min bekräftelse står det startled 1. Jag utgår från att det är 1an iaf. Lär ju märkas på lördagmorgon om inte annat.

Godnatt

onsdag 10 augusti 2011

Cykelvasan

Nu närmar sig Cykelvasan med stormsteg! Uppladdningen har tagit fart med träning och check av cykel osv.
På lördag kl 0900 går starten från Bergaby och jag startar med startnr:915. Man kan även följa mig på sms som man gjorde under vinterns vasalopp.

Så här beställer du SMS-tjänsterna

Skicka ett SMS med koden för aktuellt lopp och startnummer på den deltagare du vill följa, till nummer 72700 så får du fortlöpande tidrapporter under loppets gång.
CykelVasan 90 km = CVS mellanslag startnummer kostnad 30 kr

Du får SMS när beställt startnummer startat, passerat Mångsbodarna, Evertsberg, Hökberg och Eldris samt gått i mål. Vid målgång återupprepas även passertiderna från de fyra kontrollerna i SMS:et.

Fakta SMS-tjänsten

SMS-tjänster beställda i Sverige kostar 20 kr för loppen med start i Oxberg (45 och 30 km). För CykelVasan 90 km som startar i Sälen är kostnaden 30 kr per SMS-beställning. För VasaStafetten är kostnaden 30 kr.
Alla priser är inkl moms. Glöm inte mellanslag mellan koder och startnummer. Beskrivningen ovan gäller för alla operatörer inom Sverige och kan göras redan idag.

Exempel på mig:
Gör ett nytt sms och skriv: CVS 915
Skicka detta sms till nr 72700
 

tisdag 9 augusti 2011

Värmlandsserien MTB

Deltävling 3 i Karlstad.
Testade banan 2 varv och kunde konstatera, teknisk och stenhäll. Under uppvärmningen kom regnet med åskan och gjorde stenhällen och rötterna ordentligt hala. Som upplagd för att vurpa. Efter uppvärmningen så tyckte jag det var oorganiserat kaos på den trånga startplatsen, så man visste inte när vi startade eller vart riktigt. Så 4 min kvar så stack jag iväg och cyklade lite på asfalten för att få värme i min kropp som var ordentligt kall. Kom tillbaka och fick en kass startplats. Fram till första backen låg jag kanske 5a tillslut, och var nog ungefär där hela tävlingen. Tyckte loppet gick bra, även om det är tävling så gick det ju såklart lite på chans då och då, men också fullt medveten om att ta det lite safe då årets viktigaste tävling för mig infinner sig på Lördag, Cykelvasan. Så det verkade dumt att riskera cykel och mig själv på den hala stenen. Jag fick till ett bra pass, precis vad jag ville ha innan vasan! Så jag är toknöjd.

måndag 8 augusti 2011

Tidningen

Idag står det lite om Gloria Victis i Kristinehamns posten. Riktigt roligt att tidningen här är intresserade. Reportern ringde upp mig när jag satt i bilen mellan Oskarshamn och kristinehamn igår.

Jag tycker kubben förtjänar att stiga lite i status. Jag tycker en grej kan vara att höja vinstsumman endel. Behöver inte vara mycket, men lite så att det händer något. Har alltid varit samma summa. Jag tycker att seriösa lag, som det ändå kan stå om i medier ibland bör ha ett vettigt namn. Tycker inte det är okej att heta Elefantbajs. För en okänd som nu läser om ett "Kubb Vm" och så står det att Gloria Victis föll mot Elefantbajs 2000. Det låter ju inte så kul.


lördag 6 augusti 2011

Vm 4a

Gloria Victis slet sig till en fjärde plats. Inget fick vi gratis och många pinnar vaskade vi, så det var med nöd och näppe som vi ändå knep en fjärde plats. Är helt klart nöjd med tanke på hur det såg ut. Mer träning till nästa år så jäklar!

Grattis Team Ekeby till segern, och det schweiziska laget till tredje platsen!

Det var en lång kubbdag från 09 till 22....

Kubb vm är slut, semestern är slut, och efter denna helg så räknar man enligt gotländsk räkning att även sommaren är slut.

Lunchpaus

Hemma från vm just nu och samlar energi inför eftermiddagen!

Vi har vunnit våran grupp efter 3 segrar. Men inte mycket mer än så. Vi lyckas vinna på något konstigt sätt.
Det är nu under eftermiddagen det kommer gälla!

fredag 5 augusti 2011

Tv-kändis

Hittade det här gamla klippet som nu återigen är hög aktuellt.

Kubb vm

Nu är våran grupp klar inför morgondagen och den följer som sådan:

Gloria Victis
SMISK
Hackspettarna
Atlingbo Mafia

Av dem lagen känner jag bara till Smisk, och dem var väll bäst för 2 år sedan känns det som, så får se hur dem är i år!

Imorgon drar det igång, kul!

Fredag

Fredag idag, solen fortsätter att lysa över Gotland!
En god frukost vilar i magen. Snart kommer jag åka mot Sigvalde med cykeln som bagage, planen är att köra någon form av 4or på 1,8km banan där. Hoppas att rasta hund människorna inte är ute och går på spåret. Efter avverkade intervaller är tanken ett dopp i träsket. Kan bli tredje gången jag badar i år!

Igårkväll cyklade jag, Marie och Felicia till Ljugarn ToR. Det blev 64km solskenscykling. Det innehöll allt som ett semesterpass ska göra förutom glassen i ljugarn, det blev ingen glass alls. Men kom ju ifrån syrran innan cyklingen där det bjöds på hemgjorda bullar, saft, paj och vaniljsås. Fantastiskt gott då allt var hemgjort!

Idag är första dagen av Kubb-vm, skall bort runt lunch och titta på lite kompisar som spelar. Vi entrar spelen imorgon då det är finaldag och vi är direktkvalificerade, det kommer bli det mest intressanta vmet genom tiderna tror jag. Jag ser att det finns många kandidater om guldet. Några är; Gloria Victis, Menage a trois, Fortschritt 99, Team Ekeby, Elefantbajs. Mer osäkra, Berras Sorkar, Äppelträd, Signalgatan, Emmas pojkar.

Det blir kul att se vem som står överst i år!

torsdag 4 augusti 2011

Sommar

Just nu är det riktigt skönt sommarväder! Igår spelades, tränades 2timmar kubb med Jucke. Det ser riktigt bra ut, kan smyga ut med att vi vi är ordentligt sugna på att försvara vårat guld! Förutsättningarna finns för det i år, nu ska vi bara få allt att stämma på Lördag.

Idag är jag allergisk känner jag.

I eftermiddag ska jag träffa Robin för första gången och resterande av fam Guthenberg!
Därefter ska vi sadla cyklarna och testa en tur till Ljugarn och hem igen. Blir en ca 6mil, bra semesterträning.

onsdag 3 augusti 2011

Uppdate

Marie och Sigvaldeträsk
Igårkväll så var jag och Marie på lite bad och grillning vid Sigvaldeträsk. Det var en riktigt fin kväll och perfekt för ett premiärbad för mig denna sommar. I anslutning finns även ett motionsspår där jag i eftermiddag kommer köra lite korta spurtintervaller och därefter kasta mig i sjön. Skulle egentligen vilja simma lite då, men jag kommer vara ensam så då kanske det är dumt?
Jag har nu under morgonen varit ute och åkt 15km rullskidor i lugn och fin Gotlandsmiljö, gick bland åkrar och lugn skog. Asfalten var så fin så jag hade nästan noll stavfäste. Borde köpa nya rullskidstrugor...

Så dagen träningsmässigt sett skulle kunna se ut så här, men troligen inte.
Rullskidor
Kubb
Cykelintervaller
Simning

Det är en bra mix och en perfekt semesterdag.

Behöver jag säga att det naturligtvis varit kanonväder också:)

tisdag 2 augusti 2011

Långloppscupen

Resultatet från engelbrektsloppet höjde även min snittpoäng i totala långloppscupen vilket gjorde att jag precis tog klivet in i startfålla 1 där också! Riktigt kul och en skön motivationsboost! Det var ett av målen i år, att få prova på att stå där, så nu ser jag fram emot Finnmarksturen som är nästa anhalt i cupen! Men först ska säsongens andra delmål klaras av, cykelvasan som är en tävling som jag prioriterar högt. Ska gå ut och ha riktigt kul och försöka cykla fort då! Får se vad benen vill den dagen.

Semestern flyter på, eller snarare springer iväg. Man får så mycket måsten helt plötsligt.. Men det är ju bara roliga saker så man får försöka orka med. Strax Visby.

måndag 1 augusti 2011

Startfålla 1!

Min tid på Engelbrektsloppet borde ge en plats i startfålla 1 på Cykelvasan om jag har läst tabellen rätt!
Riktigt fint och lagom så här mindre än 2 veckor innan start. Det var liksom lite av sista chansen att ta sig dit.
Nu ser jag fram emot de 90Km ordentligt mycket, kommer bli kul!

Dagen har spenderats i Visby med Marie, lite omkring strosande och en fin middag på Restaurang Friheten. Godaste maten jag ätit på länge, helt klart värt ett besök om du är på Gotland.

Engelbrektsturen

Nu sitter jag på Gotland hos mina föräldrar, båten avgick från fastlandet igår 23:30 jag var i säng kl 04. Nu har jag vaknat, frukosterat och urpackat. Ska alldeles strax bege mig till Visby med Marie!

Igår var det ju Engelbrektsturen, äntligen en tävling där man fick känna att det är sommar. Jag har länge undrat. Det var varmt och skönt och sol hela dagen! För min del så startade jag som vanligt, segt. Efter ca 10 km när vi kom till en kort brant backe så tog jag fart ordentligt, bara det att det fanns ett hål under gräset man inte såg som var perfekt för att kila fast mitt framhjul, alltså slog jag runt och fick plocka på mig flaskorna igen innan jag kunde bära upp cykeln för den lilla backen. Därefter gick det riktigt bra. Riktigt bra tramp i de små uppförsbackarna som kom ibland. Där tog jag många placeringar. Hade en bra rygg som jag tappade i det enda skogspartiet på banan, hade helt klart för mycket luft i däcken och studsade och for på rötterna och så ut i buschen. Det var dagens andra vurpa, även här hoppade kedjan, så lite tid lades på det med. Därefter fortsatte det att gå riktigt bra. Jag låg själv i ca 2min, innan jag kom ifatt två som itne valde att hänga på mitt tempo. Så jag kom tillslut i mål efter 80km grusväg på 2:47. Jag är nöjd men måste våga starta snabbare i fortsättningen.

Det var ett riktigt bra arrengemang i Norberg, proffsigt tyckte jag!