torsdag 29 september 2011

Motlutet

Nu har jag anmält mig till årets sista tävling på två hjul, om det inte ramlar in en cykelcross här inom snar framtid... Anmälde mig till Motlutet som går i Kil på Söndag. Det är värmlands distrikt som har avslutning. 1Km backe som tävlingsbana, fritt val mellan MTB/Racer/cross eller vad man känner för, snabbast upp till toppen vinner. Jag kommer sadla min MTB eftersom jag inte har något annat. Vädret ser ju lovande ut också!

Ikväll blev det ingen träning, bara återhämtning, alltså rullande och pajätande!

Skönt med Fredag imorgon! Snart är denna arbetsvecka slut och då är det bara 2,5arbetsdag kvar innan några sköna dagar med Marie i Venedig!

onsdag 28 september 2011

Till salu

Säljer min cykel som gått som tävlingscykel under 2011.
Det är en Scott Scale LTD av år 2009, men uttagen 31Augusti 2010 och endast använd under tävlings säsongen 2011!
Mycket fint skick, en lätt cykel i kolfiber. Sadelstolpen är gjuten i ramen och passar mig på 176cm lång. Den går att kapa så den passar de som vill ha lägre sadelhöjd, och det finns lite justeringsmån som det är i dagsläget för att höja någon cm.
Se annonsen på Happy
http://happymtb.org/annonser/index.php?page=view&id=67615

Scott Scale LTD
Hör av dig om det är intressant!

tisdag 27 september 2011

vinster

Idag invigde jag två vinster jag fått de senaste månaderna. Den ena var Bookman light ifrån Alltomcykel och den andra var från Öijer. I alltomcykels tävling så tävlade jag med en cykelcross bild och kom på prisplats, och i Öijers tävling så gällde det att gissa hans sluttid på Vätternrundan, jag kommer inte ihåg siffrorna, men närmast var jag på 7.13 ungefär?

Tack! Alltid roligt att få saker

Stoltserar i en cykelkeps av Öijer, fick 2 kepsar, ett armband, sturmpor och en bandana
Bookman light fram och bak, inte så mörkt än bara. Men de får följa med för nu vet man aldrig när mörkret slår till!
Kändes som en vinst att få träna i detta väder också!
 Körde lite på kvistmossvägen idag, backe upp och backe ner. Gött, ingen koll på klockan eller så, bara njutningsbar träning. Men all träning är iof njutningsbar! Tror monarken är redo för ett pass nu också, får väll ta ett någondag och känna efter om det känns rätt alltihopa.

måndag 26 september 2011

Rustar

Jag rustar för Hösten/Vintern. Idag dök det upp ett paket från Kina innehållandes lite bra ljus!
Det var väl paketerat!
Monarken närmar sig ett fungerande tillstånd också!

söndag 25 september 2011

Paj

Har precis hämtat Marie i Karlskoga efter hon fått skjuts dit då hon varit och sprungit Lidingö Tjejlopp idag! Så nu ska vi äta paj så klart!
Jag har varit masterchef idag!

Träning

Var nästan längesedan jag skrev vad jag tränat. Idag har jag varit ute och cyklat 1timme och sedan 40min rullskidor. Förutom Cykelvasan 2012 så är det ju först Öppet spår som ska åkas i fäders spår. Så idag kickade jag igång med lite lugn rullskidåkning.

Jag cyklade ut till Ölme på asfalt och grusvägar, där ute vände jag för att cykla tillbaka till Kristinehamn, där satte jag på mig skidskorna och stakade iväg 40min. Det kändes lagom med 1,40 i träningstid idag, då jag varit sjuk, snorar ännu endel under aktivitet. För tillfället är garminconnect ur funktion.

Så det blev 28km cykel på 1:06
och rullskidor 11.5km på 39min.

Nu har jag tittat lite på cykelvm och läst i vasalöparen samtidigt som jag åt lunch.

Adventure Race

Jag fortsätter med en film/Bildspel från Adventure Race

">

lördag 24 september 2011

Film


Team AXA i Kristinehamn Multisport Race -- Svenska Cupen Race #6 from scott cole on Vimeo.



En video från Team Axa. Snitslade ju upp en 21km lång bana på Kristinehamns Adventure Race, och här får man se en ganska bra film faktiskt från några partier på banan. Tycker mig skymta mig själv som funktionär 1:30 in i filmen.
Se den!

fredag 23 september 2011

Hemma igen

Nu är jag hemma i Kristinehamn igen, skönt att vara hemma. Men Utbildningsveckan i Mariefred, på gripsholmsvikens hotell har ändå varit över förväntan. Intressanta föreläsningar, bra föreläsare och riktigt bra grupp med många olika personligheter! Jag har haft en bra vecka.

Hann med 3st träningspass, joggade 3 gånger och totalt 22km, bra för en orutinerad löpare som jag som inte sprungit sedan jag sprang 7km i Schweiz i mitten av maj, därinnan var det säkert några månader innan dess.. Så träningsverken har kommit som planerat kan man säga... Nu ska jag försöka få ihop monarken för att få igång lite klok träning!

Cykelvasan är jag också anmäld till, som förövrigt är fulltecknad. Blev fulltecknad på 48timmar, helt otroligt.

onsdag 21 september 2011

Utbildning

Nu har hälften av utbildningsveckan gått, så här långt har jag ätit, muffins, kärleksmums, äppelkaka, strömming, Gös, hjortytterfile, Karre, steks falukorv, västerbotten paj, ostbricka och något mer såklart. Och självklart det uppdukate frukostbuffebordet. Jag är mätt och nöjd.

Igår fick jag springa nästan hela 6km, detta gjordes i en hjorthage och med slemmigt svalg. Det tog hela 30min och 32sek. Har precis snokat reda på att det inte finns något gym på anläggningen, eller i Mariefred över huvudtaget, så blir kanske ett pass ikväll igen. Skönt att komma igång med löpning, även om jag gärna hade gymat ikväll..

Idag öppnar anmälan till Cykelvasan, jag vet att jag har en sambo som försöker anmäla mig medan jag sitter på föreläsning, men jag vet också att vasaloppets hemsida har stora problem med besökarstormen på hemsidan. Så ännu har jag ingen plats vad jag vet. Försökte gå in på hemsidan här men det var lönlöst.

Det blev en uppdatering som jag inte hade räknat med här, jag ligger i!

söndag 18 september 2011

Bloggtorka?

Imorgonbitti åker jag mot Gripshomsvikens hotell, kommer ha 1veckas utbildning på nämnda hotell. Jag äger ju ingen bärbar dator, så kommer inte kunna utnyttja deras WIFI där. Så det finns risk för bloggtorka fram till nästa helg. Kan hoppas det råkar stå en stationär gammal burk i något hörn som man kan skriva på.

Annars idag har dagen gått i lite sjukdomstecken som alla andra dagar den här veckan. Men har ändå innehållit 1:30 min borttagning av snitslar. Så nu är mitt område för nedsnitsling klart, färdigt, tomt. Totalt för hela MTB-banan använde vi 4Km med snitsel, det är många snitslar. Jag begav mig ut i regnet för att plocka ned mitt område. Klarade regnet och kylan bra förutom att handskarna blev dyngsura av de blöts snitslarna. Jag hoppas på att få kunna träna lite denna vecka på hotellet. Den dötiden man får efter kl 18 på kvällen borde ju kunna utnyttjas till lite löpträning eller styrka i deras gym, om jag blir fint frisk.

Annars på träningsfronten har jag haft en träningsfri vecka, även om den har innehållit mer tid på cykel än någon annan vecka, men inte ur träningssynpunkt. Mitt senaste träningsredskap kom med posten i fredags. Nu ska jag bara komplettera upp med lite drivlina och diverse så ska vinterns träning bedrivas bakom soffan. Har inte hunnit köpa eller beställa något än, utan får ta tag i det efter denna utbildningsvecka. Min plan är att börja trampa på denna efter min och Maries Italienvecka som vi kommer hem från måndag den 10Okt. Så då ska Monarken vara räcerklar!
Monark 828E

Så vi får se om det blir någon bloggtorka eller ej.

Barnens Garderob

Efter ett sommaruppehåll och flytt av butik så har återigen Barnens Garderobs webshop öppnat igen!
Butiken har flyttat från Kristinehamn till Hemse som ligger på södra Gotland. Men det går ännu lika bra att beställa över internet. Allt ni hittar är billigare än ordinarie priser!


lördag 17 september 2011

Adventure Race

Idag gick då Kristinehamns Adventure race. Näst sista deltävlingen i Sveriges multisportcup.
Jag stack mot TC vid halv 9 imorse, framme där så började jag rulla MTB banan för att kolla att alla snitslar satt där dem skulle samt så satt jag upp lite extra snitslar och pilar för att förtydliga lite extra. MTB-banan mätte 21km och inga direkta backar tyvärr. Det finns backar runt stan, men inte på A9, hade gärna haft en taskig avslutningsbacke. Men 21Km rolig cykling skulle det bjudas på, en del finstig samt lite mer teknisk stig och sådan där man lätt kan punktera. Eftersom jag ännu är lite sjuk så har jag ännu inte kunnat dra ett varv med lite tempo. Det får jag spara till en annan gång.

Efter tävlingen hörde jag bara positiva ord om banan och snitslingen, det var tydligen aldrig några problem att hitta runt den 21km långa banan!

Dagen i bilder:
Tc på A9
Nästan alla multisportare har en blå kasse från IKEA
Snart start.
Ännu mera snart start!
Start
Det var en fin dag för tävling!
Efter kort orientering var det dags för paddling till Picasso för mer orientering
Flera multisportare
Tobias som kommer springandes
Tobias och Olof som ska paddla
Så här års tar dem flesta upp båten, men multisportare tar i den.
Öde växlingsplats.
Tävlingsboss och Speaker, Mattias
Endel av min snitsling
Min kontrollstation
Tobias och olof som närmar sig målet för dagen!
En jag.

Det var ett lyckat arrangemang idag, strålande väder och glada deltagare! Upplägget var först ca 5km orientering, därefter paddling ca 2,5km därefter en längre orientering vid Picassostatyn. När man gjort det skulle man paddla tillbaka samma sträcka inkl en extra sväng, vid landstigning sprang man en kort sträcka till sina cyklar och cyklade den 21km långa banan. Segrartiden idag var på ca 3:31.Tobias och Olof kom på en femte plats, riktigt bra! Jag fick vara utomhus från halv 9 till kl halv 6. Fint!


fredag 16 september 2011

Banan klar

Nu ska Adventure race banan vara klar, och det är väll dags det. För imorgon är ju tävlingen! Så länge ingen förstör något inatt, rycker snitslar, tar pilar eller så, så är allt klart! Anders var ute och gjorde det sista idag på morgonen var det tänkt, men det tog längre tid och han höll på hela förmiddagen. Grymt! Jag var ute ikväll någon timme efter jobbet och satte de sista pilarna, så nu känns banan tydlig och bra. Det blir nog en tur imorgon förmiddag för att reka sedan sitter jag som blindkontrollsvakt under tävlingen!

Hittade en rackare till ikväll , men denna hade redan lämnat oss för högre höjder.

torsdag 15 september 2011

Adventure Race

Ikväll fortsatte snitslingen såklart, mitt hälsotillstånd var varken bättre eller sämre än andra dagar. Vaknar med halsont och tänker idag ska jag inte göra något aktivt, blir bättre under dagen men inte bra och jag snitslar på ca 2:30. Har blivit mycket trampande de senaste dagarna, kände mig slö ikväll. Ungefär 16-17 timmar cyklande har det blivit de senaste 7dagarna. Ungefär 6timmar hårt och rest mycket mycket lugnt.

Banan är inte riktigt klar än, men tror att Anders ska ut imorgonbitti, stort tack till honom! Så imorgon borde banan kunna bli komplett, så ska jag ut på lördag och kontrollera hela banan att inget blivit saboterat under natten, så den är klar för deltagarna på lördageftermiddag!

En kopparorm?
Snitsling.
Nytvättat fin Scott Scale LTD
 Nu ska jag sova och bli frisk!

onsdag 14 september 2011

Fortsatt

Fortsatt förkylt och fortsatt snitsling. Jag har fått något skit, en liten förkylning med tillhörande lite halskänningar. Har kommit in i höstkänslan och att säsongen är över, så därför kommer jag nog inte att åka Svealandsmästerskapen nästa helg. Det som spelar in är min höstkänslan och att jag är på utbildning hela nästa vecka och inte kommer hem till hemmet något mellan utbildning och tävling. Blir så mycket att tänka på och oförberett. Så jag känner mig mer än nöjd med den säsongsavslutning jag haft, så nu ska jag summera säsongen och sätta nya mål inför nästa och så planera in en lång och fin träningsperiod fram till MTB säsongen drar igång igen. Det finns ännu en grej kvar, det är Motlutet i karlstad 2/10, som också är prisutdelning för värmlandsserien och DM, så det är något jag planerar att testa på!

Nu har jag och Anders under 3kvällar snitslat 7,5 timme. Vi tror på en likadan kväll till sen så är det klart! Skönt! Sen när snitslingen är klar ska det bara finliras med lite enduropilar och markering på marken typ färg sen så är nog banan helt klar.

tisdag 13 september 2011

Adventure Race

På lördag är det Kristinehamns Adventure Race, en multisportstävling. Så igår och ikväll har jag använt 2,5 timme vardera tillsammans med Anders med att snitsla upp. Vi har nog kommit ca 1/3 nu och nu går det nog bara lättare. Första kvällen var vädret lite havldassigt, regn hängde i luften och vi var orutinerade. Ikväll blåste det storm med redan så rutinerade. Så om det imorgon blir sol och vi är typ veteraner på det här med snitsling så kan vi säkert avverka 1/3 till!

Det här har varit en lagom aktivitet nu, jag har en irriterad hals, inte ont eller så men något irriterad. Så ingen träning utan bara 5timmar på cykel utomhus!

måndag 12 september 2011

Smeracet i bilder

Alla bilder ifrån http://www.flickr.com/photos/eskilstunack/sets/72157627649407024/
Startfållan
Finjustering
Min reaktionstid är lika med noll
Kom igen på slutet av startrakan iaf.
Tättrion vid varvningen, då Dan som ingick i våran tätgrupp precis fått släppa för kedjeproblem.
Å jag.


Nordstjaernan

Inatt blev min(mormors) cykel stulen. Min kära pendlingscykel som tagit mig till och från jobbet inkl lunchpendling i alla sorters väder. Snöstorm som solskenspendling. Någon* som jag skulle vilja säga och jag säger det, någon jävel har klippt upp låset och tagit cykeln och slängt låset på marken. Jag hörde antagligen tjuvarna inatt, då vi hörde någon som pratade och lite skrammel, men inget mer än normalt tänkte man för stunden. Men cykeln var borta på möran när vi vaknade....

Här är hon nyservad
Redo för hemfärd
Dags att byta ut originalsulorna
 Skulle någon se min Nordstjaerna någonstans så snälla sno tillbaka den och lämna till mig!

söndag 11 september 2011

Smeracet 2011

Smeracet i Eskilstuna, 66km. Jag har tidigare åkt tävlingen två gånger. Jag började cykla Juli 2009 och åkte tävligen på hösten 2009, då med tiden 3:38, sedan ett år senare efter lite mer tävlande och med ett års motionscykling i bagaget åkte jag på 3:03 på en blötare bana. I år med en hel tävlingssäsong och bra träning under vinterhalvåret och 2 år i sadeln så  åkte jag in på tiden 2:49 på en blöt bana. Så utvecklingen har gått framåt!

Nu till tävlingen, gemensam start kl 10, vi var 4st personer som kom loss i en egen klunga, jag, två till från långloppscup sammanhang samt en som jag sett tidigare som varit junior(tar klivet till senior nästa säsong) Vi låg tillsammans hela första varvet. Det var väll egentligen bara jag som hade problem att verkligen ligga på hjul, tappade på de tekniska partiera. Så efter varvning så stötte jag på första grusvägen där jag ändå känt mig bra för dagen. Fick en lucka och gick ensam i några kilometer och hittade en bekväm fart. Men efter att ha dabbat mig på ett tekniskt parti så hade jag helt plötsligt en Norbergsåkare i ryggen. Vi låg tillsammans ett tag innan jag var tvungen att släppa, återigen i skogen. Jag hade inget större flyt över rötterna idag kändes det som, lite tråkigt. Men bakåt nu var inga problem och jag kunde rulla in som tvåa för dagen, riktigt trött i benen.

Smeracet sammanfattas som en rolig tävling, som växer, bättre åkare med i år tyckte jag. Banan var blöt i skogen men torr på rötterna eftersom det inte regnat det senaste dygnet iaf.

Nu återstår eventuellt Svealandsmästerskapen om två veckor. Inget jag helt bestämt, men det lutar åt det då jag ändå varit på utbildning under veckan i det området och lika gärna kan stanna kvar för att tävla. Får se hur den här veckan blir som kommer, anmälningstiden går ut på fredag tror jag.

lördag 10 september 2011

Student

Leker student för ett dygn, bo i ett hus med 60 studenter, inte ha ett kök o lyssnar på musik hela natten. Men det är nog inget som stör mig, det finns ju micro, i micro kan man tillaga havregrynsgröt. Så jag kommer nog komma laddad till tävling imorgon ändå! Nu ska vi se om vi kan få igång någon film på datorn, ännu osäkert. Annars får det bli en tidig kväll. Missade också att gå på intersport/teamsportia/thestadium för att inhandla lite enervitprodukter. Men det går nog bra det med, finns socker i annat format också, som är billigare. Här i västerås stänger det kl 17 på lördagar.
Vädret ser lovande ut för imorgon, visar sol iaf under tävlingstid! Så Isak följer nog med och tittar på, hoppas han kan få upp ögonen för sporten också!

Packning

Nu ska det bara packas in i bilen, sen åker jag mot Västerås.

Har varit ute och attackerat lite smått, några 30 sekunders. Solen skiner idag, hoppas den gör det imorgon med!


fredag 9 september 2011

Intervall

Har intervallat 4 gånger ikväll efter jobbet. Börjar bli kyligt nu i vinddraget, inte långt kvar innan man får klä på sig ordentligt.

Ikväll blir det mys med Marie hemma, inte ofta man hinner med att bara vara hemma på sommaren känns det som. Någonstans är man hela tiden. Så efter som det nästan ännu är lite sommar så ska jag såklart iväg imorgon. Då åker jag mot Isak min lillebror som är nyinflyttad till Västerås för att bo där fram till söndag då det är Smeracet i Eskilstuna! En tävling jag kört två gånger tidigare, där jag gjorde min debut som motionär för två år sedan. Ska bli riktigt kul att komma tillbaka till Kjula!

På återskrivande

torsdag 8 september 2011

Banrek

Jag kan inte läsa kartor.. Snart går Kristinehamn Adventure Race av stapeln. Nästa lördag den 17Sep. Jag ska vara med och snitsla upp banan, men ikväll hittade jag 17km av banan som är ca 30km. Sen såg jag på kartan att nu borde jag vara där, men då hade jag kommit helt fel när jag sedan kände igen mig på ett ställe. Då cyklade jag hem, resten tar jag någon annan gång.

Jag fick iaf ihop 29km i sadeln och ca 2timmar ute i friska höstluften.
Nu är det svampsäsong!

onsdag 7 september 2011

Långloppscupen

I år hade jag satt som mål att komma topp 25 i Långloppscupen. Idag blev slutställningen klar och jag hamnade på en 27 plats. Jag klarade inte målet, men jag är nöjd ändå. Jag var inte riktigt med från början och missade 1 tävling och bröt 1, visst är det 5 av 7 som räknas ändå. Men nu hade jag bara 5kvar att prestera på, då 2 redan var borträknade. Så det som gör mig nöjd är att jag avslöt långloppscupen bättre än jag trott, alltså med mer poäng i de två sista än vad jag hade trott jag kunde få. Så det är med mycket motivation jag går in i hösten  för att sätta nya mål till nästa år. Mina tävlingar såg ut så här poängmässigt:
0, 11, 0, 17, 21, 38, 50=137 poäng totalt.

Säsongs summering kommer senare, då säsongen inte är slut ännu:)

tisdag 6 september 2011

Dm - värmland

Ikväll var det Värmlandsseriens 5 deltävling, som även är årets DM tävling.
Platsen var Filipstad och kalhyttan. Regnade endel igårkväll där så banan var regntung som det kan vara i Filipstad. Idag saknade jag, Tony falk som leder totalt såhär långt i värmlandsserien. Så idag gick jag upp i täten efter att ha varit efter som vanligt i starten, men det var en lång startraka, så jag åtgärdade det på den andra halvan av rakan och tog täten uppför backen. Fick en med mig i den tidiga utbrytningen och det var Micke, en stark cyklist när han var som mest aktiv på början av 2000-talet. Han låg med i ca 2 varv, innan jag fick en lucka, och när luckan kom så trampade jag på lite extra och drygade ut den. Så tredje och halva fjärde varvet åkte jag mer avslappnat. Under sista delen av fjärde varvet såg jag återigen Micke i början av de partierna som jag just avslutat, så jag la på en liten extra rem mot mål igen.

Så ikväll kom min första seger på MTB, en liten tävling med få deltagare, men ändå. Det är alltid en skön känsla och nervöst när man leder. Så det är inte fel att samla sådan erfarenhet också! Så nu kan jag titulera mig som Dm-mästare. Känns riktigt bra!

Sista tävlingen i värmlandsserien kommer jag missa, den går om 2 veckor men då är jag på annan ort. Tyvärr, hade varit roligt att få ge Tony en match i sista tävlingen och kanske till och med jämna ut resultatet i totalen betydligt..

söndag 4 september 2011

Bockstensturen

Bockstensturen
Detta år som tidigare sagt 95km, men detta år också med mycket mer lera. Jag chansade och åkte med FF som bakdäck, tyckte aldrig att jag ångrade det valet under tävlingen. Detta var en tävling som fungerade riktigt bra för mig, lite synd att jag tappade 1 flaska väldigt tidigt, så det blev sparsam dricka under loppet. Under transporten ut till skogarna så låg jag med helt okej, där man iaf kunde syna täten lite längre fram. Men någonstans som jag inte vet vart så gjorde jag inte det längre, och låg behagligt med några andra i en klunga. Men lyckades skaka av mig dem och ansluta till klungan som var framför mig, den med Jesper Andersson och konditionskonnäsör Erik Wickström, båda som jag oftast om inte alltid ser framför mig i resultatlistorna. Vi tappade Erik vid ett av lerhålen vad jag minns och då blev det jag och Jesper kvar. Vi hade faktiskt ett bra samarbete och jobbade in avståndet till klungan framför, med ett par MTB täby åkare, en Almby och någon kolmårdare. Mitt och Jespers dragjobb fortsatte och vi höll bra fart, men tillslut när det var ca 30km kvar fick jag ge mig, hade nog slitit för mycket och orkade inte anföra klungan längre. Jag tappade där några placeringar och fick åka in i mål på en 13plats. Min bästa placering för i år! Klockades på tiden 3:41:30. Mycket nöjd med mitt lopp! Banan var mycket bra, lite regn under natten eller tävlingen hade nog gjort banan mycket besvärligare.

Startbild
Startbild 2, jag skymtas bakom Almby åkaren.
Dagens vinnare, Matthias Wengelin
Långloppscupens totalsegrare, Lars Bleckur
Mikael Flockhart 
Juniorsegraren
Jag som sliter mig in i målet.
Vårat fina och lugna rum på Överlida Hotell!
Efter tävlingen så åt vi gott med christofer
Och med gott menas en burgare från Mandys!


fredag 2 september 2011

Mot tävling!

Överlida hotell
Nu ska jag packa i lite drygt en timme, sen hämtar jag upp Marie på jobbet och så åker vi till Överlida. I Överlida kommer vi stanna i samband med bockstensturen i två nätter! Stort tack till Överlida hotell som fixar detta åt oss!

Volkswagen Caddy
Kommer packa in oss i en Volkswagen Caddy, den är rymlig och bra, perfekt för tävlingsändamål! Den lånar jag såklart av Skoglöfs Bil

Nu ska vi avrunda långloppscupen för i år!
Bockstensturen mäter i år 95km och inte 100km som förra året. Då nådde jag målet vid tiden 04:01:35 har jag för mig. Av själva banan kommer jag inte ihåg så mycket, känns som det var så för det mesta förra året, man var fullt fokuserad på att bara orka runt och att allt var första gången. Nu andra året har man nog lärt sig banorna lite bättre iaf, men det är nog glömt till nästa år. Vasaloppsbanan får jag iaf en liten påminnelse i februari 2012.
Å vädret då? Imorgon visar dem växlande molnighet och har vi tur så uppnås 20 grader. Låter gott för mig, på söndag ser det varmare ut, över 20strecket och sol-

En härlig ledig dag då alltså, någon som har tips på vad man gör runt Överlida/Ullared/Borås?