lördag 30 juni 2012

Mot Ränneslätt!


Halvt inpackade i Caddyn, snart åker vi mot Finspång och Linköping där vi spenderar dagen innan vi tar in på Vandrarhem för att imorgon bege oss till Eksjö och Ränneslättsturen! Vi, det är alltså Marie och jag, hon gör mig sällskap denna helg! Precis varit ute och rullat lite, men fick problem med mina northwave skor, ett spänne som strular lite.. Så om någon skulle läsa detta och ha ett extra, ta med det till Eksjö så köper jag det gärna om jag inte löser problemet under dagen.. Det övre spännet som man klickar åt med.. Den släpper upp några hack när jag valt önskat hårdhet..

torsdag 28 juni 2012

Kvistmossvägen

Idag blev det ett klassiskt backpass på Kvistmossvägen, 4st vändor, snabbast gick på 5:29 som är personligt rekord. Idag hade jag en hare att jaga också, så det kan ha gjort sitt till, bra gick det iaf! Nu är det mestadels vila fram till söndag för att försöka få till benen, vila och få lite energi i kroppen. Vädret för söndagen ser riktigt bra ut, det är under lördag förmiddag det verkar kunna bli mycket regn då ett åskväder verkar dra förbi. Som tur är så är underlaget på Ränneslätt bra, det tål mycket regn. Visst kan det bli vattenhål, men vi pratar ingen direkt lerfest.

Igår körde jag och Anders ett 2,5timmes pass på lite nya vägar. Vi cyklade via Björneborg, Linnebäck över E18 vid Bodalsbacken för att där få lite nya vägar att skarva rundorna med. Blev positivt överaskad där och hittade även någon stig som ska undersökas framöver!

tisdag 26 juni 2012

Återigen monark

Återigen ett träningspass på monarken mitt i sommaren. Började åska och vräka ner regn på eftermiddagen, tänkte att slutar det bara regna så tar jag mina ettor i en slirig backe någonstans och trampar järnet, men väl hemma så regnade det än, så jag rullade fram monarken från hörnet och satte mig där, då sprack molnen upp ute och solen sken så jag fick det varmt och gott inomhus. Svetten rann idag igen. Körde 10st ettor, och tyckte första var bra jobbig, 2,3,4 kändes gõr bra, resten gick ju kanon men med lite mer snart är det över känslor kan man säga.

Hoppas det är sol imorgon, då tänkte jag och Anders spendera lite över 2timmar i sadeln efter jobbet, så det är tacksamt med bättre väder då.

Annars är det inte mycket nytt att berätta, känner mig riktigt sugen på helgens Ränneslättstur, tredje o långloppscupen, till och med laddad. Kanske bör konservera det laddet och plocka fram lite närmare helgen.

söndag 24 juni 2012

Monark

Läser att Jesper blev genomdränkt på sin träningsrunda ute idag pga av regn. Jag blev precis också genomdränkt på min runda inomhus på monarken, fick vila cykelbrännan man byggt upp under midsommar och ta ett 4*4 pass, vill ju se att man inte backar siffrorna för mycket så här under säsong. Det var ordentligt svettigt, men så jäkla gött! Till passet så rullade Linus Dahlbergs film från landsvägs SM banan. Hade ingen större koll på vart det skulle gå, men under en av intervallerna slog dig mig att jag känner till  stället ganska väll! Tc är tydligen på Scandic skogshöjd där jag bott en hel del med nätter under VW-utbildning och på gatorna har jag sprungit i vinter!

fredag 22 juni 2012

Midsommarträning

Min tredje midsommar i Kristinehamn och min tredje midsommarträning. För två år sedan så for jag ut i skogen och kom vilse, mycket spring med cykeln osv. Förra året cyklade jag till karlstad(nästan) och hem igen. I år blev det Loka och hem igen. Mötte upp Robert och Stefan och så åkte vi landsväg till Loka, snittade strax över 31km/h de 61km vi hade dit, då körde vi sakta i början. Jag fick bita i endel för att fylla den lilla lucka som gärna blir när det rullar trögre med min MTB mot deras lvgcyklar. Men tyckte att jag och min Merida Big Nine Lite klarade oss fint, och någon förning bjöd jag på också! Väl i fina Loka så hälsade jag trevlig midsommar och vände hem igen, ensam. Då åkte jag en lite genare väg som innebar lite grus, men nu hade jag ingen som skötte farthållningen längre men höll nästan 30 i snitt fram tills att jag körde in på den lite stökigare traktorvägen mot slutet, så det sjönk sedan ner till 27,7. Ett riktigt finpass i finväder och jag förstår varför landsvägscyklister får sin knivskarpa bränna, det biter på bra i solen när man har en öppen asfalterad väg framför sig! Hade gärna haft en landsväg eller cross, och kört några sådana 
hära pass lite oftare!

Påväg dit vi möttes upp på morgonen

Välkommen till Loka brunn!
Delar av den stökigare traktorvägen
Midsommarfika till eftermiddagen! Rabarber/jordgubbspaj med lite stänk av hallonchoklad!
Dagens runda


torsdag 21 juni 2012

MTB till Loka?


Efterlyste ju sällskap till Kjells tur igår, men det tror jag ju inte själv på napp.
Men fått erbjudan om att åka landsväg till Loka under förmiddagen, det kan ju vara intressant,
det tråkiga är att jag inte har en landsvägscykel, men det går nog att ta sig fram med Mtb:n ganska snabbt också.
Blir nog ca 12mil ToR så det kunde ju vara ett perfekt pass. Man skulle haft en landsvägscykel också, så man slipper känna sig som en utmobbad i ett sådant sällskap, när man låter som en bandvagn på vägen. Har ju inte ens snabbdäck på träningscykeln.
Ska fundera lite över det samt andra tänkabara rutter för morgondagen och bestämma mig under eftermiddagen.

Snart är det 3dagars helg, riktigt skönt, bara 3 timmar på jobbet kvar!
Hej helg!

onsdag 20 juni 2012

Teknik

Ikväll har jag kört 60min teknikträning, inget man gör alltför ofta men som man borde ha som ett stående inslag i sin träning. Varje sådant pass är nyttigt, så får försöka hålla några fler sådana framöver.



Har idag dragits med en prologhosta, antar att jag fick kämpa endel igår och då kan jag ju summera två bra pass på två dagar! 

På midsommarafton tänkte jag ut och köra distans på förmiddagen, och efterlyser nu någon som ev kan området kring Karlskoga och den gamla banan Kjells tur, hade varit riktigt fint att få åka den med någon, då jag körde lite fel förra gången tydligen. Eller ska jag våga mig på den helt ensam? Annars får det bli rutinmässig distans runt kristinehamn. 

tisdag 19 juni 2012

Värmlandsserien

Ikväll var det tävling i våran värmlandsserie. Tävling 3 av 6, jag missade den andra tävlingen.
Det var OKtyr som anordnade tävling på Skutberget 3,8km och 4varv. Tog starten och fick Tobias och Micke på hjul under första varvet och jag fick ligga på ordentligt i en ovan position för mig, men kände mig ovanligt stabil på hjulen. De släppte under det andra varvet och jag fortsatte att stressa på, vågade inte koppla av, då man såklart tror att de jagar i närmaste kurva man precis har passerat. Men väl in i mål efter fjärde varvet tror jag att jag hade 2min till godo på 2an Tobias, Micke fick punktering.

Riktigt roligt att få vinna, och nu har jag 2 segrar i värmlandsserien, det blev ett skönt avslut på en intensiv 2månaders tävlingsperiod för att nu ha tävlingsfritt i hela 11 dagar innan det kommer rulla på igen! Men det är ju så kul! Nu blir tävlingarna mer inriktade på långlopp ett tag också med undantag för MTB-sm i Göteborg, vilket jag gillar! Kommer även troligen att få ändra om i mitt tävlingsschema under hösten, kanske stryka Smeracet som jag åkt 3år i rad nu, lite tråkigt. Men dagarna räcker inte till för allt man vill åka på..

måndag 18 juni 2012

Boråsracet

Körde ju Boråsracet igår, kom hem runt 20 och tiden har därefter sprungit iväg, så det får bli ett sent inlägg från gårdagen. Samma bana som vi åkte på SM förra året, då blev jag avplockad efter 4varv tror jag då Emil kom ifatt och varvade mig. I år höll det 5varv för att göra historien kort. Efter jag kört pulkabacken upp på femte varvet så såg jag bakom att Lars och Olof kom, och det vankades spurtduell för vem som skulle vinna. Jag ville ju inte vara den som står ivägen för någon av dem, så jag sansade mig och lät de cykla som de ville uppför langningen för att inte vara ivägen, och därefter satte jag fart för min plan var ju att köra det sista varvet. Det var okej med varvräkningen men inte med kommisarien. Tråkigt, var sugen på ett sista varv då det är en riktigt rolig bana, och träningen ville jag ju ha. I efterhand kunde jag kanske ha spurtat på när jag såg dem där bak för att försöka hinna ur precis innan, men jag sabbade dagen redan på första varvet idag när jag hade ett katastrof dåligt varv. Jag är nöjd med min cykling under helgen, sett från förra året så åkte jag banan med mycket mer komfort, tekniken har förbättrats avsevärt och bara att fortsätta nöta på. 




brant utför
Benny Andersson

Har varit en bra tävlingshelg med mera nyttig erfarenhet till bagaget. Imorgonkväll är det värmlandsserien i Karlstad, Ok tyr står för tävlingen. Försöker peppa lite inför det! Tävling 3 av 6 i serien.

söndag 17 juni 2012

Avslutning SWE-cup

Har sovit gott inatt, var nog lite sliten efter gårdagens race. Men idag är det dags igen. Det är sista tävlingen ut i SWE-cupen, Boråsracet tror jag den heter. Ett race i Borås iaf. Det är på samma bana som vi körde SM på förra året, men jag minns inte så mycket av den, så det blir nog som att komma till en ny bana. Man kanske får lite flashbacks när man passerar någon rot eller så. 6varv på 5km lång bana, inget regn verkar ha kommit i Överlida inatt iaf, men i Borås är det väll alltid 100% chans för regn, för det är väll sveriges regnrikaste stad? Så där kan vi nog vara säkra på att det trillat ur någon mm inatt, får se om jag behåller mitt racing ralph eller återgår till tävlingshjul med renagade på. Troligen blir det racing ralph.

Ska packa det sista och sedan checka ut från Överlida hotell för denna gång, får vi se när nästa tillfälle blir, Bockstensturen ligger ju nära, samt som ett depåstopp för Långlopps SM, Snapphaneturen.

lördag 16 juni 2012

Ymerracet

Så var även Ymerracet kört, provkörde en torr och ej halkig bana igår, möttes av en slirig bana idag! Men underlaget var faktiskt riktigt fint. Jag fick efter uppvärmningsvarvet 30min innan start, tänka om och skyndade mot bilen och bytte hjul, till det som satt på träningscykel med ett racing ralph däck. Det kändes som rätt val. Urusel i starten som vanligt, men med lite mer jävla´nama så jag iaf inte placerade mig sist i första böj. Låg efter Jesper en stund, men fick släppa efter 1,5varv kanske. Benen var riktigt sura idag, och ville inte ge de där sista över krönen som man kan önska. Men det var jag väll så beredd på så det var bara att gilla läget. Fortsatte att slita de 6 varven igenom och landade på en tid 1:34:04, ca 11 min efter segrande Lars Bleckur. Fick idag kasta glasögonen efter 4varv, hade då redan kört med dålig sikt i 2varv och stört mig tillräckligt länge. Glasögonen tog Rocco, langaren hand om, tack för den suveräna langningen igen!
Fick ju även såklart många, många kedjehopp, och ett där jag var tvungen att kliva av. Har till imorgon kortat kedjan 1länk, och ställt ut framväxeln lite. Så vi hoppas den sitter där den ska på storkakan utan att fladdra omkring. Benen känns ännu att de har gjort något idag, så jag tror jag fick den nödvändiga träningen jag var ute efter, det var iaf en riktigt rolig bana, egentligen en bana i min smak.




Rocco påväg över ett trixigt krön

Jag stannade lite fint vid en insjö och satt och njöt av solen! Det är fint i Överlida!

I målfållan så kom det fram en och presenterade sig,  (i målfållan är man lagom slut i huvudet också, inte bara benen)- Per, Kristinehamn.
Då började jag ju tänka, Per kristinehamn, hm, nej kommer inte på någon. Men hej sa jag iaf. Han la ganska snabbt till, Maries brorsa. Nej mitt huvud förstod ännu inte, min sambo heter ju Marie, men inte är det hennes brorsa:). Men sen kopplade jag, Lindberg. Marie lindberg, landsvägsproffsets brorsa alltså! Det var väldigt trevligt att få en liten pratstund med honom, och jag tycker att du hör av dig nästa gång du är hemma i Kristinehamn så vi kan träna något pass!

Nu slappar jag i soffan på mitt rum på Överlida hotell, ska snart gå ner och få lite mat i magen, kan behövas inför imorgon känner jag!

Ymerracet

Jag har laddat med hotellfrukost på Överlida hotell, flaskorna är laddade med vätska och start är kl 13:00. Idag väntas alltså Ymerracet på Borås skidstadion, 8 varv på en 5km bana. Vädret har inatt regnat, nu uppehåll och molnigt. Så det verkar kunna bli vad som helst av vädret idag, men troligen sol.

fredag 15 juni 2012

Bakslag för svensk MTB

Det var ett tråkigt besked man kunde läsa på Emil Lindgrens hemsida idag, att Emil inte får någon plats till sommarens OS. Emil är rankad som nr 17 i världen, och blev nyligen nia på EM efter maskinellt strul. Han har presterat jättefint när man sett på världscupen under våren. Tänk att få se Emil delta i OS i sommar, vad kul det skulle va, och han hade helt klart haft något där att göra. Men SOK, har beslutat att vi inte skickar någon herr cyklist i MTB i sommar, på vilka grunder kastar man någons dröm i papperskorgen? Om jag uppfattar det rätt så hade Emil fått delta om han varit rankad som nr 8 i världen. Det är ett misslyckat beslut ifrån deras sida och jag hoppas bara att Emil orkar och kan fortsätta allt det slit han gör, och ta revansch mot SOK till 2016. Det enda SOK ser är klara medaljchanser som de inte ser hos Emil tydligen. Hur ska man få rutin och kunskap om man inte får vara med och skaffa sig den rutinen, det kommer ju ett OS 2016, hade inte ett OS 2012 varit en bra erfarenhet inför det?

SOK bidrar därmed till ett bakslag för svensk MTB.

På plats!

På plats i Överlida efter att ha stannat till vid morgondagens bana och testat två varv. Blir nog jobbigt men riktigt roligt! Inte så jätte teknisk, men tre branta backar på varje varv som ska tas 8 gånger!! Blir det regn inatt blir det spännande att se hur renagade däcket svarar på underlaget imorgon:).


Gott om plats!

Idag fick jag verkligen sviten hos Överlida hotell! Jag klagar inte över att inte få plats iaf, kommer bli toppen! Nu ska jag gå ner och äta lite mat och se på fotbollen som snart börjar. Sverige måste vinna!



Mot Borås!

Slutat för dagen och ska packa in det sista i bilen sen bär det av mot Borås!
Den bästa och smidigaste bilen för en tävlande cyklist? En Volkswagen Caddy Maxi, perfekt med plats och skön att köra!
Vädret för denna helg har yr.no nu ändrat till inget regn under tävlingarna, hur perfekt är inte det? Hoppas norrmännen har koll på sin prognos bara, för vädret verkar ju väldigt ostabilt.

torsdag 14 juni 2012

Kullhagarna

Idag gjorde jag ett besök hos den kära grymma banan som finns alldeles i närheten, endast 2min hemifrån! Den går under namnat Kullhagarna och är en grymt intensiv bana, inget krångel bara ren njutning av hög puls! Senast jag var här så var det deltävling 1 av Värmlandsserien, trots att jag har en sådan fin bana så är jag inte där så ofta, tyvärr. Kan det vara tredje gången i år? Det var iaf första gången med min Merida Big Nine Lite 1200. Tider under 6 min tycker jag är bra, idag höll jag mig under 6min, och ganska stabilt kändes det också. Träningsvärken från tisdagens gymträning kändes såklart av.

Dagens tider:
5:59, missade en avfart och lite annat som hänt med banan sen senaste besöket som kallas växtlighet.
5:49
5:43
5:42
5:44
5:44
Ingen paus mellan varven.
Dagens träningsbild

Nu hoppas jag benen vaknar till lite inför helgens avslutning av SWE-cup, det är dubbla tävlingar i Borås som gäller. På söndagen kör vi nästan den banan som var på förra årets SM, på lördagen är vi på ett annat område och alltså en bana jag aldrig kört. Vädret är lite osäkert, regn/sol. Så det blir nog sol om jag får gissa. Imorgon åker jag ner mot Borås efter jag slutat jobbet, åker ner och bor på Överlida Hotell igen som jag även bodde på under Kattegattstouren för två veckor sedan. Det blir suveränt! 

tisdag 12 juni 2012

Lida Loop med bilder

Personalkanin på Lida friluftsområde
Hemma hos Jesper
Och så nedan en bild från racet som Magnus Källström har tagit, se fler av han bilder här
Jag fokuserar på banan
Man kan även se film från målgångarna, Magnus Darvell passerar på tiden 3:03:00 och jag kommer på 3:09:22 om man skulle vara intresserad. 

Igår var jag ute och återhämtade mig på lite stigar med Anders, idag har jag kört styrketräning på gymmet, kommer nog att kännas och inte är det optimala inför helgens tävlingar, men ur ett mer långsiktigt perspektiv blir det nog bra.

söndag 10 juni 2012

Lida loop 2012

Andra deltävlingen i Svenska Långloppscupen är avgjord, Lida Loop 65km.
För min del, så var det en ganska kass start, fick kryssa mig fram till bättre position på de inledande motionsspåren. Därefter fick jag bra fart på singeltracken, och tyckte jag låg med bra efter Loop 1, men på det avslutande stigpartiet innan varvningen, fick jag ett kedjehopp på framklingorna som jag var tvungen att stanna för att fixa, där tappade jag många bra ryggar. Men andra loopen, lyckades jag jobba mig upp, och på tredje lyckades jag avancera många platser. Hade säkert 10stycken liknande kedjehopp under tävlingen, men de gick att rädda med att växla ner på lilla. Måste ta reda på vad de beror på, för det börjar bli lite drygt. Tredje loopen, var nog förövrigt mina bästa 20km så här långt i år, riktigt bra flyt! Det var en utslagsgivande bana i form av vassa stenar som skar däcken. Jag klarade mig dock utan punktering idag! Förbättrade tiden från förra året med ca 6min, på en lite trögare bana, och min placering blev tillslut en 11:e plats! Riktigt nöjd med det! Har haft suveränt boende hemma hos Jesper, vi har laddat på ordentligt inför dagens race. Han hade dock oflyt med stenarna och drog på sig 2 punkteringar, men lyckades ändå åka in på en 21:e plats, starkt!
Måste ju även tacka Christer för de langade flaskorna han fixade vid varvningen!

Magnus Darvell vann dagens race.

Ska försöka jaga tag på någon bild, så kommer det ett bildinlägg med lite tur en annan dag.

Nu blir det lite tränande/tävlande innan det är dags för Ränneslättsturen som är nästa ut i cupen den 1Juli.

lördag 9 juni 2012

Lida Loop ladd


Imorse åkte jag tidigt hemifrån för min tanke var att prova hela Loop 1 av morgondagens tävling. Men det vart inte riktigt så, det var inte skyltat när jag var där. Så jag började snurra lite där på motionsspåren efter startbacken, men inte så som banan går, så inte fick jag lära mig någon sväng idag nej. Hittade ett singeltrack parti som var skyltat, det var idag blött och halkigt. Men tror det hala kan ha torkat upp under eftermiddagen då solen visade sig. Därefter åkte jag hem till Jesper, där jag är nu. Åkte, så enkelt var det inte, var nog en bilkö på 45 min också. Vi har snurrat runt Sigtuna med cyklarna samt ett varv på hans träningbana, som skulle vara rolig att åka mer seriöst, inte dag innan tävling.

Nu har vi laddat och ser fram emot morgondagen! Såg på Lida loops hemsida att man ska kunna följa tätstriden på deras hemsida via GPS-sensorer på åkarna. Men tyvärr fick jag ingen, så jag ska hålla mig borta från tätstriden i år...

torsdag 7 juni 2012

Kvistmossvägen

Blev 4 svängar uppför kvistmossvägen ikväll, hade inga bra ben, men tiderna visade ändå på bra tider! Satte den första på 5:39 vilket  jag blev lite paff över, så då satte jag de tre resterande på exakt 5:35 på alla. Nu blir det lugnt och fullt ladd inför söndagens Lida Loop för att benen ska kännas bättre än de gjorde ikväll, ska bli riktigt kul! Förra årets Lida inlägg kan man se här.

onsdag 6 juni 2012

6 Juni

I förmiddags var Marie lite sugen på att testa att cykla mounatinbike, så hon fick ta min gamla 26a, och så rullade vi ut och testade en slinga. Det blev stigen mellan sättra och cabby, inte den snällaste stigen men visar bra vad sporten är! Tyckte hon var duktig för att för första gången cykla off road, och skötte sig bra! Vi var ute i 80min ungefär. Därefter var vi bjudna på mat/fika hos hennes föräldrar, så det blev ett par timmar där på eftermiddagen. Mätt i magen så rullade jag ut på dagens andra tur, denna gång med Anders och vi avverkade denna snutt:

Lite nya vägar för båda av oss, och det är inte långt ifrån att man kan knyta ihop denna sväng med väg 26, och kan man det så kan man också knyta ihop den med järnleden, och då har vi något fint på gång!

Nu blir det grillad kyckling på balkongen, solen lyser ju och det är hyffsat lä på balkongen, så det kan nog gå att njuta lite.

måndag 4 juni 2012

Återhämtning

Hade planerat in ca 4 timmar lugn distans kvällen till ära efter en tävlingshelg, aviserat om tidigare hemgång från jobbet med 1 timme till och med. Men fick tänka om då kroppen inte kändes 100%, så efter en lugn halvtimmes åkning då jag kände efter vände jag om och det blev totalt 1 timmes återhämtning av det hela istället. Har något symptom i halsen, som kan förknippas med allergi, "sockerhelg" eller förkylningsvirus. Så jag tog det säkra före det osäkra och tänkte att på söndag vill jag stå fräsch på startlinjen i Lida för att det är en av de tävlingarna som ingår i kategorin viktiga för min del.

söndag 3 juni 2012

Etapp 2

Så var även Kattegattstouren avgjord för året. Lars Bleckur vann båda etapper och även totalen. För min del så gick cyklingen betydligt bättre idag än igår. Men det gjorde den för alla andra också verkar det som. Idag var jag 3:54 min efter segraren vilket jag anser vara ganska bra, nu var ju racet också ovanligt kort, men jag är nöjd! Vi körde bara 6varv på den 3,2km långa banan, och det är verkligen i kortaste laget, tycker det kunde ha varit 10varv idag, fick ihop dryga 50min på klockan.

Som vanligt är det jobbarvecka kommande vecka, men får iaf 1ledig dag tack vare nationaldag på onsdag, skönt! Annars gäller det lite väl avvägd träning till nästa helg då det äntligen är dags för Lida Loop, andra tävlingen i svenska långloppscupen! Hoppas vädergudarna ändrar om prognoserna, inför nästa helg.

Utcheckning

Nu har jag fått en god frukost i magen och checkar ut från Hotellet, har varit skön att bo på hotell och inte vandrarhem denna gång. Jag återbesöker hotellet igen en 16-17 Juni då det är dubbelhelg med Swecup i Borås!

Nu ska jag åka vidare till Varberg för dagens etapp, etapp 2. Hoppas man hinner prova banan något innan det är dags för race. Soligt idag med! Nu kör vi!

lördag 2 juni 2012

Kattegatt Etapp 1

Fortsätter att mata bloggen med bilder, vilket inte hör till det vanliga. Se nedan.
Ja idag var det alltså etapp 1 av kattegattstouren, 10varv på 3,2km bana. Hann aldrig riktigt lära mig banan, värmde upp på den 2varv, och blev nog mer ovänn än vänn med banan under de 2 varven, hittade inga bra linjer på de mest tekniska partierna. Det första kände jag mig säker på, men det andra hade jag inte alls hittat en bra linje på, så jag bestämde redan från början att det får bli ett springparti, och de första varven så tjänade jag ju på det iaf, när det nästan blir kö over stenarna. Så jag fortsatte med det varje varv just där. Annars kändes det riktigt bra efter de 4 första varven. Började hitta bra runt banan och farten kunde bibehållas. Slöt 10 av 17 idag och det är jag nöjd med, detta var jättebra träning för mig! Hade ett favoritparti och det var där man svängde höger och sedan började en sandbacke, där efter var det härligt flowigt och bra fart!

Parkeringshäng
Mål och startområdet
När jag är i Varbergs området så köper jag alltid mjölk av den bästa sorten! Japp, mjölknörd.
Starten för juniorerna
Täten på juniorklassen
Rocco, han var så snäll och langade åt mig på mitt lopp! Tack Rocco!
Christoffer, värmlänning
Rocco, på det partiet jag valde att springa igenom

När man kommer tillbaka till hotellet så blir man riktigt glad av en sådan lapp och ser vad man hittar i kylen! Tack Tony på Överlida hotell!
Nu ska jag äta maten, ligga i sängen och tat lungt. Imorgon är det alltså etapp2, om jag förstår det rätt är det samma bana men åt andra hållet? Blir spännande, kortare är det också imorgon.

fredag 1 juni 2012

Resan mot Kattegattstouren

Startade bilresan från Kristinehamn ungefär kl:16 efter en fartfylld dag på jobbet. Dagens körning från Kristinehamn till Överlida är ca 30mil, och så blir det ungefär 5mil imorgon till Varberg.

Stannade strax utanför Borås för att äta medhavd matsäck. Åker stort denna gång med en Volkswagen Transporter, då båda cyklarna är med i bagaget.

Solglasögonen som är riktigt tuffa och coola! eller:)

Framme i Överlida!


Jag fick sviten och kan välja att sova hur jag vill, diogonalt, höger, vänster, ja valångesten smyger sig på.

Skönt att komma fram till hotellet, ett ställe där man känner sig hemma då jag bott här flera gånger, här kommer jag sova gott, inget vägljud hörs om jag jämför med vårat sovrum hemma är det riktigt lugnt. Upp kl 08 imorgon för serverad frukost, kanon!