söndag 30 juni 2013

Ränneslättsturen -13

En kall och regnig morgon i Eksjö blev till en solig och fin dag när Ränneslättsturen skulle köras. Klockan 11 startade vi och då hade det började bli lite behagligare när vi rullade ut på dagens 78km roliga stigar! Ränneslättsturen är ett riktigt bra arrangemang, bra organisation med en mycket trevlig bana! Masterstarten blev också dammfri tack vare morgonens regn vilket är perfekt! Jag stod långt fram i starten, men vågar ännu inte riktigt ta för mig och faller därmed bakåt, ger inte riktigt järnet för att täppa de luckorna som blir framåt. Skärpning på det. Därefter har det gått bra hela dagen, efter ca 20km så kom jag in i mitt flow och har kört bra och ensam. Så det har varit mycket slitjobb då jag aldrig direkt hamnade med någon som jag hittade ett samarbete med. Km rullade på, langningen vi Christer fungerade perfekt vid Bjälmen*2, tusen tack! Därefter tog Marie över langningen vid Skidstugan och det fungerade också perfekt:), tack älskling! Hon har även tagit alla bilder som kommer här nere. Har varit en riktigt trevlig dag, och skönt att regnet höll sig undan från tävlingen. Jag körde in på en tid strax under 3 timmar, 2:57 och på en 18onde plats i elitklassen och 21a totalt.

Startfält
Jag och August
Wengelin drog längsta strået i spurten mot Darvell

Fredrik Eriksson
Jesper körde starkt idag och spurtade mot Johan 
Och jag som spurtar in ensam då jag skakade av mig ett gäng H30 och H40 åkare på fälten in mot målområdet
Det känns som om långloppscupen har fått sig ett lyft i år tycker jag, väldigt bra organisation och information nu med den nya hemsidan, speakers på varje tävling och mycket folk och publik. Jättekul, även så känns elitklassen lite bredare tycker jag, riktigt kul! Nu laddar vi om för Mörksuggejakten och Vidablick nästa söndag!

lördag 29 juni 2013

Lördagsmorgon

Klockan är halv tio och jag har haft en riktigt skön helgmorgon. Började en stund på monarken med lite preracetrampande och därefter en härligt frukost tillsammans med Marie och tidningen :). Våran plan var att åka under förmiddagen ner mot Jönköping idag och så picknicka lite på vägen med mat och fika. Alles gut när vi planerade igårkväll, men nu visar de regn hela dagen. Svenskt sommarväder.. Men då bjuder det in till att vara hemma och slappa lite längre istället. Vi åker till Jönköping och bor där, alltid lika roligt att komma tillbaka till Jönköping där jag arbetat under viss tid. Gillar stan mycket och det är väldigt fint där! Hade ju velat sitta på en uteservering och äta mat ikväll vid munksjön eller vättern, men får se vad vädret säger om det.

Imorgon är det dags för Ränneslättsturen, en rolig tävling med snabba stigar! Förra året gjorde regn under andra halvan av loppet det till ett lerkalas. I år kommer nog regnet idag, som dom visar just nu, någon gång borde ju meteorologerna ha rätt. Förra året slutade med en 18onde plats och hoppas på minst det i år, jag känner mig laddad iaf och ska ha roligt!

Ibland på bloggen skriver jag om min träningsbana björkvallen xc, nu har det dykt upp ett litet kort filmklipp därifrån av Anders Larsson, hade varit roligt att själv ha en hjälmkamera något pass!

fredag 28 juni 2013

Kvistmossvägen

Igårkväll efter jobbet när solen börjar visa sig efter en mulen dag så trampade jag till kvistmossvägen och körde mina sedvanliga intervaller inför tävling. Första gången jag körde denna backe med tävlingscykeln, och drog till med drygt 10sek bättre tid uppför än den bästa tid jag gjorde gör en månad sen, överraskande positivt! Andra intervallen så blev sista biten av vägen blockerad, likaså intervall 3 & 4. Det är avverkning i skogen och en lastbil som kom från ingenstans gjorde det omöjligt för mig att ta mig förbi, så de resterande blev drygt 30sek kortare. Men gav lite extra istället under den tiden! Kände inte alls igen mig på slutet där de tagit ner alla träd, första intervallen trodde jag på allvar att jag cyklat fel, trotts att jag kört där 100 gånger!

Idag vilar jag och nu är jag hemma på lunch, ser verkligen fram emot Ränneslättsturen i helgen!

onsdag 26 juni 2013

Snapphaneturen!

Så här fint kan man göra reklam för sitt långlopp samt årets Långlopps SM

Snapphaneturen 2013 from Fredrik Selander on Vimeo.

söndag 23 juni 2013

Dagens jakt

Idag var planen att utforska området kring stugan endel. Min tanke var att försöka hitta de stora höjdmetersstigningarna. Hade en plan, men var lost redan efter 15min. Men det blev bra ändå. Jag kom tillbaka prick 12 som jag sagt, och någon backe hade jag hittat också! Började bra med en stig som gick 100m uppåt, följdes av lite grusväg, innan jag tog fart mot det berget som jag iaf sett utför dagen som ett måste. 200-250m i höjdstigning fick jag till där, och det finns nog mer att hitta! Var lite tight med tid idag, så det får bli en annan gång i sommar. Men var riktigt roligt att sticka ut på morgonen på jakt efter nya vägar/stigar! Vädret var med mig idag, vilket var skönt.

Hittade en led som heter Granbergsleden, hann inte testa den något, men den lär ju finnas kvar till nästa gång.

Vi har haft en härligt midsommarhelg först hemma och sen i stugan, nu är det dags för en ny arbetsvecka.




lördag 22 juni 2013

Midsommar

Igår var det ju som bekant midsommar. Vi hade en lugn dag hemma där jag inledde dagen med 4 timmar distans med Anders, väldigt varmt väder, äckligt varmt nästan, men såklart skönt också. Speciellt med dagens pass i tankarna. Efter gårdagens runda så åt jag och Marie midsommarmat, jag gjorde en paj och tog det lugnt, åt allt vi åt utomhus som man ska göra när det är midsommar, och närmare bestämt på balkongen som man gör när man bor i lägenhet.

Idag hushåller vi i Maries familjs gamla familjestuga. Som ligger ca 10mil på Kristinehamn. Jag hade bestämt mig för att cykla hit och Marie ta bilen. Jag kom ca 15 min hemifrån, med riktigt bra humör, och tänkte det här ska bli gött och roligt! Efter de där 15min började regnet som sedan fortsatte hela vägen fram till stugan. Jag var riktigt kall och blöt när jag kom fram, och tanken på att bada i sjön för att bli ren såg jag fram emot väldigt mycket:). Men det gick det också och det kändes nästan varmt, men sen har jag varit kall i några timmar och har nu efter 3 timmar tinat upp! Härligt svenskt väder vi har med variationer från dag till dag. Nu är vi iaf i stugan, väldigt mysigt och lite som en dröm för mig! Tror det börjar spricka upp nu också, vilket grillen lär tycka om om det ska bli någon fart på den.

Stugan här kommer jag gilla och den lär vi besöka fler gånger, perfekt att cykla upp dit, och finns nog bra med möjligheter för fin cykling i skogen och uppför!

Rundan hit mätte exakt 10 mil hemifrån och tog ca 3:02 i rulltid, asfalt och grusvägar. Det var hyfsat bra fart på mig idag.

Strax utanför Kristinehamn åker armvärmarna på som skydd mot regnet.
Bara 30min kvar
Den moderna cykeltvätten!

onsdag 19 juni 2013

Onsdag

Dagarna rullar på, det har gått många dagar sedan senast. I söndags åkte vi hem från Gotland och semesterv var ju riktigt bra måste jag säga. Fint väder, roligt att vara på ön och träffa familjen! Några fina pass fick jag till och höjdarstunden av träningen var när jag cyklade från Visby via högklint som kan vara Sveriges finaste träningssträcka, efter den fina kuststräckan så gasade jag asfalt hem till Rone.

Tillbaka på jobbet på måndagen och så har träningen ökats lite denna vecka, och så rullar det på! En dag kvar innan en tredagars ledighet, hoppas på fint väder så blir det nog en bra midsommar!

söndag 9 juni 2013

Lidaloophelg

Nu sitter vi i färjekön och väntar på att få borda färjan till Gotland, ögonen svider efter ett lidande loop.
Under bilresan ifrån Jesper kom det några skurar innan vi kom fram till Lida och det blev uppehåll, det höll sig fram till slutet av loop1 då återigen himmelen öppnade sig och dundrade av åska. Det gjorde faktiskt tävlingen riktigt rolig, men ögonen får ta mycket skit som nu ska ut. Dagens lopp har gått bra, var aldrig riktigt med längst fram, men kände mig stabil loppet igenom förutom en vurpa på slutet när jag fick ett framhjulssläpp i en snabb nedfart med lera, då kedjan även trasslade in sig två varv runt vevarmen, men det gick snabbt att få ordning på och jag kunde fortsätta in i mål utan att tappa något. Blev en 18e plats idag, Matthias Wengelin slog till med en utklassnings seger med 6min ner till tvåan, grymt! När jag varvade ut på tredje loopen var jag ganska säker på att jag varvade som 16e man och minns inte att jag blev omåkt efter det. Ännu finnt inga mellantider utlagda, men man är ju trött och jag kan mycket väl har blivit passerade av två stycken i elitklassen. Helgen har varit mycket god, vi har bott bra hos Jesper och han har bjudit på mycket gott, både till middag, dessert och frukost! Igårkväll tog jag och Jesper en cykelrunda på dryga timmen och efter pastamiddagen så åkte vi ner och kikade på lilla Sigtuna och jag och Marie gillade det, mysigt! Nu ska vi vidare till ett annat mysigt ställe, Gotland, vi passar på innan turisterna "vi" invaderar ön. Jag hade tydligen bokat våra biljetter med gotlandsrabatt, vilket inte gick så bra när vi checkade in. Jag har ända sedan vi bokade talat om för många om hur billiga biljetter vi fått, nu vet jag varför och det var inte alls billigt, dyrt att åka hem:(.

Tack till Christer som langade flaskor i regnet! Samt en eloge till alla funktionärer och flaggvakter som stod kvar och även hejjade när åskan brakade och det regnade som värst!


lördag 8 juni 2013

Mot Sigtuna och Lida Loop

Har under förmiddagen varit ute ca 60min och bränt av några korta intensiva spurter, kyligt här idag med endast 12 grader!!! Usch. Så nu ska det packas och organiseras inför en helg först hos Jesper. Jag och Marie åker nu efter lunchen, bor där tills imorgonbitti då vi gemensamt åker till Lida för Lidaloop! Därefter fortsätter jag och Marie till Nynäshamn och tar färjan till Gotland för en veckas semester hemma! Ska bli skönt!

Bildbomb värmlandsserien

Vid senaste tävlingen av värmlandsserien så fanns det några flitiga personer ute med kameror, alltid roligt!
Marcus Jonsson har som vanligt tagit riktigt fina bilder, nedan är av honom:





Vad jag kan konstatera av bilderna så saknar jag mitt fightingface denna tävling för det kan se ut så här:

Även Sweetjackies har tagit bilder ifrån tävlingen!



torsdag 6 juni 2013

Kullhagarna

Med riktigt fint väder idag rullade jag under förmiddagen upp till Kullhagarna för att köra ett sedvanligt pass på 4st varv där med ca 1min vila. Ett halvt varv för uppvärmning samt kontrollera den andra halvan av banan var fri från överaskningar. Sen startade jag klockan och började veva med benen. Första varvet klockades på 6:38, en sekund slöare än tidigare PB i år, resten av varven rullade på bra och en ny bästa tid på 6:27. Göör gott! Banan blir betydligt bättre med den förlängning som jag gjort med en ny nedfart samt en ny uppförsbacke. Rullade förbi jobbet som nedvarvning och tvättade av cykeln så allt är rent och fräscht inför Gotlandsresan direkt efter Lida.

Annars har det varit en vanlig dag, tvättat kläder, gjort och ätit en rabarberpaj och handlat.

Igårkväll rullade jag och Anders drygt två timmar fin grusväg med kupering. Riktigt fint sommarkvällspass lite annat än förra veckans regndistans. Imorgon är det vanlig jobbdag, med 1 timmeas övertid då jag är ensam på jobbet, sen tar jag en veckas semester!

onsdag 5 juni 2013

Värmlandsserien

Igår var det dags för nr 3 i våran lilla Värmlandsserie. Forshaga var platsen och banan var ganska stökig allmänt men inte svår, mest skakig. Efter en hård dag på jobbet och en allmänt seg dag så försökte jag bjuda Tobbe på en match, men igår var inte min dag riktigt, Tobbe var stark dessutom! Jag låg hack i häl hela tävlingen och lite oflyt in på en stig mot slutet där man kund välja svår och lätt väg kom två ungdomar precis in framför mig där vägarna gick ihop igen, så jag fick snällt vänta och lägga mig bakom dem och se Tobbe försvinna. Jag hann ifatt igen, men kunde inte svara på den avgörande spurten innan det sista viktiga stigpartiet. Bra kört Tobbe!

Nu är det dags att åka till jobbet för en ny dag, lite träning ikväll och försöka samla ihop lite energi, imorgon är en ledig dag, skönt!

söndag 2 juni 2013

Nya långa lugnet

Så var ännu en tävling avklarad. Nya långa lugnet i Falun med sina 61km. Jag körde avvaktande i starten som kändes väldigt hetsig och så gjorde jag mitt avancemang i första asfaltsbacken istället. Så efter backen satt jag med tätklungan över grusvägarna, tappade lite in mot stadion igen, men det kändes fint. Punkterade lite osnyggt efter ca 18km innan vi kommer in till varvningen, kändes ganska uppgivet först men en efter en som kom efter mig stannade även där med en punktering, så då tände jag till lite under arbetet med att få i en ny slang och tänkte att det är långt kvar och jag är inte den enda. Fick i en slang som gick alldeles utmärkt att köra på så jag kunde cykla vidare de resterande två looparna och ta mig i mål på en 39 plats. Nöjd är jag inte med resultatet men shit happens. Det var en rolig cykeldag ändå, och kul med folk som hejar på en i spåret, kul med folk man inte känner som kan ha hittat till bloggen och slänger iväg ett uppmuntrande ord!

Tack till Christer som hjälper till med langningen, jättesnällt!

Wengelin vann före Darvell och Nilsson.

Får bli en kortare summering för nu ska jag diska flaskor, många flaskor blir det under en helg.

lördag 1 juni 2013

I Borlänge

Nu är jag på plats på vandrarhemmet i Borlänge efter att ha spenderat eftermiddagen i Falun. Det var första gången jag var i Falun(tror jag), och det andades idrottsstad så fort man kom dit! Följde vägen mot Lugnet och parkerade där, bytte om och körde ut på loop 3 efter att ha hälsat på hos Merida tältet som hade en massa cyklar för provkörning! Loop 3 var uppför på skidgator, och nedför på fina flowiga stigar med sten på, riktigt fin cykling! Det inbjuder verkligen till fartfylld och rolig cykling, och det gäller nog att fortsätta hålla ordentligt fokus på slutet av loppet imorgon och bara låta cykeln göra jobbet i vallarna! Det är riktigt varmt, så jag var nöjd efter att ha cyklat denna loop, bättre att försöka ladda upp med vätska och energi än att göra av med nu. Det kommer bli riktigt roligt imorgon, och ska bli roligt att se vad de två första looparna bjuder på! Blir det regn innan tävlingen så kommer det bli helt annat underlag, nu var det snustorrt.



Resten av kvällen blir att ta mig ut och hitta något lämpligt att äta, åt på en thairestaurang för ett år sedan under Borlängetour, men hur hittade jag dit då, och hur hittar jag dit nu? Det är värt ett försök iaf!