fredag 31 januari 2014

Lugnare dag

Här kommer en film ifrån gårdagens runda:


Idag har vi en lugnare dag, har käkat frukost och ska snart ut på ett lugnt pass. Har en runda som kanske blir teknikträning, sedan hoppas vi stanna till och luncha på något hak. Så tänkte vi början på dagen så får vi se vad det blir. Kanske lugn strandlöpning ikväll också. Idag är det lugnt som är i fokus som man kan se av texten här ovan.


torsdag 30 januari 2014

Gårdagens film

Här kommer den lilla filmen jag nämnde tidigare. Det är alltså ifrån gårdagen när vi körde två vändor på samma rutt, ena vändan i sol och andra i regn och blåst. Här kommer ett klipp från en nedfart med endel serpentiner i regn och blåst med kalla fingrar.

Las Palmas dag 3

Denna rutt körde vi idag, detta är Fredriks GPS då min inte startade förrän efter 25km.


Idag hade vi hört om att det skulle vara hårt regn över ön, så vi var förberedda på det så gott det går att vara. Men våran rutt idag var en kustnära rutt så vi klarade oss nästan helt ifrån regnet, men man såg i stora drag var kanten mellan regn och inte regn gick hela tiden in över bergen. Skönt att slippa det då det även blåste storm idag. Vi fick alltså ihop nästan 5 timmar i kanonväder, skitfin cykling på vägen ut då det gick fort i medvinden. Fina stigar med bra utsikt, härliga pumptracks, brötiga grusvägar och m.m.



Nu ska vi ut och käka, under tiden så håller en liten kort film från igår på att laddas upp till youtuben, så jag återkommer senare ikväll!


onsdag 29 januari 2014

Las Palmas dag 2


Vädret förutspådde regnskurar och så blev det. Vi hade faktiskt helt okej väder de första 3 timmarna. Mycket sol och lite skurar, som mot den sista timmen byttes mot storm och ösregn. Som det ska va! Extra roligt när man kör mountainbike och bor på hotell. Lerfest på rummet! Rundan idag blev kanon, vi hade fått ordning på Fredrik GPS och rutten markerades väldigt bra och vi körde en runda på ca 37km, sen skulle vi påbörja en ny runda efter den. Men där hade vi inte lika tur. Antagligen för lång runda så det blev för få punkter att följa i gps:en så det blev mycket irrande. Då körde vi den rundan vi körde innan igen. Då blev den trixiga downhillen och avslutande sprängstenstig väldigt hala, så det blev bra teknikträning! Vi började dagen på strandpromenaden som var blöt och såphal. Så Fredrik la sig i en kurva lite snabbt, men ingen större skada, lite skrap på knät. Lagom när vi rullade där ifrån och pratade om det som hänt så skumpade Fredrik till lite och bromsade utan att jag hann uppfatta vad som hänt, innan vi såg en omtumlad katt springa därifrån. Så han prickade alltså den hemlösa katten. Då var vi lite fundersamma på vart dagen skulle sluta. Det hade då gått 7 min. När vi kom på samma ställe när vi upprepade rutten så hade en hemlös katt blivit många hemlösa katter. Så där får vi och dem passa sig om vi återkommer... Rundan annars idag var skitfin. Härlig stigning på skakig grusväg som övergick i jättefin stigning på asfalt med härliga serpentiner, innan man vände nedåt och fick fina utförslöpor och kurviga downhills! Topp!



Jag fick mig en pyspynka med ca 5 km kvar hem då det regnade och blåste mycket. Vi hade blivit blöta och kalla, men som tur var så höll det hela vägen hem med 3 pumpstopp. Så det som återstår av vår kväll nu är att hitta en restaurang, vilket var svårt igår, laga punktering och ladda in fler rutter i gpsen.



Hjälmkameravinkel vid badkartvätt.
Fredriks blogg hittar ni även en bild på hjälkameratvätts spektaklet.

Dag 1 minifilm

Hade förvånansvärt bra nät på hotellet igårkväll så lyckades få upp en liten liten film ifrån gårdagen:


Nu har vi smält frukosten och ska snart ge oss ut på en ny vända, det hänger regn i luften så det kan nog bli blött idag.

tisdag 28 januari 2014

Las Palmas dag 1


Då har vi avklarat passet nummer 1 idag. Jag och Fredrik kom ner till hotellet i Las Palmas strax innan midnatt, gick och la oss och fixade cyklarna nu på morgonen. Vi blev lite försenade ifrån Karlstad igår, då avisningsmaskinen hade blästrat bort färg ifrån motorerna på planet så de var tvungna att skicka bilder till en tekniker?? Så sa dem att det var iaf. Nästan en timme extra fick vi tillbringa på planet innan vi kommit upp i luften. Sen gick det bra! Gick smidigt på flygplatsen också då vi hade en taxi som väntade på oss. Idag rullade vi ut vid halv 10 ungefär. Vi har inte varit här tidigare och visste inte riktigt vad vi kunde förvänta oss. Vi hade goda förhoppningar på att följa Fredrik GPS, men det verkade inte finnas någon Gran Canaria karta lagrad för den, och rutterna låg lite för långt inåt land för att vi skulle kunna hitta dit. Så idag blev det vad det blev, som ni ser på strava nedan så blev det en korsning av Afrika eller så. Det finns fina klättringar och då har vi nog inte ens börjat klättra i de riktiga bergen! Vi hittade ganska brötiga stigar och fina serpentingrusvägar så jag tror vi båda är ganska nöjda med dagen faktiskt! Blev ju mycket stopp då vi fick titta till telefonen titt som tätt för att se vart vi skulle. Så ute tiden blev lång men med drygt 4 timmar i rulltid.


Det enda som stämmer med strava idag är segmentjakten. Konstigt har det blivit med distansen, och rulltiden känns lite för kort om jag jämför med min polar. Men en GPS tror väl inte att man rullar när man cyklar sakta uppför....

söndag 26 januari 2014

Standardsöndag

Idag var det söndag och likt förra veckans söndag så körde jag och Marie gym på morgonen/förmiddag följt av en timmes skidåkning på eftermiddagen. Perfekt upplägg när man har lunch och middag klart sedan dagarna innan, då hinner man träna samt känna att dagen inte bara springer förbi för allt annat som måste fixas också. Skidspåren börjar bli slitna nu, vädret har sedan det eviga snöandet för ett par veckor sedan varit väldigt stabilt på ca 5-8 minusgrader och ingen mer nederbörd. Men i veckan verkar det komma mera snö vilket känns nödvändigt för fortsatta vasaloppsträningen. Så när jag kommer hem igen om en vecka hoppas jag på nya fräscha skidspår!

lördag 25 januari 2014

Skidor

Idag fick jag och Marie till det längsta skidpasset den här säsongen. Vi åkte två timmar i Degerfors, råbäck. Faktiskt heltklart godkända spår, knappt en mil innan man var tvungen att åka samma spår igen. 2 respektive 3 mil fick vi ihop! Satsar på lite skidåkning och gym imorgon.

Rille var här i torsdagskväll och gjorde ett maxtest på monarken, kul att agera testledare och han gjorde bra ifrån sig. Så nu fick han ett värde att utgå ifrån när vi testar igen framåt våren när han tränat på ordentligt för att genomföra klassikern i år! Lycka till och kör hårt!

torsdag 23 januari 2014

Winforce

Fick en välbehövlig leverans ifrån winforce idag! Winforce kommer vara det nya märket av energitillskott för oss i Merida Team Sverige, samma som det stora världslaget multivan Merida kör med! Ska bli intressant att testa det under kommande vecka på Gran Canaria, tror det kommer bli hur bra som helst under säsongen!
Den ena bilden visar upp lite av winforce produkterna. Den andra visar den populära Emil Jönsson mackan som cirkulerat på sociala medier. Väldigt god faktiskt, leverpastej och kaviar!
winforce
Emilmackan

onsdag 22 januari 2014

KrCK spinning

Jag gick all-in igår på spinningen och svettades rejält. Det var helt okej uppslutning på spinngen för att vara första gången. Jag och Marie med tio andra! Detta fick bli veckans högpulsare, ikväll blir det skidåkning.

Gå in och gilla Kristinehamns cykelklubb på facebook, eller kika in om du är intresserad av att gå med i klubben.

tisdag 21 januari 2014

Inställt

Ställer in publiceringen av filmen när jag skidar runt i ett skidspår. Har slösat med det mobila nätet och sitter nu utan nät. Men ingen större förlust för er!

Varit på introduktion för termin 2 i skolan, verkar som en intressant vår!

Annat intressant är att jag ska testa på spinningen ikväll med Kristinehamns cykelklubb, får väll se hur det går.

söndag 19 januari 2014

Träningsdag

Idag har jag och Marie haft en bra träningsdag. Vi var på Sannabadet och körde gym på förmiddagen och i Björneborg för skidåkning på eftermiddagen. Gymmet gick väldigt bra idag tyckte jag, kände mig stark och övningarna kändes rätt. Körde samma skidåkning som igår. 15 km på en timmes åktid, helt okej spår och lagom kallt! Perfekt dag. Gött när man kommer hem, fikar och sätter sig framför tvn. Vad som återstår för kvällen är att slutföra tvätten som precis är påbörjad, annars händer inte mycket.

Veckan som kommer blir lugnare träningsmässigt sett, så jag orkar med en vecka i Las Palmas där jag ska cykla med Fredrik! Kommer gå på spinning på tisdagskväll, det är nya klubben Kristinehamn Cykelklubb som arrangerar spinning på tisdagskvällar. Jag kommer tävla för Kristinehamn CK denna säsong, så jag går från OK Tyr som också varit en klubb med fart och intresse i, tycker det är kul när det startas upp en ny klubb här på hemmaplan och vill gärna tävla för dem och visa upp deras klubbmärke. Bra för stan! Så Kristinehamnare har nu en renodlad cykelklubb att bli medlem i om man har intresset. Bland annat kommer man då kunna spinna på tisdagar för 25 Kr per gång om man tycker det är roligt. Nystartad klubb och mer kommer garanterat hända framöver!

Skolan startar även upp en ny termin denna vecka, så tänkte att det passar bra med en lugnare träningsvecka så jag kan ligga lite i försprång i böckerna innan jag åker utomlands en vecka.

Kanske kommer det upp en film med dagens skidåkning under någon dag. Ett varv på Björneborgs motionsspår, 9 min actionfylld film!


lördag 18 januari 2014

Skidpremiär

Idag tog jag och Marie skidpremiären. Vi åkte till Björneborg och testade spåret där. Dom hade spårat 2,5 km där, överlag bra spår, man fick passa sig på något ställe där det var lite tunt men åkbart runt hela! Skönt att få premiären avklarad när det är drygt en månad kvar till vasaloppet. Det var fint med med snön runt omkring idag. Ligger ganska mycket snö över träden, sitter fast tjocka lager med snö på ledningarna som går över spåren, så det är en mysig miljö!

onsdag 15 januari 2014

Mycket snö!

Idag har det fortsatt att snöa hela dagen! Nu har det kommit en hel massor med snö. Började dagen med lite lätt löpning innan frukosten, mörkt, blåsigt och snöigt. Rundade av med bålträning innan jag intog dagens bästa måltid, frukosten. Varit hemma idag och läst inför kommande kurs om coaching, olika metoder och ideér om coaching. Innan Marie kom hem från jobbet så körde jag ett gäng fyror på monarken också för att göra träningsdagen komplett.

Sedan var det dags för Marie att göra sitt maxtest på monarken. Vi gjorde ett 12 november då hon körde upp på platån med 240 watt, orkade inte köra hela den platån utan avbröt efter ca halva tiden. Hon har efter det kört lite mer strukturerad träning. Idag lyckades hon köra ut hela 240 watts platån och fick ge sig vid nästkommande ökning. Alltid kul när det går framåt!

tisdag 14 januari 2014

Snödistans

Idag blev distansen av istället för igår. Mildare med ca -5 grader men med blåst och snöfall istället. Rullade vid halv nio och det snöade nog precis hela tiden när jag kom tillbaka efter 4 timmar. Mestadels snöiga grusvägar och moddiga asfaltsvägar idag, avslutade med en lite stig där man hörde krasandet av is under sig, inte ordentligt fruset än. Rundan ser du i din helhet nedan här.


Träffade på en trevlig jägare, en äldre man som hade fått upp vittring på en hare, men för tillfället så var både haren och hunden borta, så han såg lite bekymrad ut. I övrigt var han imponerad av cyklisten som skulle vara ute i fyra timmar. Då kunde jag ha sagt, att det klassas inte ens som ett distanspass. Han hade själv cyklat i sina dar och gjort 6 st vätternrundor. I år har jag bara haft bra upplevelser av jägarna. Alla hälsar och är trevliga och vi delar på skogen. Känns bra!


Har länge varit alldeles för dålig med bilder på denna blogg, så nu kompenserar jag upp det med filmer på allt jag gör istället. Idag var det inte så händelserikt, snöig grusväg, filmen avslutas med stigen som passet avslutades med.

Nu är jag ute av att lära mig kameran, lite inställningar m.m. redigerar videon i Windows movie maker, men får för tillfället inte till funktionen när man vill öka uppspelningshastigheten på ett klipp, för då blir även klippet kortare. Tiden blir ju såklart kortare, men det försvinner material också. Förstår inte riktigt varför.

måndag 13 januari 2014

Kombo

Planen för idag var egentligen distans. Men -17 grader imorse när det var dags att cykla iväg så skippade jag det passet. Avvaktade någon timme tills det blivit -16 och snörade på mig löparskorna och sprang ett varv runt den långa MTB-leden som finns på Björkvallen. Kyligt, vindstilla och en blek sol gjorde det till ett jättefint pass! 9.5 Km och jag tog det lugnt så det tog mig ca 53 min. Kul att springa i skogen! Kom hem och ville andas lite varmluft så satte mig på monarken med väldigt krispiga ben från löpningen och gymmet igår, körde två svaga tjugor och sen var jag nöjd. Blev en bra träningsdag idag ändå!



Nu ska jag baka bröd och läsa lite inför kommande kurs. Vi städade ut julen i helgen och samtidigt så tog sista vörtbrödet och saffransgrahamsbullarna slut, så det är väldigt tomt i brödfacket i frysen. Planen på brödfronten är Tekakor och morotsbröd. Men planer kan ändras som jag märkt så vi får se hur det slutar!

lördag 11 januari 2014

Maxdag

Hade idag planerat in att köra ett litet test för att se vart jag står mig såhär på nyåret. Körde ett likadant upplägg som idag i slutet av oktober, och det hade gått framåt sedan dess! Kul! Passade även på att efteråt köra maxrep på skorpionen, har inte gjort det förut så nu har jag något att mäta emot nästa gång. Gjorde först 10 st, innan jag kände att händerna gled lite emot mattan. Så jag handskade på mig lite handskar och körde på nytt. Så då gjorde jag 35 st på rad. Kul med utveckling när man gör nya saker. För även där i oktober så började jag göra skorpionen. Det krävdes någon vecka bara för att lära mig att gå upp i ställningen, och att sen lyfta benet var svårt. Men när man lär något nytt så är det alltid roligt med den snabba positiva utvecklingen man ser!


torsdag 9 januari 2014

Torsdag

Torsdag idag, jag ska tenta av en kurs i eftermiddag. Lite nervös över det, men hoppas det ska gå bra! Igår fick jag paket innehållandes nästa års tävlingscykel! Jag gillar designen riktigt mycket i år. Har alltid gillat vitt, snyggt när det är rent. I år har det smugit sig in lite mera vitt på cykeln. Ska bli roligt när man kommer ut och får testa den. Vad som ska ändras är inte riktigt klart ännu, får ta tag i det snart.



De senaste dagarna annars har rullat på i vardagens tecken. Hade föreläsning i tisdags. Åkte rullskidor i måndags, litet resultat av det ses nedan. Igår tränade jag på monarken. Körde rullskidor 25/10, då var min plan att köra minst 1 gång i veckan, eftersom jag "satsar" lite extra på vasaloppet i år. Men nä, andra gången jag åkte var i måndags. Vädret har helt enkelt varit lite för lite sugen på vasaloppsträningsväder och mera sugen på MTBsäsong14träningsväder. Så kommer nog sänka mina krav på mig själv vad gäller vasaloppet, och nu bara åka för att det är skoj och bra träning. Ser ju ut som om vi får lite äkta snö och vinter från och med imorgon!

söndag 5 januari 2014

Kullhagarna XC film

Det är ingen snö, och inte ens fruset i backen så det går utmärkt att träna ordentlig xc även i Januari!
Körde fyra varv idag på Kullhagarna, och filmade även. Nedan kan ni se resultatet!

Välkommen till Kullhgarna XC:


Banan är intensiv och riktigt jobbig, många små korta backar. Det är den gamla typen av xc, alltså utan hopp. Finns några partier där man lättar hjulen men mest för att det är fullfarts"kullar" så man lättar lite. Men ändå en riktig rolig och jobbig bana. Har klipps ihop ett varv av banan, med två olika kameravinklar. En på styret och en på hjälmen. Vilken gillar ni bäst? Eller är kombinationen bra?

Nyårslista

Förra året gjorde jag någon sorts summering av året i en lista, kan väl köra samma lista i år.

Årets bästa och tålmodigaste:
Min älskling Marie tar ju priset utan tvekan! Mycket får hon stå ut med.

Årets cykel:
Merida Big Nine Carbon Team-D!

Årets tack:
Alla som hjälper mig att ta mig framåt! Men Christer ska ha mycket tack för hjälp med langning!

Årets bästa tävling:
Snapphaneturen, jag var stark rakt igenom hela loppet!

Årets sämsta tävling:
Finnmarksturen, dubbelpunkterar och startade riktigt dåligt. Det regnade och jag blev kall när jag stod still och punkalagade...

Årets trevligaste tävling:
Göteborgsgirot MTB eller Cyclocross SM. Båda var riktigt bra arrangemang med mycket publik!

Årets skitigaste tävling:
Lida loop eller Bockstensturen. Bockstensturen är färskast i minnet så det får bli den.

Årets varmaste:
Mörksuggejakten, skönt dopp i Siljan efteråt!

Årets bästa ben/kropp:
Snapphaneturen.

Årets sämsta ben/kropp:
Ränneslättsturen tror jag.

Årets sämsta start:
Mörksuggejakten, blev verkligen inte som jag planerat då jag låg långt bakom täten uppför Vidablick.

Årets vurpa:
Bianchi challenge 928, när jag åker omkull i skogen och slår i huvudet, tappar tätgruppen och kommer blodig in i mål.

Årets träning:
Mitt besök i Rörbäcksnäs!

Årets misär:
Juldagen, andra dagen av Rapha festive500. Började dagen utan regn och klädde mig dumt nog därefter, sedan kom regnet och ganska låga temperaturer och jag jagade på mina timmar och mil, tungt.

Årets personliga överman:
Anders Johansson som slagit mig på mållinjen två gånger i år, i premiärtävlingen Dalslands XC samt i avslutningen Karlstads XC.

Årets tävlingsresa:
Cykelvasan

Årets laddmat:
Pastasallad

Träning i Rörbäcksnäs
Lugnt vid cykelvasastarten




God fortsättning!