torsdag 29 januari 2015

Mästerskapsåret 2015

Vilket lyft av Svenska cykelförbundet att redan ha kommit ut med årets olika mästerskap! Inga kollisioner och ett marathon som ligger rätt i tiden! Tycker man ska fastslå denna helg för SM i långlopp och så får arrangörer rätta sig efter det.

De olika mästerskapen kan man se här:

För egen del så blir det helt klart XCM i Ånnaboda, mycket troligt så blir det XCO i Isaberg och något som skulle vara sjukt roligt om det passar är ju att köra SM i landsväg på Sollerön.

Detta fick upp min motivation lite nu när man varit sjuk i en vecka snart. Idag känns det betydligt bättre än igår och jag märker att sjukan gått in i en ny fas, avslutningsfasen!

onsdag 28 januari 2015

Sjuk.

Ännu sjuk, ingen direkt bättring än och för ett år sedan var man här.

tisdag 27 januari 2015

Sjukling

Körde dubbelpass i fredags med tidigt gym som för övrigt gick riktigt bra, följde upp med lugnare monark och trampteknik senare på dagen. Då var planen att premiärskida på lördagen men anade också att en förkylning skulle smyga sig på vilket stämde när jag vaknade på lördagen. Så idag är jag inne på fjärde dagen sjukfrånvaro, men tror det har vänt nu. Det värsta är att det vankas lite plusgrader här någon dag så lite typiskt om jag inte hinner skida något. Får se hur läget är imorgon på alla fronter helt enkelt!

torsdag 22 januari 2015

Torsdag

Halv veckan har gått och inget har det bloggas. Vardagarna springer på och kan säga att det inte blir så mycket datatid. Haft praktiska skoldagar i dagarna två nu, igår var vi i innehallen och gjorde diverse övningar/lekar som gjorde att man fick röra på sig på ett sätt man inte för alltför ofta. En bakåtkullerbytta var ju inte igår direkt, eller jo nu var det ju det... Idag har vi haft en praktisk dag ute, friluftsaktiviteter där vi spårat i den nya snön som kommit, gjort upp eld m.m. Har även tränat vid sidan av. Idag var det dock vilodag och det passade bra då det var väldigt skönt att vara i skogen och väldigt avkopplande.

Nu har det kommit en massa snö här i Wermeland och tror det kan vankas skidåkning i närområdet i helgen, premiär för denna säsong isf. Gjorde ju i ordning skidorna i måndags på jobbet så jag är redo för det.

Nu ska jag göra klart maten för kvällen. Det blir ugnsstekt falukorv med potatismos.

fredag 16 januari 2015

Eftermiddagssessionen

En bild på eftermiddagens pass, jobbigt värre på flera plan. Den som följer Jbjrklund på Instagram har ju även sett att jag fick lite sol på mig när jag satt inne i mörkret!

Fredag

Fredagsgymmet är avklarat sedan flera timmar tillbaka. Klockan på 05:30 och en snabb sväng i tvättstugan på väg ut till bilen. Hängde på låset till gymmet innan öppning vid 06. Sedan hade jag att göra i ungefär 80 minuter innan det var klart för morgonen. Hem och frukosterade med Marie sedan har jag pluggat och umgåtts med Nils under förmiddagen. Nu blir det snart lunch och mer plugg innan det blir ett tramppass i eftermiddag. Tror jag kör det innan mellanmålsdags för att vara klar tidigt till kvällen.

Vädret är skit här just nu. Det är så fruktansvärt blött och isigt överallt, har varit så hela veckan nu. De snöväder som passerat har följts upp med regn och sedan minusgrader. Så isen har byggts på hela veckan. Idag är det dock hårda vindar och plusgrader, så min förhoppning är att det torkar upp något så fruktansvärt innan det på söndag visas kallt igen. Så vintern kan få börja om på ny kula med torrt och oisigt underlag. Hoppas. Skulle sitta fint med en månad vinter nu och snö i rätt mängd så man kan åka skidor. Har inga planer på att ta mig så långt bort för att få skida, då jag "bara" ska åka stafettvasan i år. Dock så börjar jag ju nästan få dåligt samvete då hela laget tränar skidor nu förutom jag. Skandal från mig...

onsdag 14 januari 2015

Distansen där misären uteblev?

Stack iväg imorse kl 08 med målet att möta upp Håkan Evertsson som skulle möta upp mig på östra sidan om sjön Möckeln. Den sidan av Karlskoga kallar jag för västra Örebro, eller utkanten av Örebro. Redan på vägen ut ur Kristinehamn fick mina aningar rätt om att det kunde bli en total misär idag. Det var blött och isigt, gärna vatten uppepå isen och så världens sidvind där jag trodde att det var den som skulle bli största problemet. Höll mig på hjul fram till Björneborgsvägen som är en större väg och mestadels var den bar, men det fanns is och snö här med. Under klättringen upp till Björneborg blev det bäcksvart och ett ymnigt snöväder tog vid som i kombinationen med vinden blev en av de värsta snöstormarna sedan jag flyttade från Gotland och gick i land i Sverige. Det blev lite kämpigt fram till Degerfors där det slutade storma och sprack upp och blev nästan sol. Så här hade snövägarna övergått till slask istället. Sen mötte jag Håkan och efter vi passerat hans hus så var det mestadels jättefina snötäckta vägar med fin fint väder! Vid 5 km innan Kristinehamn kom slasket igen och vattnet under ifrån skvätte. Det blev ett väldigt fint pass summa summarum, kul med sällskap. Men blev ordentligt blöt under snöfallet som kom tidigt, samt inifrån, så väl hemma var jag ganska kall och stod i duschen rekordlänge för denna vinter. Inte ens under Raphas -15/-20 grader så var jag så kall när jag kom hem, idag var det 0 grader och över. Intressant.



Nu ska jag skriva någon sida till mitt skolarbete!

tisdag 13 januari 2015

Vill man bliva snabb får man lida pin...

En timmes konstant körning på monarken idag på en tillräckligt jobbig belastning. I början sitter man ju bara och myser, men det blir tuffare och tråkigare ju längre det går. Tänkte att det kunde vara värt att ha på något som underhållning på datorn, för lite fokus kanske kunde ägnas åt den under timmen. Så youtubade snabbt upp denna i hopp om att man skulle få se lite action:


Sätt den på ljudlös och se hur mycket action det blir, inte mycket! Jag insåg väl det ganska snabbt, men jag är inte den som kliver av för att justera och hitta något annat att se på. Så jag körde på med några ljudlösa intervjuer... Man får lära sig att allt inte är så perfekt hela tiden, ett bra sätt att öva sig på att tackla en svårighet, för svårigheter lär det finnas gott om när man tävlar!

Timmen gick och jag blev nöjd!

måndag 12 januari 2015

Hej

Hej!

Nu var det längesedan här, vet inte vad som hände riktigt varför bloggen dog ut när jag var så bra på gång runt Rapha och nyår. Jaja. Förra veckan hade jag ju en relativt lugn träningsvecka, körde något test och tränade lite runt omkring det. Cyklade mitt första mörkerpass på ett par år, brukar undvika det men med James som sällskap så var det trevligt! Mörkerpass ensam är inget jag föredrar, så det var kul att passa på när han nu var hemma! Ganska lugnt annars, skolan startade upp på fredagen, förvisso ännu med en kurs pågående från HT.

Idag har jag kört en dubbel-monark. Ett pass imorse innan frukosten och ett på kvällen innan middagen. Två fina och svettiga pass. Nej det var väl vad jag hade just nu, återkommer om någon dag!

söndag 4 januari 2015

Stigar runt Bäckhammar

Idag var jag och Anders Lundin tidigt ute på distans. Jag kände vad skönt att köra distans och inte bara jaga distansen utan bara kunna vara ute och nöjesåka så då passar det bra att leta nyheter vad gäller stigar och grusvägar. Vi for ner mot Bäckhammar och där hittade vi massa roligt som jag säkert glömt hälften av nu. Men det jag minns var bra med kupering och fina stigar. Så det är något jag helt klart kan använda mig av på distanspassen i framtiden! Några lösa trådar lämnade vi också för vidare utforskning. Var ute i över fem timmar och i effektiv rulltid fick jag 4,5 timme till träningsbanken. Vädret var ju även perfekt med knallblå himmel, runt nollan men lite blåsigt ändå så kändes riktigt råkallt ibland. Men med rätt kläder så funkar det!



Även så avslutades ett treveckors träningsblock idag, så nu blir det en fri vecka som kommer!

lördag 3 januari 2015

Finväder idag

Idag var det finväder ute, nollan efter en natt med kallt som gjort marken hård. Så förmiddagen spenderades ute med intervaller uppför på stig, riktigt fint! Har haft mina småsystrar här nu i flera dagar, så i morse hade de Nils ute på promenad under tiden. Sedan efter lunch skjutsade jag de till tåget så det kunde påbörja resan hem till Gotland. Har varit väldigt trevligt att ha dem här, och det har Nils tyckt också! Nu börjar snart alla röda dagar rinna ut i sanden och vardagen ska återupptas, jag planerar att börja skriva lite i början på veckan på min uppgift som ska in i mitten av månaden.

Idag minns vi också Burry Stander som omkom för exakt två år sedan när han blev påkörd av en bil. Denna hyllningsvideo ligger ute på youtube och berör:


Ta det försiktigt där ute!

torsdag 1 januari 2015

2014 en sorts återblick

År 2014 har innehållit drygt 470 timmar träning och tävling varav knappt 400 timmar på en cykelsadel på någon slags typ av cykel. Tänkte mig köra en summering i bildform med lite text till, andra år har jag kört en punktformslista men den får utgå för 2014.

Året omringades i stort av dessa två händelser, som gör mitt liv så mycket rikare! I början av året åkte jag och Marie till Paris och gifte oss, och i oktober så föddes vår son Nils! Det blev en lite omtumlande månad där med sjukhusvistelse i drygt två veckor, men allt har gått så bra så och Nils mår väldigt bra nu!
Finklädda i Paris
Nyfödd liten bebis
Där emellan har det varit mycket cykelrelaterat som jag tänkte visa upp här, innehåller lite minnen och tackningar. Börjar med min fru Marie som gravid flängt med mig runt på vissa tävlingar och dessutom langat åt både mig och kompisar! 

Välförtjänt glasspaus, tack älskling!
Anders Almhed sittandes med kameran ska även ha ett tack för grym support under året!
Här drog jag med honom till Ludvika men bröt loppet med en lånecykel jag lyckades ha sönder efter knappa milen, tack familjen Evertsson för lånecykel och övrig hjälp!
Dalslands XC var en av de inledande tävlingarna och här fick jag tufft motstånd av Johan Fryksenius och David Kangas samt dessa två norrmän i PAR-klassen. Jag körde spurten mot dem och passerade den herre som drog igång spurten, vann således Herr-singel klassen.
Billingeracet var inledande i LL-cupen och jag hade en väldigt tung dag i sadeln.
Långloppscupen drog vidare och nästa tävling ut var Långa lugnet, jag hade dagarna innan sprungit ett 6 km lopp och hade således en riktigt dålig dag även i Falun.

Spurten i Harsprånget där jag sprang dryga 6 km, på tiden 23:38 med ett fåtal kilometer löpträning under 2014.
Efter Falun åkte vi till Gotland på en välbehövlig semester och jag fick vila kroppen lite och suga på den dåliga starten av långloppscupen, vi åkte direkt ifrån Gotland till Stockholm och Lida Loop där jag hade laddat benen för nästa start.

En av mina favoritstarter i cupen, men idag klantade jag till det och fick en usel start. Körde upp mig och var ändå väldigt nöjd i mål, avslutade med ett svalkande dopp i sjön på bilden.
Sommaren rullade vidare och Ränneslättsturen och Mörksuggejakten passerades med helt okej resultat. Kände mig stark i Eksjö och hade riktigt roligt, detsamma i Rättvik, men där med en stress då loppet kändes väldigt stressande och hetsigt. Efter dessa lopp började det bli dags för MTB XCO-SM i Jönköping. Magproblem, eventuellt efter att ha tagit vatten ur klubbstugan och druckit för att därefter få höra att vattnet var slut och jag troligen fått bottenskrap. Under tävlingen hade jag kallsvettningar och dåliga ben.

Skoglöfs Bil som stått för transport under vissa tävlingar i sommar ska ha ett stort tack, till Jönköping fick jag ratta en riktigt fin Caddy.
Hade med mig Rille ned till långlopps-SM i Alingsås. Ett omtalat SM som krockade med en tävling ur långloppscupen. Jag hade bra kropp men punkterade olyckligt och fick jaga massa onödigt.
Under året har jag laddat med kolhydrater ifrån Karamell lagret i Kristinehamn!
Cykelvasan kom och cykeln hade snabbats upp med en stel gaffel och 42 klinga fram, det gav mig ett bra lopp och endast dryga minuten bakom segrande Johan Landström. Det var en mäktig känsla att se ryggen på ledaren med bara 30 km kvar till mål. Till denna bild tänker jag passa på att tacka en annan samarbetspartner Cramo som hjälper mig under året!
Bockstensturen som brukar avsluta långloppscupen gjorde inte detta i år utan var näst sista tävlingen. Men jag körde som om det vore den sista och hade en sjukt rolig dag i sadeln, bra samarbete med Fredrik på bilden och en lerig bana som gjorde att man log. Dagen gav en åttondeplats vilket var säsongens bästa i långloppscupen.
Västgötaloppet avslutade cupen och i totalen hamnade jag på en 13-plats och känns okej då jag tycker att just tävlingarna i långloppscupen i år inte gick något bra. Så ändå hyffsat stabil under året på dessa tävlingar.

Vasaloppet kördes med sjukt hemska spår och en dålig tid.

Jag och Fredrik Berg spenderade en vecka i Las Palmas med att cykla under Januari/Februari
Jag och Marie samlade nästan alla våra skidmil i Björneborg.
Min mest sedda film på min Youtube-kanal:


Det har varit ett grymt 2014 på alla plan. Nu har redan första dagen av 2015 gått och jag och Marie startade träningsåret med att besöka gymmet. Ser fram emot kommande år och dess utmaningar!
Snart kommer min första KTM-cykel och jag ser verkligen fram emot att få cykla på dem under året!

Har säkert glömt någon jag vill säga tacka till, men jag hoppas ni vet vilka ni är och känner och vet att jag uppskattar all den hjälp man får under en säsong, den är guld värd!

Tack och God fortsättning på året 2015!