lördag 30 maj 2015

Långa lugnet

Stack upp till stugan som ligger halvvägs mot falun igårkväll och hann precis komma dit innan det var dags att sova. Allt blev senare och stressigare igår än planerat. Men skönt att sova lite närmre tävlingsplatsen.

På plats i Falun mötte jag Jeppman och gjorde upp med dagens langning som hans föräldrar ska ha tack för, tack!

Tävlingen idag var ungefär som väntat. En vecka med hård belastning på alla sätt gjorde mig lite trött i benen, men kände ändå att det fanns tillfällen när jag kunde trycka på som tidigare under säsongen, men totalt sätt inte samma energi fysiskt och psykiskt. Men det var lite enligt plan, svårt att komma ihåg sånt när man väl är på banan och bara vill gasa! Det var en rolig dag iaf och låg en hel del själv, när jag hade sällskap var det mest i form av Anders ifrån cykloteket, han försvann bakom mig någongång som jag inte minns, men dök upp igen när det var ett par km kvar. Så fick lite härlig press in mot målet. Fick tre kedjehopp under sista milen idag vilket jag inte riktigt förstår. Måste nästan ha varit något som lagt sig på framdrevet och gjort det. För så ska inte shimanos xtr 1x11 hålla på. Måste kolla på det innan lidaloop.

onsdag 27 maj 2015

Harsprånget

Jäkten fortsätter. Ikväll kördes det sista ifrån lägenheten och Marie är där nu och städar det sista inför besiktningen imorgon. Så skönt när det blir en sak mindre att tänka på!

Kom iväg på distans tidigt imorse vid strax efter sju, då hade jag och Nils redan gått en kort morgonpromenad också. Det är lite oroliga nätter nu till råga på allt också. Det är som jag skrivit tidigare mycket att göra, men någonstans får man inte glömma att det är ju positiva grejer man håller på med. Ska ju bli hur skoj och skönt som helst att komma till huset!

Imorgonkväll är det harsprånget, en löpartävling i stan. Likt förra året springer jag med jobbet skoglöfs, men inte likt förra året siktar jag på någon bra tid. 23:36 på tävlingens 6 km förra året. Hade varit sjukt skoj att slå den. Men kommer hålla mig runt 27 minuter. Förra året vart långalugnet en flopp från min sida då ryggen var påverkad och fick inte ner någon kraft i benen. Så i år tar jag det lugnare och hoppas på ett mycket bättre lopp i Falun.

Dags att sova

söndag 24 maj 2015

Distanspass av cykel och köksstommar

Hej

Dagarna flyger förbi med flytt, renovering, skola m.m. Nu försöker jag även vara igång med lite mer strukturerad träning också. Vill hitta någon slags form till Island games om en månad. Har ju världens bästa fru som gör det möjligt för mig att komma iväg på distans när jag bör. Fredag bjöd på 10 mil Mtb och igår bjöd racern på dryga 16 mil fin landsvägsåka.

Idag började dagen med att jag och Nils sprang lite innan frukost, ca 4 km. Ett bra sätt att starta dagen på. Men därefter har det inte varit en sekund lugnt. Vi har flyttpackat och grejat och nu ikväll fick jag hjälp av Rille att köra möbler. Gräsklippning och skruva köksstommar har också stått på dagordningen dessa dagar. Det kommer bli riktigt bra allt, så kan knappt bärga mig tills allt är klart!

Veckan inleddes med ett trevligt besök av Jeppman, han fick se lite stigar runt stan. Men de som följer mig på instagram visste ju redan om det. Jbjrklund heter jag där.

Godnatt

måndag 18 maj 2015

Uppdatering

Ingen cykling att rapportera om. Har för tillfället prioriterat ned att åka Sverige runt på tävlingar trots att alla bilder man sett ifrån Husqvarna och Vårgårda ser sjukt fina ut så har jag valt att vara hemma och rodda med den pågående flytt vi är mitt i. Husrenovering, flytt och livet får ta lite plats denna helg och nästa så hoppas jag att jag är redo för Långa Lugnet sen även med följande Lida loop. Jag har även tänkt då att den vecka som varit skulle försöka vara en återhämtningsvecka, iaf ifrån cyklingen sett och sen försöka få igång några veckor med grundträning inför Island Games på Jersey i slutet av Juni. Så den här veckan lär jag försöka komma igång med lite klok träningen igen. Hoppas allt annat flyter på runtomkring så ska jag försöka träna andra halvan av veckan.

Ser fram emot att flytta ganska ordentligt just nu!

lördag 9 maj 2015

Billingeracet

Årets långa Billingerace avklarat och som alltid en kandidat till årets jobbigaste men också riktigt roligt och fin bana!

Startbacken kändes bra och kom in som sjua ca på första stigarna. Såg flockhart och Lindh segla iväg medan vi andra bildade en andra klunga. Vi var ganska stor klunga fram till Öglunda, men i backen sattes formen för en liten mindre klunga innehållandes mig, sparr, bleckur, norén, ericsson och carlsson. Lite senare fångade vi även innan flockhart som släppt lindh. Vi låg tillsammans fram till Rydpartiet och alla endurospåren då flockhart och bleckur lyckas komma loss. De stigarna var händelserika från de flesta av oss. Ingen körde prickfritt och det vurpades och klickades ur lite här och där. Jag gjorde en över styret flygning bland annat. När de partierna äntligen var klara började det dra ihop sig till målgång. Då var det bara jag, ericsson och norén kvar medan de andra var lite framför. I strupen släppte norén och vi kom ikapp sparr. Jag hade dock inte mycket kvar utan kom imål på en sjunde plats efter de två.

Riktigt rolig tävling och jag är väldigt nöjd med resultatet. Tack till Almhed för service idag! Några fler bilder av honom kommer kanske upp senare, eller en hänvisning till Facebook iaf!

onsdag 6 maj 2015

Vårpremiären och V-serien

Följde upp Lidingöloppet med ett landsvägslopp i skattkärr dagen efter. En kort variant på 80km men då går det undan istället. Vi var 4 st som gillade idén med att attackera och försöka skapa utbrytningar hela racet medan klungan behagligt låg kvar bakom oss och svarade på alla attacker. Jag hade några hundra meter vid några tillfällen men alldeles för svår dag för att klara av att behålla dem. Mot slutet så kom vi loss 6 st och det kändes skönt. Vi kunde få till ett gött samarbete. In mot mål så kom jag fyra. Ingen bra karaktär på banans avslutning för min del. Men ruggigt nöjd med dagen ändå. En rolig dag med dryga 40 km/h.

Igårkväll stod regnet verkligen i backen och det var premiär för värmlandsserien. Karlskoga stod för lerkalaset med en rolig och säker bana. Racet blev lugnt för min del då Hallberg punkade efter start och evertsson missade att ta min rygg. Så jag fick sladda runt själv i leran.

söndag 3 maj 2015

Öijers film från Lidingö

Henrik Öijer filmade hela sitt lopp på Lidingö. Jag figurerar endel i filmen från 25 minuter och framåt. Intressant att se ett helt lopp ifrån styret, inte för att jag har gjort det än. Men i vinter när monarken ska äntras alltmer igen?

Länk till filmen på youtube

lördag 2 maj 2015

Lidingöloppet MTB

Påväg hem ifrån en rolig tävling på Lidingö. Hade räknat med en cykelvasatävling men det skiljde en del! En tight fartfylld bana med mycket kurvor och backar. Även doserade kurvor och viss fin stig på stenhäll. Var inte så uppmanade till bra samarbete i klunga.
Jag kom lite sent till fållan och kom långt bak. Fick försöka jobba mig uppåt under början av loppet men det var svårt. Hade ingen chans att haka på första grupp. Men efter lite envishet hamnade jag i andra grupp med starkingar på B som Brengdahl, Bleckur, Berg, Norén och Öijer och så (jag) Björklund. Vi jobbade på och efter vi passerat stadion ut på slinga två så började gruppen minska och vi var så småningom en kvartet. Brengdahl släpper lucka för att sen komma vrålstarkt i en brant kort backe. Riktigt grymt driv uppför den och där skapar han en lucka till oss och säkrar sjundeplatsen. Jag drar mycket in till stadion och målgång för att se mig passerad precis innan upploppet och Bleckur tar 8onde och Johan Norén 9onde och jag kommer in på tionde.
En rolig dag på sadeln och nu är vi halvvägs hem. Anders almhed kör och har servat mig suveränt idag!