söndag 31 januari 2016

Cykelbara stigar och socialträning

Har i helgen varit bortskämd med cykelbara stigar här i Kristinehamn. Väldigt fin cykling i skogen har det faktiskt varit. Började igår med att jag tog Nils i cykelvagnen och så åkte vi ut 1,5 timme. Det började såklart regna och blåste en hel del men han var så nöjd så både sovandes och vaken. Misärtålig kille, eller så sitter han bara väldigt bra och skyddad i vagnen! När jag kom hem bytte jag från crossen till mountainbiken och for ut på stigar. Hittade då Anders Lundin i skogen och så höll vi sällskap resten av tiden och han visade mig lite nytt. Idag mötte jag upp James i Väsetrakten och så cyklade vi lite utforskandedistans innan vi anlände i Kristinehamn igen. Lugn cykling får summera helgen men dryga 8:a timmar iaf utomhus.

lördag 30 januari 2016

KTM Bikes SWE

Nytt för i år är att vi är två stycken som sitter på KTM cyklar genom Combisport. Det är jag och Karlstadsbon Johan Fryksenius, vi kommer att cykla för olika klubbar men har valt att ändå försöka gå ihop i en gemenskap och skapat oss en teamsida på facebook. Det ska bli riktigt skoj då vi ändå bor nära varandra och ha lite mer gemenskap för att försöka dra nytta av varandra ute på tävlingarna!

På facebook hittar du oss här, så gå gärna in och gilla vår sida!

Flera gemensamma samarbetspartner har vi genom Caout som ser till att vi håller oss pigga med energi ifrån Winforce och Suunto som ser till att vi har full koll på alla träningsdetaljer.

onsdag 27 januari 2016

Ex-jobb

Nu har jag påbörjat sista terminen av det treåriga programmet jag läser. Denna termin innebär alltså C-uppsatsskrivande, i skrivande stund har jag inte klart för mig vad jag ska ta mig an att studera närmre. Jag har säkert haft några bra idéer under dessa tre år, men inte riktigt noterat dem någonstans. Så framför mig nu har jag lite brainstorming och spånande att ta mig an.

Nu är vintern borta och jag börjar fundera på att cykla ute vilken dag som helst. Har blivit mycket monark senaste tiden, likaså igår och idag. Denna fart som töande har så dröjer det inte innan det är isfritt i skogen, har gått ruskigt fort att få fram barmark denna gång.

torsdag 21 januari 2016

Träningsflyt och insparad vila

Har haft bra träningsflyt nu några dagar och det gäller att ta till vara på det! Dubbelpass både tisdag och onsdag och ett singelpass idag. Dagens pass blev en 60 min lång intervall på monarken. Planen var 20 min*3 men jag märkte att jag valt lite för låg belastning för detta och hoppade vilan istället. Konstigt för ändå efter cirka 5 min in på passet när jag ändå trodde att det skulle bli 3 stycken 20 minutare så var jag helt säker på att detta fixar jag inte, 10 minuter senare så var snarare tanken på att jag kör 2*30, sedan blev det att men 40 minuter kanske går och så vilar jag inför 20 nya minuter. Men så långt in på passet så var det ju bara onödigt att vila när jag istället kunde duscha lite extra för den insparade vilan. Egentligen var det inte så jobbigt heller dessa 60 minuter och känns skönt att jag hanterar 4,35w/kg i 60 minuter utan att helt förta mig fysiskt, bara psykiskt.

Dom andra dagarna har bjudit på monark*3 samt ett vackert klassiskt skidpass på hultet under en klar stjärnhimmel.

söndag 17 januari 2016

Cyclocross på tvn

Hamnade i soffan och zappade förbi någon viasatkanal som tydligen visar en repris av dagens race i världscupen cyclocross. Just nu är det damerna, och efter kommer herrarnas tävling. Kul!

Helgen har varit kall, igår var det runt -18 och jag körde ett pass på skidorna på förmiddagen innan jag och Marie åkte mot Karlstad för att se på hockey. Färjestad mot Linköping. En osportslig match som vanns av Linköping. Men var ett par år sedan jag såg SHL nu och det var skoj att vara på plats igen! Idag har det blivit gymträning och senare ett monarkpass och lite fix hemma.

Imorgon väntar andra inskolningsveckan för mig och Nils och får se om allt går planenligt denna vecka, förra veckan gick ju så himla bra. Träning i veckan blir nog mest monark och skidor, på något sätt som det passar in i vardagen. Vill ha lite varmare temperaturer innan jag ger mig ut på cykeln igen känner jag.

torsdag 14 januari 2016

Inskolning

Just nu sker in inskolning av Nils på förskolan. Så denna vecka har jag spenderat mycket tid med honom på förskolan, han har varit riktigt duktig! Jag gick in i veckan med en sjukdom och ställde in söndagens tänkta skiddistans. Fick lite halsont och snuvighet som var borta redan på onsdagskvällen. För mig var det en rekordkort sjukdom, kanske beror på sömntimmen vi haft på förskolan om dagarna, samt att jag varit duktig på att vila som jag inte är annars när jag är sjuk. Skönt iaf att kunna åka en timmes skidor igår för att rensa ur bihålorna och idag gick det fint att köra ett styrkepass på monarken. Göörbra! Imorgon tänkte jag vila för att kroppen ska få chans att komma ifatt.

Inskolning av både Nils och mig på skidor har skett sedan jag senast bloggade alltså.

tisdag 5 januari 2016

Inför 2016

Årets tävlingshoj, en KTM Scarp Prestige
Inför 2016 så är det största nya för mig att jag kommer sadla en heldämpad cykel. Kommer alltså fortsätta cykla med och för KTM och har ju bara bra erfarenheter ifrån årets material så ser verkligen fram emot att få hem denna cykel och att få testa den! Annars är det långloppsfokus som gäller 2016, och inleder antagligen med Kolmårdsbiken eller Lidingöloppet. Lidingöloppet är jag redan anmäld till, det var ett av de loppen som överraskade mest positivt förra året och var ju riktigt roligt! Svängigt och fartfyllt med mycket accelerationer.

Klart är även att jag fortsätter med Winforce genomtänkta produkter. Något jag använt i flera år nu och är väldigt glad att Caout vill fortsätta hjälpa mig!

lördag 2 januari 2016

Snöande

Nu har vi fått en del snö här i Kristinehamn, skönt! Jag och Nils var ute på morgonen idag och gjorde en provrunda i hans vagn. Mer för att få in rutinerna vad gäller kläder och koppling av vagn, än fokus på rundan. Så en dryg halvtimme fick vi till medan Marie var på gymmet, perfekt! Efter det så klädde jag av mig några lager plagg och satte mig i källaren på monarken, frös i början men varm sen, precis som det är vid utomhusaktivitet. Inledde med ett åstrandstest som pågick i 2 minuter innan jag upptäckte att kedjan var i akut behov av att bli spänd. Sagt och gjort, sedan körde jag ett nytt test som uppvärmning inför dagens träning som fick bli 6 stycken 4 minutare.

Nils blir snabbt trött när man åker vagn av något slag.
Nu har brasan varit tänd på övervåningen en timme, så nu väntar en stunds pusslande!