söndag 27 mars 2016

Påskdagen

Påskdagen idag och jag har varit ute på distans. Kom iväg sent för mig, efter nio och körde två timmar själv innan jag mötte upp James som var sugen på stigcykla idag. Vi körde på i ungefär två timmar också, innan jag hade en timma kvar hem. Så det var perfekt för mina tänkta fem timmar idag. Dock blir det ju lite stopptid, så i rulltid hade jag bara drygt 4,5 timme idag. Men det var lagom och begränsade energiintaget därefter och efter allt påskgodis.

Idag var det över 12 grader även där inte solen låg på, känns att vi snart lägger mars månad bakom oss och går in i april, som även är säsongsupptaktsmånad. Det blir väl så skoj!
Tyvärr har det uppstått lite leveransbekymmer ifrån KTM´s fabriker så min fina scarp låter sig väntas på än så länge. Skönt att jag har kvar förra årets tävlingscykel, så känner ingen stress för detta, men mycket tråkigt så klart.

Påsken har varit god, i fredags tränades det på förmiddagen innan vi åt påsklunch med Maries familj. Lördagen kördes bara ett kortare monarkpass för att sedan umgås med familjen och inviga grillen och uterummet i vårvädret.

fredag 11 mars 2016

När sjukstugan knackar på dörren...

Trodde minnsann att jag klarat mig, men trots avsaknad av ringklockor på huset hittade magsjukan mig.

Haft en fredagkväll som back in the days... Nu har jag försiktigt druckit blåbärssoppa och ska försöka sova...

Vår på ingång igen

Vi hade ju vår här ett tag i början på februari, men våren försvann och nu verkar det som den är på ingång igen! Igår var det strålande sol och samma lika idag. Fint!

Igår blev det monark på morgonen och gym på kvällningen innan Nils skulle ha sitt babysim. Alla tre passen gick bra. Jag körde 5 stycken 9 minuters intervaller med dryga 2 minuter vila. Körde lite olika mellan statisk kadens och 40/20 principen.

I helgen hoppas jag få till lite skidåkning imorgon, som säsongens sista, sedan är det medlemsmöte i cykelklubben.

onsdag 9 mars 2016

När sjukstugan lämnar huset..

Söndagskvällen förvandlades snabbt ifrån att sitta på konsert till att komma hem och torka spyor. Ibland går det snabbt. Min syster och tillika barnvakten ringde och sa att det kommit kräk när Nils somnat, trodde först det är sånt som händer i samband med hostning. Men det stod klart snabbt att vi fått påhälsning av magsjukan. Den drabbade även Marie samma natt och nu har det varit några dagar med sjukstuga här hemma. Igår kände man dock vändningen och det är väldigt skönt när man känner att energi börjar komma tillbaka, och alla handdukar och lakan bli tvättade och fräscha igen. En skön känsla. Jag verkar ha klarat mig denna gång, vilket är väldigt skönt. Enklare om någon i hushållet är frisk och kan greja på som vanligt, dock har jag varit riktigt trött. Tog mig ner i källaren igår och fick till ett pass som stärkte energin i min kropp en hel del. Omotiverad och oinspirerad klev jag på ett pass med 6 st lågkadensfyror efter mycket velande. Det blev iaf 6 stycken på ca 340 W och det kändes alldeles lagom igår på alla sätt. Inte jobbigt utan bara stärkande. Nu hoppas vi att sjukstugan lämnat oss för denna gång.

Nu sitter jag och pluggar och väntar på att få göra en testintervju med en klasskamrat.

söndag 6 mars 2016

Stafettvasan och Vasaloppet

I fredags körde vi i Team Skoglöfs Bil stafettvasan i kraftigt snöfall! Det var såklart riktigt skoj och jag älskar ju när man får slita lite. Jag körde första sträckan och var på plats strax innan 8a, start vid 9. Kan konstatera att man ska vara tidigare än så för att få en bra startplats och jag blev besviken över detta då det betydde köande uppför startbacken. Bättring till nästa år. Fram till smågan hade jag ändå bara ett par minuter sämre än förra året, trots föret som var betydligt sämre i år. Det var omöjligt att köra om för en svag kille som mig, så man fick rätta sig in i ledet även om man kände sig starkare, men inte så pass stark så man kunde passera i något av de andra spåren. Frustrerande. Tog mig till Mångsbodarna också, och då hade tiden hunnit bli ungefär 10 minuter sämre än förra året, och nästan 100 placeringar sämre... Jag växlade till min kamrat, och plockade av mig chippet och drack blåbärssoppa. Sedan ställde jag mig i spåret igen för att köra ända till Evertsberg därifrån jag skulle få skjuts. Så jag fick en fin dag i spåret med skidor som snön fryste i i fästzonen. Laget presterade riktigt bra och i mål var vi på plats 115 av de 1700 startande, faktiskt 5 placeringar bättre än förra året!

Dagen efter var jag uppe i Arla morgonstund och skidade från Moraparken till Eldris och tillbaka innan vi käkade hotellfrukost och åkte hemåt.

Idag blev det monark med ett pågående Vasalopp på datorn. Körde drygt fyra timmar, och snittade 220 W under de timmarna. Bra träningshelg! Ikväll blir det en middag med frun i Karlstad på någon ännu icke bestämd restaurang och sedan en konsert på det.

torsdag 3 mars 2016

Imorgon stafettvasan

Idag åker vi upp i stafettlaget till Mora för att inkvartera oss inför stafetten imorgon. Ska bli riktigt skoj att köra för andra året. Jag har startsträckan som förra året, verkar dock bli snöfall imorgon jämfört mot förra årets sol och finväder. Ska ändå gå inför att slå min fjolårstid till Mångsbodarna på 1:23. Hade dryga 40 min till Smågan minns jag. Jag åker med mina "finskidor" vilka inte har gått en endaste meter denna säsong, känns lite som en chansning då jag bara skrapat av sommarförvaringsvallan. Men hoppas de ska gå framåt.

Nu är vi inne i Mars, och det är den månaden då träningen ska flyttas mer utomhus, dock just nu är jag inte så sugen på slaskcykling utomhus. Har haft ett riktigt bra flyt på monarken i vintern och den lockar mig ännu någon vecka till kan jag meddela! T.ex. så räknar jag med att köra en vasaloppsdistans på söndag. Våren vi hade i månadsskiftet januari/februari stannade av, och nu är det mest vinter.