söndag 25 september 2016

UCI cat 2 och swecup

Andra dagen i Göteborg och race på samma bana som igår. Större startfält då det idag var UCI-status på tävlingen, så det lockade en belgare, någon dansk och någon norsk och ett gäng starka svenskar!

Igår såg jag att jag slutade på en niondeplats. Samma inledning på resultatet som jag hade förra året, idag slutade jag 14 och då hade jag 5 utlänningar framför mig. Jag är mycket mer nöjd idag, det kändes liksom bättre både på cykeln och fysiskt. Så jag tror att min form inte riktigt är där den ska efter en kortare sjukdomsperiod och att det tekniska kommer nog mer och mer.

Göteborg har bjudit på en snustorr bana, fint väder och bra tävlingar! Dock mindre tryck i skogen än det brukar vara tycker jag, men folk vill nog se lera.

Har haft en bra helg med familjen och som jag sagt förut, gillar att crossen är igång. Nu måste jag bara träna lite också!

lördag 24 september 2016

Cx Göteborg, dag 1

Idag öppnades cross-säsongen och cxpokalen med dag 1 i Göteborg. Jag, Marie och Nils åkte ner under förmiddagen och var framme strax innan kl 13. Två timmar innan start. Hann få koll på banan ett varv, stora drag som förra årets bana, ingen lera dock.

Tycker jag hade en bra start idag, men ändå vart jag helt avhängd av den gruppen jag trodde jag skulle kunna följa under första varvet. Hamnade med en gång i ingenmansland och tävlade ensam i 60 minuter typ. Känslan var inte toppen och det kanske var därför jag inte var med riktigt. Har ju varit sjuk samt inte haft så många crosstimmar innan idag, så förhoppningsvis var detta en nödvändig starter.

Riktigt roligt och ser fram emot imorgon och resten av säsongen!

Nu är vi inkvartering på ett scandic och Nils sover. Så vi sitter mest tysta i rummet och ska väl sova snart också. Hade hoppat surfa fram lite resultat ifrån idag, men det ser mörkt ut.

torsdag 22 september 2016

Crosscrosscross

Cross hela veckan lång. Har kört korta pass denna vecka, under timmen. Har gjort en liten crossbana i närheten och cirkulerat på den några varv och finslipat teknik, eller finslipat kanske är överdrivet sagt men börja sätta mig in i crossandet igen. Det är såklart riktigt roligt och har gått helt okej tycker jag! Avstigning, löpning i backen, påhopp, skråkörning, tighta kurvor, småhopp med cykeln och springa i trappor med cykeln. Allt ska sitta. Får inte glömma att jag har tränat starter också.

Nu har jag precis sett de första varven av crossvegas, men känner mig lite trött och kommer inte se resten nu utan gå i säng.

Sista arbetsdagen imorgon och sedan stundar premiärhelgen för cxpokalen som är årets cup, samt SWEcup och UCI-klassad tävling i Göteborg på söndag. Blir en bra helg! Dock risk för att den blir för torr då det känns som det regnat sparsamt i Sverige det senaste. Men vi får se på lördag vad de hittat på i Slottsskogen. Banan där är oavsett torrt eller lerigt väldigt rolig.

lördag 17 september 2016

Hemmafix

Har tagit ett riktigt break vad gäller träningen. Blev sjuk lagom tills jag hade tänkt försöka dra igång med lite träning. Så idag rullade jag enbart, tränade inte. Får se om något rull hinns med imorgon, skulle vara kul för att få reka en ny crossbana och så hoppas jag på träning på måndag istället.

Har fått lite annat nyttigt gjort idag som att damma och städa hemma. Grannen var förbi på morgonen och gav instruktioner i trädbeskärning och helt plötsligt hade jag ägnat ett par timmar åt det idag, perfekt! Detta är något som hängt över mig ett tag, ett päronträd som sett förfärligt ut. Hoppas det blev bättre nu iaf! Och lite försenat födelsedagsfika för mig också med Maries föräldrar.

Imorgon har vi planerat en dag i Örebro med lite besök, affärer och kanske hallagårdens djurpark.

torsdag 15 september 2016

Noll tränat

Noll träningsminuter har det blivit denna vecka som nu lider mot sitt slut. Det får bli en lugn mellanvecka mellan mtb och cykelcrossen. Dock onödigt lugn kan jag tycka. Men idag hade jag tänkt träna. Men en snuva tog ordentligt tag om mig och jag har nyst och snorat hela dagen. Men inte sjuk annars. Nils babysim började idag också så jag har fått bada iaf, och efter det kändes snuvan lite bättre.

Hoppas på träning imorgon, lördag och eventuellt söndag. Mest att få rulla på crossen lite så är jag nöjd.

söndag 11 september 2016

Långlopps-SM






Jag kom till start och hade faktiskt en bra känsla idag, kände inget i halsen eller övrigt. Skönt. Starten gick uppför startbacken och det sållade fältet ingenting som väntat. Sen väntade dryga 2 mil grusväg som gör att om fältet varit påväg att bli utsträckt så samlas det ihop igen. Jag lyckades dessvärre få två kedjehopp under den första slingan. Har klarat mig hela säsongen ifrån detta som drabbade mig ofta förra året. Tre gånger skedde det då här i Ånnaboda. Idag skedde det två gånger, det märkliga i år var att det hände på inte stökig terräng. Måste verkligen ha haft otur och fått upp något som hjälpt kedjan av. Drygt var det iaf. Efter första gången kunde jag ansluta till den samlade klungan, men andra gången så var det kört. Då var fältet redan isär och jag var sist då. Tråkigt värre. Hade tur att Jocke Bernström i H30 kom ifatt efter drygt 25 km. Sedan låg han och jag tillsammans hela tävlingen och hade ett bra samarbete. Han drog på platten, jag drog uppför och vi hjälptes åt utför. Bra jobbat helt enkelt. Han vann H30 och jag blev 17 i elit. Jag är inte nöjd, men glad att jag kom till start, att känslan var bra och att det kändes mycket bättre i skogen än förra helgen i Varberg.

Detta satte punkt för MTB 2016, och jag tackar alla som hjälper mig. Famil, vänner och bekanta och alla sponsorer som ses till vänster här på sidan <------------ p="">
Tack!

Vi hörs vidare här om träning och cykelcross.

Alla foton av Anders Almhed

lördag 10 september 2016

Lotteri

Här sitter jag kvällen innan SM och är ännu inte helt säker på start. Har agerat idag som om jag ska starta imorgon så får vi se om det blir så eller inte. Ett lotteri över natten. Om jag startar vilket jag tror och hoppas så blir det även ett lotteri att se vilket slag kropp och ben är i imorgon. De kan vara över förväntat om man har tur då jag ändå tagit det extra lugnt dessa dagar. Ett lugnare väckningspass än vanligt blev det idag också.

Vi hoppas på det bästa!

fredag 9 september 2016

Uppdatering

Hej och hå!

Ja sen senast har det körts en Bockstenstur. Hade en fin och trevlig långhelg med familjen i Varberg och kryddade det med det 100km långa loppet. Gick omkull tidigt i en sväng och skrapade upp benet lite men kunde köra vidare. Låg i en klunga med Sebastian Olsson, Öijer, Fredrik från Kolmården m.fl. Hade bra tryck uppför men inget vidare driv på platten. Det gjorde att jag fick släppa starka Sebastian olsson på körning tillbaks mot Varberg. Kom i mål med Öijer och Erik Åkesson, sist av oss gossar. Det gav mig en 14e plats i elit. Inte nöjd.

Nu framöver kvarstår Långlopps-SM på söndag. Fick lite ömhet i halsen igår och lätt halsont imorse när jag vaknade. Får se vart det tar vägen, om jag får ett planerat avslut på MTB-säsongen, eller om den redan är slut. Närmaste dygnet får avgöra. Annars så gäller det att sadla om till crossen och inleda den säsongen, vilket jag är sjukt taggad på!

Vi hörs!