fredag 27 februari 2015

Bilder KTM Myroon Master

Cykeln är nu avplastad och klar för användning. Detta kommer alltså bli min träningscykel för året, tävlingscykeln väntar jag ännu på. Jag tycker cykeln har en riktigt snygg design och detaljrik.






måndag 23 februari 2015

Hemresa och ny cykel!

Imorse var det uppstigning tidigt, Nils ville upp tidigare än den tidiga klockan som vi ställt. Målet var att hinna med färjan 7:30 ifrån Visby. Lugn överfärd och sen en bilresa på 4 timmar med omväxlande väder. Nils ville däremot inte sova under bilresan, så han var och omväxlande glad och tröttledsen. När vi väl kom hem på eftermiddagen så är det ju endel att packa in och upp, handla, hämta ny cykel (som man gärna vill pilla med), laga mat och andra bestyr så då kan det också bli svårt med hans sömn. Men nu har han äntligen lyckats somna.

Har lyft cykeln ur kartongen är det enda jag gjort, och första titten är imponerande, ser riktigt fin ut! Längtar efter första rundan!

Börjar nu få lite för många cyklar hemma så hör av er om ni ska köpa begagnat!

Efter 1,5 vecka på Gotland är det dags att återgå till vardag, imorgon är det skola som gäller och lite andra ärenden, har planerat för lite lugnare träningsdagar nu också då jag kunde träna mer än tänkt på Gotland. Känns skönt så man kanske hinner komma ikapp lite!

onsdag 18 februari 2015

Blåsig distans på ön

Idag körde jag en fyratimmars på Gotland, blåsigt värre och ingen vila för det finns ju inga backar att vila i. Blev ett kanonpass, punkterade efter 40 minuter, men i med sista slangen och körde vidare. Tog mig till Etelhem där jag körde 3 intervaller på 15 minuter styck i motionsspåret. Lite mer terränglikt motionsspår. Fint att få vara på Gotland och köra stig/terräng. Efter intervallerna hade jag att göra i två timmar till i blåsten som åt vissa riktningar var riktigt hård.

tisdag 17 februari 2015

Island Games

Idag har jag ägnat förmiddagen åt att försöka skaffa lite hjälp inför Island Games resan som kommer bli av i sommar. Känns riktigt roligt och ärofyllt att få representera Gotland och att få delta i ett mästerskap. Lärorikt på många sätt!

Har därför idag skapat en flik här ovan som heter Island Games, men idag så kan du även trycka här

söndag 15 februari 2015

Gotlandsdagar

Idag har dagen bestått av dop. Det är Nils och hans kusin Lilly som döpts. Det var en lyckad tillställning med efterföljande god mat och fika!

Igår var jag till Visby och cyklade lite, cyklade på snabba och i stort torra stigar runt Visby, en riktigt grym runda i den medeltida staden Visby med tillhörande vackra omgivningar! En toppkandidat till bästa passet när årslistans ska summeras om 10 månader. Kände mig som ett kosläpp på våren med de torra snabba stigarna och med den fina omgivningen! Därefter blev det en semla samtidigt som hade träff med ansvarig om Island Games-resan i Juni.


torsdag 12 februari 2015

Konferens och postproblem

Nu har vi i klassen varit med på konferens i två dagar i Karlstad. Konferensen Idrott och mångfald -kan alla våra med? En väldigt intressant och nyttig konferens som behövs i idrotten! Det var intressanta föreläsningar och det toppades med avslutningen som bestod av Mr tourette och jag. Pelle Sandstrak som verkligen inspirerade och berörde!

Jag inledde med tidigt gym imorse med efterföljande frukost i bilen för att hinna med den hektiska morgonen. Det blev perfekt tidsmässigt.

Postproblemet består av att posten verkar ha lite problem med att leverera min cykel, en cykel som var beräknad till mig idag så jag skulle kunna ha med den till Gotland imorgonbitti, men den scannades in för transport i förrgår, sedan har inget mer hänt om man kollar kollinumret. Pratat med posten och ett ärende är startat men inget mer än så, tråkigt värre.

måndag 9 februari 2015

Måndag

Godmorgon bloggen!
Blev en distans på cykeln igår knappa 4 timmar och knappa 9 mil i väldigt vackert och underlag som inte gjorde en skitig alls! Då Nils inte blivit bättre under natten kunde jag inte riktigt slappna av ute, så jag körde på min runda utan att fundera på att skarva eller ta onödiga pauser och när jag kom hem ringde vi vårdcentralen och fick en tid på kvällen. Det slutade med bricanyl för hans del och tror det har börjat rensa ur hans system nu iaf, väldigt skönt!

Ny vecka nu och för mig blir fokus på att försöka skriva lite på arbetet som ska in nästa vecka och så en intressant föreläsning med Al Smith och sedan konferens om idrott och mångfald.
Idag är det vilodag och sen ska jag försöka träna 6 pass kommande 3 dagar innan vi åker till Gotland på fredag!

söndag 8 februari 2015

Skidåkning

Igår blev det skidåkning på fjället här i Kristinehamn, iaf i sina bästa stunder är det lika fint som på fjället! Det var jättefin skidåkning och jag fick ihop 2,5 timme och dryga 36 km. Valde att köra mycket kupering då jag ju står för startsträckan i stafettvasan! Hade bra fäste igår och då är det en fröjd att klättra!

Hade egentligen velat skiddistansa idag med, men tror inte min skidovana kropp pallar det så det blir cykel istället. Får se vilka vägar som är farbara idag, inte alla grusvägar som är plogade. Har varit vaken sen 05 nu och försökt underhålla Nils och få i mig frukost så att Marie ska få sova lite längre ostört, har ju gått bra hittills och det är alltid gött! Nils är ännu hostig och ansträngd i andningen, borde vända nu någon dag, annars får det bli nytt besök hos VC.

Igår var det ju lite att man tänkte att jag kommer sakna att inte köra vasaloppet i år. Det var en fin dag!

fredag 6 februari 2015

Fredag

Tidigt på gymmet imorse, kände mig inte alert när jag klev ur sängen efter en natt där jag inte riktigt visste hur jag sovit. Kändes som jag varit vaken mest hela tiden men ändå tror jag inte det. Sammanfattas bäst som kvantitets sömn än kvalitets. Men gymmet gick iaf hur bra som helst! Stark och bra teknik! Hem för frukost och möttes av en piggare Marie men lite sjukare Nils. Just nu sover han i famnen min.

I eftermiddag ska jag jobba likt igår, det är riktigt skoj att göra inhopp på jobbet!

torsdag 5 februari 2015

Hej

Hej!
Avverkat ett grymt morgonpass på monarken idag, en riktigt skön känsla passet igenom när jag körde 40 min tröskel. Annars är det sjukstuga här hemma, lagom när jag blev frisk insjuknade Marie som ännu är ordentligt sjuk med mycket halsont. Nils har klarat sig länge men under gårdagen kom lite hostande smygande så idag får vi åka och kolla upp honom så tidigt som möjligt då vi åker till Gotland nästa vecka så är det skönt att inte dra för länge på det här. Annars är tanken att jag ska jobba i eftermiddag och eventuellt åka lite skidor ikväll efter jobbet om sjukstugan hemma är relativ lugn. Det har ploppat upp ett skidspår på björkvallen, väldigt nära oss som jag tänkte kolla upp. Dock är risken för att folk promenerar där extremt stor.

söndag 1 februari 2015

Back in training

Är från och med idag tillbaka i träningens underbara värld! Rörde på mig 20 minuter på monarken i fredags och en timme i snön igår men inte som tänkt träning. Imorse var jag på gymmet och tränade och efter lunchen en timmes stakning i Karlskoga. Har ju kommit sjukt mycket snö nu vilket är gött. Det har kommit mängder tidigare i år också men alltid följts upp av regn men inte denna gång! Säsongspremiär på skidorna för mig och det kändes bra, en dryg månad kvar innan team Skoglöfsbil står för start i stafettvasan!