lördag 30 juli 2011

Halvt packad.

Cyklarna på, nu ska bara resten in också för tävling samt 1vecka på Gotland.
Blommorna vattnas hela veckan lång.
Tänkte snart bege mig. Ser fram emot tävlingen imorgon och att därefter spendera 1vecka på gotland. Vädret enligt yr.no just nu är väldigt lovande för båda tävling och gotland. Så jag ska väll slutföra mitt packande och så åka. Engelbrektsturen imorgon är första gången tävlingen är, så har inget att förbättra från förra året, utan det blir att gå ut hårt helt enkelt och göra det svårare att slå tiden nästa år istället!

The Swell Season - Two-Headed Boy


Lyssnar på lite fräsch musik och läser tidningen. Ute är det grymt väder och jag ska snart ut och rulla lite!

torsdag 28 juli 2011

Engelbrektsturen

Ikväll körde jag sista planerade träningspasset i min uppladdning inför Engelbrektsturen på söndag. Benen var lika stumma som vanligt. Jag körde lite kortare intervaller utomhus, kvavt och syrefattigt. Men jag njuter av det här vädret, riktigt fint!

1 arbetsdag kvar innan en veckas semester väntar! Så då packar jag ihop mitt och drar mot tävling under lördagen och därefter väntar 1 vecka på Gotland! Då måste jag hårdträna kubb, eller iaf kasta någongång innan Vm på lördagen. Man kan se gruppindelningen på Vmkubbs hemsida

onsdag 27 juli 2011

1 Timme extra sömn...

Imorse vaknade jag och tänkte varför ringer aldrig klockan, brukar vakna innan den ringer men nu kändes det inte riktigt rätt. Sträckte mig efter klockan och så stod den på 07:37 och inte 06:37 som jag hade tänkt. Börjar jobbet kl 08, så det en lugn och stress fri frukost hann jag inte riktigt med. Men jag var på jobbet inom tid iaf! Imorgon är planen att återgå till det normala, stiga upp 06:37 och ha en lugn och skön morgon.

Igårkväll blev det rullskidor, en ca 18Km på timmen. Gott att variera sig och träna de lilla man har kvar av överkroppsmuskler.
Och ikväll blev det lite MTB, 1varv på björkvallen och 2 på kullhagarna därefter mötte jag upp Kent så kollade vi lite på den framtida banan för Adventure Race som vi ska snitsla upp. Så det blev 1 timme lugnt där.

Snart dags att sova kanske så man inte gör om samma bedrift imorgon.

måndag 25 juli 2011

cyclecross

Colorado Cyclecross
Denna film cirkulerar på nätet just nu, och får mig att verkligen vilja ha en cyclecross till hösten/vintern.
Helt klart en sevärd filmsnutt!

Under kvällens träning så ingick ju momentet nedfallet träd att hoppa över, kan erkänna att den rörelsen kliva av, lyfta och springa och så på cykeln smidigt igen fanns inte riktigt i mig. Men kan helt klart tränas upp:)

Tempoträning

Idag försökte jag få till mig något liknande en tempotävling. Hittade en ganska snabb bana, lite teknisk också, med en del stigning. Körde 5 varv på den och fick ihop 35min effektiv pulshöjande träning. Det var kul med något nytt som omväxling.

Har satt på ett Furious Fred bak på Scale 40:n, svårt att säga hur det är jämfört med något annat, om jag märker något i lättrullhet eller så. Men jag har inte märkt av sämre fäste än, även när jag krängde i backarna idag. Har noterat att jag låter inte riktigt lika mycket som en bandvagn på slät asfalt. Så lite mer lättrullat är det då kanske! Men jag är riktigt nöjd med mina Rocket Ron på andra hojen, och det är ett lite säkrare kort ifall det faller lite regn natten innan en tävling eller så. Har man inte 2par hjulset så har man inte. Så då tror jag Rocket Ron är bra. Hade gärna haft ett set till med en annan däckuppsättning på.

Idag har jag blivit Morbror igen! Grattis till Fam Guthenberg! Det blev en liten pojk, som jag verkligen ser fram emot att få träffa nästa vecka då jag kommer till Gotland för 1vecka semester (Kubbtränande och tävlande också såklart Jucke;))

söndag 24 juli 2011

Mötte en kallfront

Idag fick jag erfarenheten av att cykla rakt in i en kallfront. Dagens tänkta 4timmar blev 2:55 och minst 10mil blev 8,2mil. Det började bra, jag var perfekt klädd och lagom varm. Efter 1,5mil började ett skönt sommarregn som var helt okej att leva med. Efter 3,5mil så kom de mörka mörka molnen och från vindstilla till kanske 10m/s så kom regnet/haglet rakt framifrån och blästrade mig över kroppen. Så strax efter storfors hade jag blivit väldigt kylslagen så då bestämde jag mig för närmaste vägen hem, vilket ännu var ca 3,5mil. Den tiden det tog att cykla hemåt så slöt det under 5min, blåste ännu men det var så tanken var att blir det bara uppehåll så ska jag fortsätta. Men som tur var så började det regna igen så det blev att öka för att komma hem någongång. Det var nog det bästa, hade jag fortsatt om det blivit uppehåll hade jag kanske fått upp värmen. Men nu kom jag hem och gick rakt in i duschen, den duschen var riktigt skön!
Usch vad pulsen sjönk på slutet.
Om det inte blir ordentligt med bättre väder snart kommer sommaren 2011 att bli den sämsta jag varit med om vädermässigt. Tycker det har varit riktigt kasst väder.

lördag 23 juli 2011

Backpass

Idag har jag instruerat formen 4*4 intervaller för Marie. Dessa intervaller genomfördes i en lagom lång asfalterad backe och hon fixade det galant!
Det har ju sagts regn hela dagen idag, men det har det inte riktigt varit, utan regn fram till 10 kanske, sedan har det varit riktigt varmt och fint väder!

Kubbnytt

En intressant blogg för oss kubbspelare har dykt upp på internet.
Det är det dominerande laget Team Ekeby som skaffat sig en blogg. Som alla vet så är det ju snart dags för det årliga Kubb Vm som spelas på Gotland. Om exakt 2 veckor står man där på gräsplanen i Rone i Lag Gloria Victis och skall försvara sitt VM-guld, mot bla Team Ekeby.

fredag 22 juli 2011

The social network

Jag och Marie har ivkäll sett filmen The social network, filmen om Thefacebook.com. Det var en av de bättre filmerna jag sett på senaste tiden och kan rekomendera den! Helt otroligt vilken spridning och hur det kan gå till från att en idé kläcks, hur det kan urarta och bli något helt galet. Se den!
Trailer

torsdag 21 juli 2011

Kvistmossvägen

Dagens kurvor
Har kört 4 6min intervaller på kvistmossvägen idag. Den duger fint för skidintervaller på vintern och cykelintervaller nu på sommaren! Behöver inte säga att mina ben var onda från början.

onsdag 20 juli 2011

Nytt PB

Nytt PB med mosiga ben fick det bli ikväll. Ikväll blev det gårdagens tänkta pass. Jag Maxade 2varv på Björkvallen och fick bästa tiden 21:57, första varvet gick på 22:08. Vad jag minns har jag aldrig varit nere på 21 och sniffat iaf, så det är ju positivt. Benen var redan slut efter styrketräningen igår, så jag kramade ur det lilla som inte fanns så imorgon kommer jag nog inte ur sängen!

Målgång på Mörksuggejakten.
En liten fundering jag har är om de flesta kommer åka 29" till nästa år på långlopppscupen? Jag har aldrig testat någon så jag vet inte alls hur dem beter sig. Men det känns som om många pratar om dem runt om på nätet och att det är det "nya". Hade varit intressant att testa en och få sig en uppfattning om hur dem är. Det kanske inte passar alla, spelar det roll om man är kort? Blir den klumpigare då att man inte har någon större fördel?

tisdag 19 juli 2011

Engelbrektsturen

Nu är jag anmäld och klar inför Engelbrektsturen i Norberg, Söndag den 31Juli.
Anmäl dig du med, nu innan ordinarie anmälningen tar slut.

Vit sadel

Idag har någon stackare hittat till min blogg för att dem sökt på Vit sadel. Men vem kan klandra dem, vit sadel är något av det snyggaste man kan ha..... Hoppas personen i fråga hittade det den sökte om en vit sadel!

Idag har det mest blivit styrka på gymet. Det var tänkt 3 varv på björkvallen, att jag skulle börja pressa tider ner mot 20min om jag bara ger fan på att det skall gå. Men efter att ha vunnit regntoppen i Sverige 2 dagar i rad söndag/måndag inklusive att det kom ordentligt med regn under eftermiddagen så spolade jag det passet och cyklade till Sannabadet och körde styrka istället. Det behövs också.
Bjuder på en bild från Sm XC banan, här går det nerför.

söndag 17 juli 2011

Torsby Skitunnel

Idag har jag och Marie varit iväg på lite utflykt. Vi började dagen i Torsby och vårat första besök i deras Skidtunnel. Vi klädde oss för -3 grader och vindstilla och skidade oss runt några varv. Jag skrapade ihop 14,3Km på min timme. Det var riktigt skönt att komma in i kylan och åka skidor och lika skönt att efteråt gå ut i värmen och dricka kaffe i lite halvsol. Skidåkning på sommaren får många + av mig, 5 av 5 till och med!
Efter skidåkningen var vi ju givetvis lite hungriga och då passade det bra med picknick vid utkiksplatsen Tossebergsklätten, ännu mera kaffe och lite tonfiskwraps. Vägen upp dit var ju härligt kurvig och brant. Den fick det verkligen att suga i både rullskids och cykeltarmen. Läste mig till att det är vanligt att man tränar upp för tossebergsklätten, bla Kalla och Falk.
Picknicksplats.
Vi hade ju i tanke att man kanske kunde få till ett bad idag också, men det började regna så vi avrundade bara med en snabbis på Mårbacka. Selma Lagerlöfs hem.

Så idag blev en riktigt fin och mysig semesterdag med Marie!

lördag 16 juli 2011

Sm XC

Igår var det dags för grenen XC i sm-veckan. Jag provkörde banan i tisdags två varv, men den var ganska mycket annorlunda nu när det regnat under torsdagen. Vi startade iaf i uppehåll. Jag är otroligt fegstartad så jag kom ganska snabbt näst sist i fältet. I första brantbacken så var det bara att springa uppför, jag plockade några placeringar därefter och hittade en stabil rytm. Jag var väldigt seg i benen i början och tog inte pulkabacken på det första varvet, men varv 2 blev bättre och 3-4 ännu bättre. Jag blev piggare ju längre loppet led helt enkelt. Pulkabacken klättrade jag också uppför de andra varven. Men Emil Lindgren är i en klass för sig själv och han varvade mig redan på varv 4, så jag fick kliva av då. Jag är nöjd med Sm-vekan sett ur ett personligt perspektiv. Jag har kört bra och stabilt, brukar alltid dra på mig någon vurpa när farten blir hög och jag pressar mig själv. Men det känns som jag har börjat hitta en högre lägsta nivå! Så det är bara att fortsätta att gneta på! Sista varvet så öppnade himmelen sig och banan blev ordentligt blöt. Kom mycket regn på kort tid. Men ska nog ändå vara nöjd med vädret då det varit bättre än prognoserna visat.

Idag har jag tvättat cykeln och packat upp efter några dagar borta. Nu blir det inget resande för mig på 2 veckor innan det är dags för Engelbrektsturen och sen direkt efter 1 semestervecka på Gotland!

torsdag 14 juli 2011

XC

Måste medge att jag kännt mig lite seg/hängig idag. Men det kanske bara beror på vädret, har ju varit sjukt grått och trist idag. Jag försöker ladda inför imorgon, men det är svårt när man är trött. Ska nog gå i säng tidigt ikväll, om ca en timme och så hoppas jag att jag vaknar alert imorgon.
Som vädret visar nu så är det fortsatt regn inatt och sen uppehåll imorgon mellan 8-12, sen börjar regnet igen lagom tills våran start går ca 14:30.

Idag åkte jag iaf till Ullared och spelade en kubbmatch med Frank i regnet, formen där är god iaf. Sedan vandrade jag ett varv på Ge-kås utan att spendera en enda krona. Finns det inget pris för en sådan bedrift?

Nej, lite slötittande på tv och sen godnatt

onsdag 13 juli 2011

MTB SM

Mtb sm så här långt i lite bilder:
Smidig transport i en Caddy, står riktigt bra och är lättpackat!
En pulkabacke vi skall uppför 7gånger på fredag, min gissning är att det kommer bli en springbacke för de flesta. Jag fixade den engång igår på träningen, men inte på de andra/tredje försöken.
Sm område på Kransmossen
Pulkabacken ned ifrån sett, ser inte mycket ut för världen.
Överlida hotell på hotellvägen!
Fick nya kläder skickade till hotellet! Snygga!
Startpodie.
Idag gick tempot av stapeln, och det vanns av proffset Emil Lindgren. För min egen del så tröttnade jag lite fortare än jag trott, det kom nog i samband med att en kille bakom mig kom ifatt, och då tog musten slut i mig. Jag kom i mål på tiden 26:39 över 9,2km som min klocka mätte. Det står att tempot är ca 10km. Jag är nöjd över min egen tid och jag kom 34 av 38startande och så fanns det 2 som inte startade.
Imorgon är det vilodag och sedan på fredag väntas 7varv på 5km riktigt teknisk bana, då vi blandannat ska upp för pulkabacken. Hoppas jag kan ha lite mera kräm i benen än vad som fanns idag.
Banan vi åkte idag påminner lite om björkvallen hemma, vilket är bra, då vet jag ungefär att när jag förbättrat min tid från 22 min där till 16, då kanske jag är i topp på Sm:). Det är många minuter att trampa snabbare. Men får jag ge det två år till som jag nu cyklat så kanske man kan närma sig. Det är riktigt skoj att cykla och jag är glad över att SM-premiären är gjord, det ger ju mersmak!

Imorgon skall jag till Ullared och få träna lite kubb med Frank och David, det är ju snart ett Vm framför mig också, där har vi ju guld att försvara!

tisdag 12 juli 2011

Test av banor

Kom till Borås vid lunch, och hann med att testa XC banan två varv. Den var ganska så teknisk, det svåraste var de korta branta backarna. Men jag tyckte träningen på dem flöt på bra och det kändes fint. Men nu som jag sitter här så kan jag ju inte direkt påstå att jag kan banan. Därefter så käka jag och bytte ut en eker i bakhjulet som gick sönder under test av XCbanan. När maten sjunkit ned och ekern var bytt så körde jag tempobanan 2varv, det är den vi skall köra imorgon. Den är nästan 10km, och ganska teknisk den med, men enklare än XC. Dagen har varit bra och ska bli skoj att göra min första SM start imorgon!

Nu sitter jag på Överlida hotell och har ätit deras grillade fläsk karre och potatissallad. Nu blir det någon film som får avrunda denna dag.

måndag 11 juli 2011

Överlida Hotell

Under mitt deltagande i Mountainbike SM som går i Borås 12-16 Juli kommer jag att bo hos Överlida Hotell.
Överlida är en ort som ligger mellan Borås och Ullared, där det stora köpcentrat Gekås finns. Överlida hotell ligger ca 20min bilresa från Gekås.

Jag kommer att bo riktigt bra på hotellet som är mysigt, man får verkligen en go nattsömn i lugna orten Överlida. Jag bodde hos dem förra året när jag tävlade i Varberg och Bockstensturen.

Ta en titt på deras hemsida om du har ärenden omkring och behöver boende!

Ledig

Sitter med en kopp kaffe och lite snow patrol ljuder i högtalarna och jag sitter och läser lite bloggar och tävlingsberättelser från gårdagens mörksuggejakt. Vad gör man när man är ledig, jag är inte riktigt van känner jag.? Det skall väll bli lite finrull i solen med cykeln för att inte stelna ihop i bena, sen får jag se vad dagen bjuder på. Cykeln fick jag ju tvätta igår, så den behövs inte tvättas.

söndag 10 juli 2011

Mörksuggejakten

Mörksuggejakten, deltävling 4 av 7, Långloppscupen

Förra året bjöd på torrt/varmt, i år var det regnigt under tävling, men ändå inte blött i marken. Jag åkte förra året på 2:56 och hade även då en punktering som jag kanske öslade 8min på, så säg tiden 2:48 i åktid. I år gick jag i mål på 2:34 vilket jag är nöjd med! Men förvånad över att Segrartiden var snabbare i år än förra året, så jag hade ju hoppats att min tid kanske hade kunnat stå sig lite bättre, men det gav en 40 plats. Jag hade ju inte fått cykla så mycket under veckan, så på startlinjen så kände jag att benen var lite stumma och sega. Så jag bestämde mig för att inte jäkta under masterstarten fram till backens början utan, jag låg och mjukade upp mig och tappade placering efter placering. Men när väl höjdmetrarna började och jag hade fått ner lite blod i benen så tänkte jag göra mitt ryck för dagen, så en ganska stark körning uppför backen och jag plockade de förlorade placeringarna samt en hel del nya:). Därefter kändes benen bara fint tyckte jag. Det som störde mig var att jag tappade en vattenflaska efter 5km när de snabba utförsåkningarna började, samt regnet som gjorde det svårt att se med mina mörktonade glas. Regnet annars hade jag inga som helt problem med. Loppet rullade på fint och det är en rolig tävling att åka.
Cykeln gick hur fint som helst, kändes enklare att växla med än tidigare, jag har inte haft några stora problem, men vid speciella tillfällen på tävlingar har det varit svårt att växla tidigare, och det hade jag inte idag å det känns riktigt bra!

Lördagen spenderades i Vansbro med att se Marie och hennes syster simma Vansbro tjejsim, deras första och kanske enda gång? De simmade iaf på 29:25 och det är bra gjort! Jag trodde när vi åkte dit att det var den enda gången iaf, men det verkar ha varit ganska roligt iaf och jag själv skulle nog kunna tänka mig simma det med! Därefter hade jag och Marie en fin kväll på Sollerön, det var varmt och skönt väder hela kvällen, och kvällarna är lite mer ljusa där uppe! Jag tycker det är riktigt fint i Dalarna, alltid förtjust i landskapet sommar/vinter. Det är mycket fint.

Imorgon är jag ledig och på tisdag åker jag till Borås, men mer om detta senare.

fredag 8 juli 2011

Provpass

Jag har precis varit ute i skyfallet och tränat. Jag hade en timme föra dagen som kunde spenderas för sådan aktivitet, den timmen gick inte att rubba på, varken tidigare eller senare. Så lite regn gör ju inget då liksom. Jag "slöt" jobbet kl 12 och stack till Örebro direkt. På Uno Forsbergs fick jag tag i ett drev som passade mitt vevpart, men inga klingbult. Därifrån ringde jag Norra cykel, åkte dit och fick bult till! Tack till båda affärerna, man känner att ni ville hjälpa till! Tillsammans kunde ni lösa mitt problem eftersom cykeln gick riktigt fint under rundan! Svårt att lyssna efter missljud eller konstigheter när regnet står i backen. Men cyklingen kändes görfin! Jag fick in 4st backintervaller, hoppas det räcker för att kroppen skall förstå att det är tävling på söndag!

Nu skall vi ut på The Pub här i i stan och äta med mina föräldrar och Moa:), kommer bli en trevlig kväll, och har förövrigt varit en riktigt bra vecka, att ha haft dem i stan och dagen på Liseberg var riktigt skoj! Lyckades vinna 2Kg mjölkchoklad också, så träningen ser ut att fortsätta några år till;).

Imorgon åker jag och Marie hyffsat tidigt, halv 9. Då åker vi till Vansbro och inväntar hennes start i vansbro tjejsim kl 13. Inget hon ser fram emot direkt, men ska man göra klassikern så är det ju ett måste. Hon kommer fixa det galant! Ska bli skoj att se:). Därefter fortsätter vi mot Sollerön och bor i hennes morbrors lya, och har det mysigt i Dalarna. Starten på söndag är i Rättvik kl 10. Tiden 2tim 56min har jag att slå från förra året, då jag även lyckades punktera under tävlingen. Vi hoppas på tur denna helg!
Skyfallet i Kristinehamn

torsdag 7 juli 2011

Cykelproblem....

Jag är inte klar och redo inför helgen. Ingen träning ikväll, det byttes ut emot att fara till Karlstad och hämta hem ett drev som ändå inte passade på cykeln! Jag trodde det enda viktiga var tänderna och bultmönstret. Men drevet passar ändå inte på vevarmen!? Just nu står jag utan mellanklinga på cykeln, dagen imorgon kommer jag att fundera på hur och var jag ska lösa detta inför helgen. Som det är nu så blir det nog att jag slutar tidigare och åker till Örebro och kollar lite cykelbutiker. Får jag inte någon mellanklinga så blir det 44T uppför Vidablick på söndag, låter som det smakar syra i benen efter det:).

Jag ska vara lugn och sansad, det är många dagar kvar till söndag...

onsdag 6 juli 2011

Uppdatering

Cykeln står isär i vardagsrummet och väntar på ny mellanklinga. Den borde komma imorgon hoppas jag! På söndag är det ju dags för Mörksuggejakten i Rättvik, och jag är grymt sugen på att få syra mina ben i startbacken upp till Vidablick! Hoppas att cykeln kommer ihop på torsdag och att den får gå Mörksuggan smärtfritt för därefter är det Sm-vecka i Borås, med test av banor på tisdagen, därefter tävling onsdag och fredag!

Idag åker jag och Marie med mina föräldrar och Moa till Liseberg, åker om ca 9min. Det blir en skön dag off!

måndag 4 juli 2011

Hinner inte

Hinner inte blogga mer än så här idag, det är något för att hålla igång lågan.
Pastasalladspaus vid Göta Kanal påväg ner till Jönköping på lördagen. Jag och Marie lär oss allt som slussning.
Bruten tävling och brutet drev, jag hade ännu 18km med go kraft kvar i benen som jag istället fick använda till att springa 5km tillbaka till start/målområde.

söndag 3 juli 2011

Ränneslättsturen

Andra tävlingen bruten, riktigt tråkigt. Jag kom 57km på tiden 2tim och 17min innan jag tog i ordentligt i en backe och knäckte framdrevet, bara så där? Det kom från ingenstans och det gick inte att fortsätta. Jag hade annars bra form och kändes under kontroll för mig. Jag plockade placeringar efter placeringar efter en lite sämra start. Inte riktigt så dålig som på lida loop, men nästan. Fick till och med "köa" in till de två första skogspartierna idag, men tror det mer berodde på andra omständigheter än att jag var för långt bak i starten. Så jag fick cykla 57km och springa 5km idag, så jag antar att jag lyckades tömma kroppen ganska bra idag ändå.

Jag och Marie har iaf haft en trevlig helg i ett mysigt jönköping, vädret har varit över förväntan! Nu ska cykeln fixas och jag ska umgås med mina föräldrar och lillasyster Moa i veckan sen är det fokus på Mörksuggejakten, revansch! Nu måste det släppa för mig, då jag missade billingen och bröt idag så har jag ingen mer tävling att räkna bort i totalen sen.

Ränneslätt skall ha en eloge för bra arrangemang och en fin MTB-tävling! Dock lite minus efter mitt brytande där man inte fick någon information om vart man skulle ta vägen eller göra mitt ute i skogen. Tack till den snälla våffeltanten!

fredag 1 juli 2011

Yes Man Red Bull scene HD


Har precis sett klart filmen Yes man, man mår bra av att se den filmen. Riktigt rolig. Detta klipp har jag kanske bjudit på förrut, men alltid kul att se igen!

Imorgonbitti eller runt halv 11 börjar jag och Marie åka mot Jönköping för att sedan bo på vandrarhem i Husqvarna inför Ränneslättsturen på söndag! Jag börjar bli riktigt taggad!