lördag 14 maj 2016

Långa Billingeracet


Långloppscupens premiär Billingeracet kördes idag i 4 grader och lätt duggregn. Jag klädde mig varmt, så varmt som jag aldrig klätt mig på tävling. Det extra idag som jag inte brukar ha var ett pannband, benvärmare, en väst, dubbla handskar och skoöverdrag. Armvärmare har jag haft någon enstaka gång förut. Eftersom jag varit sjuk och fortfarande är lite rosslig och hostig så kändes det skönt att vara varm idag, det var ganska gött faktiskt dock lite varmt i några backar.

Jag åkte ner till Skövde själv, men innan start anslöt Almhed för att supporta mig med dagens langning och fotografering. Stort tack! Bilderna är tagna av Anders och hans sambo Elionor och finns fler på facebook.

Starten gick och jag kände att jag låg med helt okej för dagen. Den kalla luften i lungorna kändes. På toppen anslöt jag med Öijer som var den jag slog följe med resterande av dagen, vi hade lite olika sällskap under resan som kom och gick. Var orolig på banvallen för precis på slutet av den så kom en stor klunga ifatt oss, men det var inga mängder med folk ändå utan det lyckades spricka av någonstans bakom våran grupp som bestod av ca sex cyklister. För min del så var det en ganska behaglig och bra resa till målet. Inga missöden förutom en gran som slog i ögat som störde mig ett tag, men inget större. Jag och Öijer hade blivit ensamma under rydstigarna då Norén och Brengdahl stack ifrån oss. Vi höll ihop till strupen där han fick några meter och behöll de in i mål. Jag slutade på en 13:e plats och känner mig nöjd med den öppningen. Inte lika vasst resultat som förra året men förra året hade jag en grym vårform och inte en vecka sjukdom innan loppet. Så det känns bra!2 kommentarer: