söndag 3 september 2017

Bockstensturen

Foto Catarina Lindgren 
Årets favorit på alla sätt är över för denna gång. I Varberg tar vi alltid lite längre vistelse och förlänger sommaren. En bra familjehelg, födelsedag och tävling.

Tävlingen hade en ny start vilket jag tycker var bättre än tidigare år. När vi kom ut på den gamla sträckningen var det ett fint samarbete I täten där cyklister avlöste varandra längst fram. När vi kom till backarna mäktade jag inte riktigt med att gå med allebikarna och hamnade precis bakom. Tätklungan blev splittrad där det var allebike gånger 3 i spets och wetterhall ensam jagande därefter. Därefter kom vi i en grupp på 4-5 Pers som låg tillsammans större delar av loppet.

När vi började körningen mot Varberg och de sista utförlöporna och stigarna började vi komma ifatt de kortare distanserna. Detta märktes mest under åkerkörningen där det inte gick att komma om. Frustrerande för allihopa. Detta bör arrangören se över så att det blir roligare för alla. Lagom här blev vi iaf ifattåkta av gruppen bakom och nu var vi plötsligt en ganska stor grupp som gjorde upp om plats 5-12 ungefär. Jag lyckades ta mig fram och hålla mig långt fram i gruppen när det blev som viktigast och gruppen kunde spricka av lite och jag kunde säkra en topp-10 placering. Fick med mig åttondeplatsen och önskar jag hade offrat lite mer för att ta något till kliv upp. Men att lyckas med årets bästa resultat i ett riktigt starkt startfält är jag nöjd med!

En bra helg! Tackar Fredrik Lagercrantz med serviceteam för hjälpen med langning och pepp efter att han själv crashade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar