måndag 3 juli 2017

Island games och ränneslättsturen

En vecka med tre hårda tävlingar är avklarad. Åkte till Gotland innan midsommar för att landa lite innan Island games drog igång. Öppningscermoni på midsommardagen och tävlingar för mig på tisdag och torsdagskväll. 

Tävlingarna hölls runt öster- och nordergravar med ringmuren alldeles intill. Mycket fint arena. En lång klättring och lite mer upp och ner därtill gjorde det till en intensiv bana. På tisdagens XCO hade jag en ok start men fick aldrig kontakt med täten. Jagade på varv efter varv ca 30 sekunder bakom. Men efter dryga halva loppet var jag ikapp men gick aldrig om, vilket var dumt då det sprack av strax framför mig och jag fann mig i en andragrupp och slutade 7a.

Torsdagen var ett kortare criterium som vi körde på ca timmen. Mycket sämre start men höll samma varvtider som tätgruppen, dock bara lite bakom dom. Kom aldrig ifatt dom utan samma avstånd hela timmen. Kunde avancera lite på sista varvet och blev sexa. 

Ville ha en medalj på Island games och misslyckades med det. Surt men nyttigt att få gasa mot internationellt motstånd. 

Familjen for vidare till fastlandet och vi bodde en natt i Växjö och sedan i Eksjö inför ränneslättsturen. 
Jag hade bestämt innan start att vara aktiv i täten och var det också. Satt med täten och utgjorde endel av den första 15km iaf. Sedan fick jag släppa lite och köra ett bra samarbete med Johan Lindbom och vi höll ihop till mål. En nionde plats för mig vilket jag är riktigt nöjd med. Ett starkt startfält med massa landsvägsåkare som kryddat det hela lite extra. Magnus Fredriksson fångade mig på tre bilder ifrån criteriumet

Spurtar till mig en nionde plats på ränneslättsturen. Foto Fredrik Hagström 


Fick en leverans av Cykelkraft till Gotland innehållandes nya däck och kedjelås till sram Eagle 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar