fredag 8 mars 2019

Vår? Och stafettvasan

Hej!

Våren kom i någon vecka och gästspelade, väldigt skönt och så kände jag lite extra att vinterträningen snart är slut för denna gången. Även att jag var iväg på stafettvasan med jobbet skvallrar om samma sak. Fast även om det i skri stund är vintercykling som gäller.

Stafettvasan gick riktigt bra, jag åkte första sträckan och hade 40 minuter till smågan och sedan dryga 1:20 till växlingen i mångsbodarna. Där plockade jag av chipet och fortsatte min resa i fäders spår. I Evertsberg mötte jag lagkamrat Pertun som var klar med sin sträcka och gjorde mig sällskap i skidspåret till Mora. Min tid för 90km i Vasaloppsspåret blev ca 5:15 och det var en strålande dag!
Laget åkte totalt på 4:50 vilket är grymt! Så rolig helg stafettvasan är!

Träningen i vinter har gått bra, fokuserat på lite mer tid och mindre intervaller samt att öka på vikterna i gymmet.
See riktigt mycket fram emot säsongen nu!

2 kommentarer:

  1. Det är nog ganska smart att göra volym + styrka som grundträning. Jag tycker bara det är mycket bökigare med volym på vintern och korta pass på monarken är lättast att få till på kvällarna när barnen somnat =)

    SvaraRadera
  2. Ja precis, sett ur ett ännu större perspektiv på träningsplanering så har många av mina tidigare makrocyklar innehållit mycket intervall så nu kommer en makrocykel med lite mindre intervaller. 🙂.

    SvaraRadera