söndag 24 februari 2013

Fäders spår helg

Nu är vi hemma igen efter våran helg i Fäders spår. Åkte tidigt i fredagsmorse för att hinna till Maries och Anders start i Kortvasan, de åkte bra och kom båda under 3h, det var en hård fight! På kvällen åkte jag och Marie till Malung där vi spenderade två nätter för att jag på söndag (läs idag) skulle ta mig an de 90km från Sälen till Mora igen. Igår spenderade vi dagen med att hämta nummerlappen i Sälen, skidtest i Lima och sedvanligt ladd!

Imorse gick alarmet igång 04:00 och vi intog frukost, packade ut i bilen och åkte mot startplatsen. Där gick allt smidigt med toabesök och startfållaträngsel. Jag klockades ut på banan vid 7:11. Det var som vanligt kaos i startbacken och man fick delvis köa.... Men jag gjorde sträckan till Smågan lite bättre än förra året och kom dit efter 52min och jag började få lite vittring redan här om att jag kanske kunde slå min fjolårs tid 5:58. Resten av loppet har gått problemfritt, inga vurpor, eller incidenter. Magen har varit bättre än den brukar vara under ett vasalopp med stakning och energiintag, så det har känts perfekt! Kroppen har varit fantastisk faktiskt. Jag kom till Mora efter 5:52:52 och är nöjd med det, trodde ett tag jag skulle fixa under 5:50 men icke. Jag ska vara nöjd med min ringa skidträning, ca 25mil samt med en budget lågfloursvallning. Jag hade OK glid, men inte bra. Fästet var grymt i början och på slutet, hade en dipp på fästet efter Evertsberg till Eldris, men vad ska man ha fäste till där ändå så det gick ok. Lite mer glid hade jag kunnat önska annars var även det också perfekt. Stavarna som jag kapade nyligen med 2cm var positivt!

Vädret var varmt, ca -2 vid start, sedan upp emot 3 grader varmt!! Vilket vårväder det bjöds på, gött!

Helgen har varit super, och nu sätter vi punkt för vintern tycker jag. I helgen som kommer väntar ett cykelläger med Teamet, så lite plusgrader hade varit bra. Ser dock tveksamt ut..

Marie och Anders innan start 
Anders vid Hökberg
Marie på upploppet
Malungs camping

Jag var fräsch vid Mångsbodarna.
Var faktiskt oförskämt fräsch i målet också....

Dagens runda/sträcka:

3 kommentarer: