söndag 6 mars 2016

Stafettvasan och Vasaloppet

I fredags körde vi i Team Skoglöfs Bil stafettvasan i kraftigt snöfall! Det var såklart riktigt skoj och jag älskar ju när man får slita lite. Jag körde första sträckan och var på plats strax innan 8a, start vid 9. Kan konstatera att man ska vara tidigare än så för att få en bra startplats och jag blev besviken över detta då det betydde köande uppför startbacken. Bättring till nästa år. Fram till smågan hade jag ändå bara ett par minuter sämre än förra året, trots föret som var betydligt sämre i år. Det var omöjligt att köra om för en svag kille som mig, så man fick rätta sig in i ledet även om man kände sig starkare, men inte så pass stark så man kunde passera i något av de andra spåren. Frustrerande. Tog mig till Mångsbodarna också, och då hade tiden hunnit bli ungefär 10 minuter sämre än förra året, och nästan 100 placeringar sämre... Jag växlade till min kamrat, och plockade av mig chippet och drack blåbärssoppa. Sedan ställde jag mig i spåret igen för att köra ända till Evertsberg därifrån jag skulle få skjuts. Så jag fick en fin dag i spåret med skidor som snön fryste i i fästzonen. Laget presterade riktigt bra och i mål var vi på plats 115 av de 1700 startande, faktiskt 5 placeringar bättre än förra året!

Dagen efter var jag uppe i Arla morgonstund och skidade från Moraparken till Eldris och tillbaka innan vi käkade hotellfrukost och åkte hemåt.

Idag blev det monark med ett pågående Vasalopp på datorn. Körde drygt fyra timmar, och snittade 220 W under de timmarna. Bra träningshelg! Ikväll blir det en middag med frun i Karlstad på någon ännu icke bestämd restaurang och sedan en konsert på det.

2 kommentarer: