tisdag 22 november 2011

Pannkaksrulle

Efter vilodagen igår fick jag loss ett styrkepass ikväll. Aldrig kört något direkt styrkepass så jag visste inte riktigt hur det skulle läggas upp eller hur mycket motstånd och vad ben/knän skulle tåla utan att få ont. Så jag bestämde mig för 6st 3min intervaller och körde på låg kadens med 5.11W/kg. Liten ökning blir det till nästa gång, men är osäker på om dessa intervaller skall utföras långa, säg ca 8min i ett sträck eller ska dem vara korta som 1-2min och tyngre istället? Tips tack. Eller är 3min alldeles lagom?
Styrkeintervaller framför biggest loser på tv:n.
 Efteråt ställde jag mig och rörde ihop en pannkaksrulle, riktigt god mat. En fyllning bestående av skinka, spenat, fetaost och kesella.

2 kommentarer:

 1. Stryka är ett rätt brett begrepp.

  De där längre intervallerna blir ju mer uthållighetsträning/kondition ändå, vilket i sig inte är så dumt men jag brukar dela upp det i två kategorier. Inte så olika gymträningen ändå..

  "Uthållighetsstyrka": 10 st 4 minutare med 2 min vila @ 60 rpm. Tror inte det spelar någon roll om du kör 3 min, bara du blir trött och stum i slutändan.

  Specifik Styrketräning (för mig): Force reps på max KP (pendeln i botten) med start stillastående och sen fokus på igångdraget med kraft, cirka 10-15-20 sekunder per intervall. 3-4 min vila mellan varje. Ungefär som om du skulle göra en max repetition på gymmet.

  Men jag har kört 10 minutare på första kategorin också..

  SvaraRadera
 2. Tack för synpunkterna och tipsen! Då vet jag ungefär hur jag ska lägga upp dessa pass i framtiden.

  SvaraRadera