lördag 28 april 2012

Kolmårdsbiken

Det var en fin dag för tävling idag! Jag var lite premiärnervös innan start, och kom lite efter redan där på asfaltssträckan, men kunde sedan börja arbeta mig lite uppåt när vi kom in på grusvägarna. Banan var ganska blöt idag men tyckte att Big ninen rullade på väldigt fint, kändes riktigt bra på stigarna idag! En bit in på första loopen så började växlarna bak strula samt att jag märkte att jag var tvungen att pumpa upp bakbromsen innan den började verka. Cyklade på så och tänkte att nu ska det börja strula, men sen fick jag reda på vad orsaken till problemen var när bakhjulsaxeln helt plötsligt var helt på väg ut. Fick stanna till och dra åt den, och då tappade jag Jesper rygg för första gången, fick åter se den strax innan loop tre skulle börja , men kom aldrig närmare honom än så idag.. Idag var första tävlingen som jag hade langning också, då min underbara Marie så fint langade en flaska med färsk sportdryck åt mig ut på andra loopen!
Rullade in i mål på en 14plats och känner mig nöjd med det, känner att materialet fungerade väldigt bra idag för att inte ha kört in mig på nya cykeln. Skönt att ha premiären avklarad, och jag ser verkligen fram emot alla tävlingar i sommar!
Tävlingen vanns av Mathias WengelinEfter tävlingen stannade vi till i Finspång på hemvägen för lite fika hos Maries gamla studiekompis, nu är jag ganska trött och ska sova.

2 kommentarer:

  1. Grattis, bra kört!

    SvaraRadera
  2. Bra kört Jakob. Intressant att Wengelin åkte på en fulldämpad 26":are och är 3 min snabbare än 2:an. Men han verkar ju som vanligt vara i storslag i början på säsongen. Ifjol på Billingen hade han ju hela 1km/h högre snitthastighet än 2:an.

    SvaraRadera