tisdag 3 april 2012

Cyklar för välgörenhet

Fick ett mail av Peter, som är medlem i Team Rynkeby som cyklar till Paris i sommar för att samla in pengar till barncancerfonden.

Så här skriver Peter om Team Rynkeby och deras insamling:


Team Rynkeby är ett nordiskt välgörenhetsinitiativ som syftar till att samla in pengar till Barncancerfonden i Sverige och Børnecancerfonden i Danmark. 2011 samlade Team Rynkeby in 13 Mkr i kampen mot barncancer. Varje sommar i juli cyklar 600 personer från Danmark och Sverige för att stödja barn med cancer och deras familjer. Under året deltar cyklister i olika team för att samla in sponsorpengar och arrangera olika events. Under året tränar även de olika teamen tillsammans som förberedelse inför cykelloppet till Paris.
Deltagarna i Team Rynkeby Sverige är motionscyklister, kvinnor och män, i alla åldrar med vitt skilda yrken, utbildningar och bakgrund. Deltagarnas olikheter och deras geografiska spridning i Danmark och Sverige gör det lättare för Team Rynkeby att sprida budskapet om insamlingen för barn med cancer och deras familjer.

Tycker det är jättebra att det görs sådana här insamlingar. Barncancer är hemskt och väl utbrett. Många känner eller har bekanta som är/varit drabbade. För att barncancer inte ska vara något att vara rädd för så behövs pengar till forskning och vård.

Team Rynkeby har sin insamling här:
www.barncancerfonden.se/10956

De finns även på facebook:
www.facebook.com/TeamRynkebyStockholm2012

Och blogg:
www.team-rynkeby.se/Blog.aspx?ID=3687Inga kommentarer:

Skicka en kommentar