torsdag 25 februari 2021

Bra första omgång av skandinaviska cupen

Det gick ju bra det där, även om jag nu sumpade spurten rejält. Igår hade jag riktigt bra ben på första tävlingen i skandinaviska cupen. Kändes bra hela loppet och lyckades placera mig på några av sprinterna också för att få någon enstaka extrapoäng. Men på näst sista varvet fick jag en fjäder power-up som jag sparade hela vägen till målspurten. Hade en plan att jag skulle aktivera den precis i sista knäppen in mot mållinjen. De sista hundra meterna utgjordes av en liten sänka. Så först gick man över ett krön, sen en snabb kort backe nedför som övergick till en brant uppförsbacke där målet var. Allt detta på bara dryga hundra meter. För att vara med och kunna maxa i spurten så tryckte jag av fjädern lite för tidigt. Så jag antar att jag tappade lite i w/kg utför i backen samtidigt som den tog slut innan mållinjen kom. Så det blev helt fel. Kom i mål på plats 34 i en klunga som utgjorde typ 1-50 platserna. När man räknar in sprintpoängen så landar jag på plats 22. Det är jag nöjd med, en stabil start i cupen. 

Nu var det ju även krav på dual recording så vet inte riktigt hur arrangörerna gör om det nu är någon som inte har det och norpar åt sig springpoäng. Om dom går förlorade eller hur det funkar? Men av de 21 som är framför mig i listan så är det bara 4 st som inte har laddat upp dual recording på zwiftpower. 

Ser redan fram emot nästa onsdag, det här var hur kul som helst! I swecyclings livesändning nämnde de även hur taggad jag var på cupen och jag blev även omnämnd runt spurtpriserna så det var kul! 

Nu lutar det år att jag hoppar över swe cup på måndag, känns inte lika roligt där längre. Det är så klart rolig racing det också. Men är det något som ska prioriteras bort så blir det den. Danskarna verkar vara väldigt duktiga på dual recording. Övervägande danskar på den listan. Jag tror ju att med lite krav ifrån SCF att använda sig av det i "tävlingsklass" kommer hjälpa till att flera av svenskar börjar med det också. En extern wattmätare är inte dyr idag, det tråkiga/dyra är väl om den påvisar att det övriga materialet är fel att det kommer en kostnad till där. Men då har den iaf gjort sitt syfte och bidragit till bättre zwiftrace.

1 kommentar:

  1. Grymt bra kört igår! :-) Kul att du var så aktiv på spurterna också!

    SvaraRadera