söndag 21 februari 2021

Olika trainers

 Hej!

Blev ett litet uppehåll här. Vi for till Gotland litet hastigt för en vintersemester. Där var det gott om snö och kallt så vi fick en vecka med vinteraktiviteter. Jag fick låna brorsans trainer för min träning och för att kunna köra deltävlingen av swe cup. Så jag fick till bra träning och tävling även på öjn.

La dock märke till skillnaden på olika trainers, hans direto som ändå kostar en del och inte är en dålig trainer på något sätt visade några procent mer watt än mina Assiomas duo pedaler. Min egen trainer som är en Neo 2t och egentligen den dyraste och bäst klassade trainern visar några procent under mina Assiomas pedaler. Så gissa om det gjorde skillnad. Jag vann inte men kunde lättare återhämta mig i klungan över tid. På min egna träning fick jag ställa upp min FTP något för att få mer rätt träningseffekt. Egentligen är det ju så att det är wattpedalerna som ska visa högst watt eftersom det är där kraften kommer först. En trainer kommer ha förlust genom drivlinan på cykeln. Så ganska fantastiskt att direton visade mer, även nykalibrerad såklart.

Lite av detta gör att mitt fokus från swe cup kommer avta från nu men däremot skifta till onsdagarna och den nya skandinaviska cupen som startar. Tävlingarna är längre och mer utslagsgivande samt att topp 15 måste kunna uppvisa dual recording, alltså dubbel mätning av watten för att få resultat. Man måste även använda sig av en smart trainer I tävlingarna. Kommer bli riktigt tuffa race och roliga!

Undrar när vi kommer höra något om ett SM i e-cycling?

I ett garage på Gotland.
2 kommentarer:

  1. Vi för dialoger med Zwift om ett nationellt mästerskap och det kommer också att vara samtal med UCI i detta. Det kan vara så att SM blir en förberedelse inför kommande VM i höst.. Det gör att vi mest troligt kan ställa in oss på ett SM i Sept-Okt. Men vi vet inte mer ännu.

    SvaraRadera
  2. Ok! Tack för infon Conny! Då kan jag börja slopa tankarna om ett SM i mars då.

    SvaraRadera