söndag 27 december 2015

Summering av året

Januari avverkades utan större bekymmer. Här ett träningspass med Nils.

Fick till någon vecka med fin skidåkning denna vinter, här på Kvistmossvägen i Kristinehamn.

Ett av de första passen på min första KTM-cykel!

Inget vasalopp för mig detta år, men körde första sträckan i stafettvasan med ett lag från jobbet!

En KTM-racer ramlade in också, vilket gav mig något pendlingspass till universitetet i Karlstad.

Hade med racern den veckan på Gotland då min farmor skulle begravas < 3

Vårens morgnar var kyliga, jag och Nils hade många promenader eller korta löprundor då. 

En fotograferingsdag med Anders Almhed.

Säsongen närmade sig och här ses hjälp ifrån två partners, Skoglöfs bil och Karamell-lagret. Här inför Kolmårdsbiken, starten gick olyckligt med ett kedjehopp efter startraken. Lyckades jaga ikapp absoluta täten och ville vara med om första spurtpriset, dock utan vinst där. Hade en bra dag och kom i mål med en bra känsla inför fortsättningen.

Kommande vecka, köpte vi ett kök till huset vi köpte under våren. Det var mycket nu ett tag.

Lidingöloppet som överraskade som ett av de roligare loppen i år med sin fartfyllda karaktär gav mig en 10:e plats i ett starkt startfält!

Efter några hårda och köriga veckor där vardagarna var fyllda av massa aktiviteter så kördes premiären av långloppscupen; Billingeracet. För mig kändes det som semester att bara cykla och jag kom i mål på en sjundeplats. SJUKT nöjd faktiskt.

Harsprånget, en lagtävling i löpning i Kristinehamn avverkades med jobbet. Det var ingen värme i slutet av Maj.

Lidaloop förstördes av en punktering på andra loopen, detta efter att jag haft SJUKT bra ben: Diamantben. Diamantbenen hade innan punkteringen lagt mig runt 5-6 plats vilket kändes riktigt bra. Missnöjd Jakob i bilen hem.

Efter inflytt i huset, så fick jag med mig familjen till Västerås för ett xco-lopp. Spurtade om första platsen med Nils Lillpers, detta efter att ha kört ifatt över minuten på sista varvet så fanns det inte tillräckligt med kräm i benen.

Ett par sommarveckor gick och jag landade sedan på Jersey för Island Games. Här är det Gotlands volleybollyteam som går en match,

Här är det jag som gått en match i värmen på Jersey, gått en match mot tuffa konkurrenter och gått en tuff match mot mig själv. Ibland är det jobbigt och på bilden är det tufft....  
Efter Jersey kom jag precis hem till Mörksuggejakten. Den cyklades med känningar av en sjukdom på G som blommade ut efteråt. Blev frisk till samma dag som XCO-SM skulle köras. Inbillade jag mig, klev av SM och blev sjuk ett par veckor igen. Hoppade över Engelbrektsturen och fick ett hårt uppvak på Finnmarksturen utan vidare resultat, det hårda uppvaket resulterade i en ny sjuka som tvingade mig till att ställa in Cykelvasan. På bilden är dock cykeln helt klar för cykelvasanrace.

Kurerade mig lagom till Bockstensturen utan vidare med träning innan. Åkte ner med min kära familj till ett ställe vi älskar, Varberg! Hade de gött och allt sådant där. Tävlingen blev tuff, regn och kallt. Jag körde bra inledningsvis och kunde gå ifrån andraklungan ensam med minuten cirka innan jag väggade och blev ifrån åkt av desamma plus några till. Man behöver träna för att cykla snabbt i fyra timmar, inte vara sjuk några veckor...

Het på gröten i SM och ville ligga först efter startbacken. Återigen en tuff tävling, materialstrul med att kedjan hoppade flera flera gånger resulterade i en uppgiven och ledsen kille i skogen. Mycket som legat på, blev för mycket när det strular i årets viktigaste tävling. Tog mig i mål dock.

Cyclocrossen kom som ett paket på posten.

Jag körde en tävling i Karlstad som var riktigt blöt. Hade roligt vilket var fokus nu för att motivera mig till framtiden.

Sedan följdes en säsong av cyclocross där även fokus låg på roligheten, men som övergick i besvikelse när det strular och jag tappade fokus från roligt till seriöst. Jaja, så kan det vara- Här var det dock bara roligt.

Springa sandbacke i Uppsala.

Cyklade SM i Stockholm och träffade barndomskamrat. SM och UCI tävling gick bra, 12a på Sm.

En vecka på Gotland som avslutades med NXB. Tvåa bakom cykelvasavinnaren Alexander Wetterhall.

Nu pågår vinterträning i nya monarkhörnan. Här önskar jag dock att vårat badrum inte blivit försenat ett par veckor i en renovering.

Utomhuscykling på fincykel har det blivit på hösten också.

Ett stort tack till alla mina samarbetspartners som hjälper mig och underlättar för min satsning. Anders Almhed har varit med en del under året och skött langning och service vilket jag uppskattar mycket!

Min familj är de som stöttar mig mest i med- och motgångar och det uppskattar jag mest av allt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar