fredag 28 februari 2014

Följa deltagare på vasaloppet

I morgonens godmorgon Sverige så sa vd:n för vasaloppet, att nu kör vi! Men också att de balanserar på en knivsegg. Men jag tror att nu ska det mycket till för att det inte ska bli något vasalopp på söndag, med den väderprognosen som nu finns så ser det ut som om det håller sig runt 0:an. Vill man få följa någon under loppet så finns informationen här nedan, tagen ifrån vasaloppets hemsida.

Jag föredrar appen, tycker den är smidig och bra plus att den är billigast. Jag åker med startnr 4272 och starten går kl 08.

App och sms
Håll koll på familjemedlemmar, vänner och konkurrenter när de kämpar sig fram längs spåret. Med Vasaloppets bevakningstjänster kan du bevaka hur många personer du vill och få löpande tidsrapporter från spåret. Tjänsterna finns under såväl vinter- som sommararrangemangen.
När du ser att deltagaren du följer är på väg mot mål kan du se målgången via vår målkamera. Du hittar den under Nyheter / Vasalopps-TV / Målkamera.
Sms
Följ dina familjemedlemmar, vänner och konkurrenter när de kämpar sig fram i VasaloppsArenan. Genom att skicka ett sms med koden för aktuellt lopp och startnummer på den deltagare som du vill följa får du löpande tidrapporter under loppets gång. Sms-tjänsten är tillgänglig i Sverige, Norge och Finland. (OBS! Ej tillgänglig i Danmark.) I dagsläget är dock samtliga bevaknings-sms på svenska. Priserna för de olika loppen framgår i tabellen nedan.
WyWallet? För sms-köp i Sverige behövs ett registrerat konto hos WyWallet. Med deras utvecklade tjänst är det lika enkelt som förr! Har du ett privat abonnemang skapas detta automatiskt när du gör ett köp, och du behöver alltså inte göra någon specifik registrering. För företagsabonnemang och oregistrerade kontantkort behöver du själv skapa ett konto i appen WyWallet eller på wywallet.se och välja betalsätt.
Så gör du för att starta en sms-bevakning:
Skicka ett sms med koden för aktuellt lopp (se nedan) och startnummer på den deltagare du vill följa till 72777 (för Sverige), så får du löpande tidrapporter under loppets gång.
Landsnummer: Sverige: 72777, Norge: 2223, Finland: 17151
Vasaloppets vintervecka
Lopp
Kod
Pris
Vasaloppet
VASA VL startnummer SEK 35, NOK 35, € 3,5
(Exempel Sverige: sms:a VASA VL 12488 till 72777).

Mobilapplikation
Med Vasaloppets mobilapp kan du följa vilka deltagare du vill i alla våra lopp! Dessutom får du kontinuerligt alla våra nyheter som publiceras direkt in i din mobil. Appen finns tillgänglig för iOS och Android.

I appen utgår du från vilket lopp du vill följa. Du kan söka efter deltagaren via startnummer eller namn. Köper du minst två bevakningar eller fler i samma lopp kan du dessutom jämföra deras tider vid alla officiella passeringar och i mål.

När du köpt en bevakning på en deltagare i ett lopp får du kontinuerligt passertider från alla de officiella kontrollerna som passeras. Du får också en uppskattad tid för när deltagaren beräknas komma till nästa kontroll eller i mål. Tiden baseras på genomsnittshastigheten, men tar inte hänsyn till väderförhållanden eller några andra eventuellt påverkande faktorer.

Appen fungerar även efter loppet, så du kan i efterhand enkelt följa och jämföra din egen och dina vänners tid. Appen fungerar även som en nyhetsapp med alla webbnyheter från Vasaloppet.

Antalet bevakningar är obegränsat och kostar 7 kronor per deltagare och lopp. Notera att det krävs internetuppkoppling för att push- och resultatuppdateringar ska fungera.

För att hitta appen söker du på ”Vasaloppet” i Appstore eller Google Play. Aktuella versioner av apparna finns tillgängliga ca en vecka inför respektive vinter- eller sommararrangemang.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar