söndag 11 september 2011

Smeracet 2011

Smeracet i Eskilstuna, 66km. Jag har tidigare åkt tävlingen två gånger. Jag började cykla Juli 2009 och åkte tävligen på hösten 2009, då med tiden 3:38, sedan ett år senare efter lite mer tävlande och med ett års motionscykling i bagaget åkte jag på 3:03 på en blötare bana. I år med en hel tävlingssäsong och bra träning under vinterhalvåret och 2 år i sadeln så  åkte jag in på tiden 2:49 på en blöt bana. Så utvecklingen har gått framåt!

Nu till tävlingen, gemensam start kl 10, vi var 4st personer som kom loss i en egen klunga, jag, två till från långloppscup sammanhang samt en som jag sett tidigare som varit junior(tar klivet till senior nästa säsong) Vi låg tillsammans hela första varvet. Det var väll egentligen bara jag som hade problem att verkligen ligga på hjul, tappade på de tekniska partiera. Så efter varvning så stötte jag på första grusvägen där jag ändå känt mig bra för dagen. Fick en lucka och gick ensam i några kilometer och hittade en bekväm fart. Men efter att ha dabbat mig på ett tekniskt parti så hade jag helt plötsligt en Norbergsåkare i ryggen. Vi låg tillsammans ett tag innan jag var tvungen att släppa, återigen i skogen. Jag hade inget större flyt över rötterna idag kändes det som, lite tråkigt. Men bakåt nu var inga problem och jag kunde rulla in som tvåa för dagen, riktigt trött i benen.

Smeracet sammanfattas som en rolig tävling, som växer, bättre åkare med i år tyckte jag. Banan var blöt i skogen men torr på rötterna eftersom det inte regnat det senaste dygnet iaf.

Nu återstår eventuellt Svealandsmästerskapen om två veckor. Inget jag helt bestämt, men det lutar åt det då jag ändå varit på utbildning under veckan i det området och lika gärna kan stanna kvar för att tävla. Får se hur den här veckan blir som kommer, anmälningstiden går ut på fredag tror jag.

1 kommentar:

  1. Behöver du boende under Svealand så vet du vart du ska höra av dig:)

    SvaraRadera