måndag 26 maj 2014

Film Långa lugnet och träningshelg


Blev cirka 8 timmar träning i sadeln denna helg istället för tävling. I lördags kördes distans med Anders Lundin, vi körde fyra timmar tillsammans och sedan skarvade jag på med en timme själv. Han visade lite nya stigar som jag redan har glömt bort idag, men har man tur så kanske man halkar in på någon av dem när man är i närområdet. Den sista timmen körde jag tredje loopen av min långloppsbana.

Igår var jag och Fredrik till Falun och körde igenom banan för Långa lugnet kommande helg. Körde den banan som var förra året. Tror det kommer vara lite nytt i år, t.ex. första loopen på regementet? Banan är riktigt jobbig och allt blir en transport sträcka till de fina avslutningspartierna. Andra loopen har en spännande nedförslöpa, och sedan finns det 3-4 stycken på sista loopen. Annars är singeltrack något som finns sparsamt på den banan. Istället är det mycket grusväg i början, för att sedan bli mycket motionsspår på andra loopen. På tredje loopen så är det skidgator upp och skidgator ned. Riktigt krävande för att bara vara 61 km. Ska bli riktigt skoj på lördag, hoppas inte det kommer så mycket regn innan så blir det kanonfint!

En kort film ifrån banan Långa lugnet


I filmen kan man se när jag pekar ut "punkastenen" som orsakade många punktering samt flera fälghaverier förra året. Jag var inräknad i båda kategorier då... Korta klipp ifrån alla loopar och längre klipp med de roliga utförslöporna. Skidgatorna har jag varit ganska försiktig med, har man väl sett dem i 3-4 sekunder så kan man dem sen. De är alla likadana!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar