fredag 19 augusti 2011

Cykelvasan mot vasaloppet

Jämförelse mellan cykelvasan och vasaloppet 2011.
Men det är något som inte stämmer, på Cykelvasan står det höjdstigning ca 1900m, medan det på vasaloppet står ca 900m, vet inte riktigt varför det är så. Men annars är de ganska lika på höjdkurvorna, finare graf på vasaloppet på skidor, men det kanske är för att det tog längre tid? Att kurvan blir mer utdragen och jämn än på cykelvasan? För på cykelvasan är ju grafen väldigt skarpdragen.

3 kommentarer:

 1. Jag får känslan att du hade mycket längre tid mellan datapunkterna (lägre loggningsfrekvens) när du åkte vasaloppet på skidor än cykelvasan på cykel.
  Du tycker att kurvorna från Vasaloppet på skidor är finare för att den är slätare, men för mig som ingenjör så är det kurvorna från cyklingen som är de fina eftersom de uppenbart inte döljer information som borde finnas där.
  Pulsen på vasaloppet ser helt overkligt stabil ut!

  Ett par anrda faktor som kan göra att höjdskillnaderna är större på cyklen är: Man kör inte exakt samma väg och pistningen av snön jämnar ut "mindre" ojämnheter som du ser när det är barmark.

  SvaraRadera
 2. Det stämmer nog med tiden mellan datapunkterna, vet att jag någongång i vinter/vår ändrade den tiden. Så det var säkert efter vasaloppet då!

  Spännande ang höjdskillnaden, när du säger det så kommer jag ihåg att jag tänkte under loppets gång, vad mycket jämnare det är på vintern med snön, så det är nog en bidragande orsak!

  SvaraRadera
 3. Hej igen,
  Gott att jag kan ha rätt i två saker då. :)

  Jag vet inte hur mycket snö man lägger ut i spåret, men säkert man man jämna ut svackor på upp till ett par meter.

  SvaraRadera